[]

Fitness ve Protein Tozu olayları hk.

yaşım 23. 70 kiloyum boyum 1.73 er kişiyim. geçen yıl 3 buçuk ay vücut geliştirme sporuyla uğraştım. bu yıl 6 ay kadar gitmeyi düşünüyorum tekrar.

geçen yıl hiç supplement kullanmadım fakat bu yıl kullanmayı düşünüyorum. özellikle beslenmem düzensiz olduğu için protein eksikliği yaşıyorum çok sıkıntısını çektim o yüzden protein tozu almak istiyorum. herkesin dilinde Optimum Gold Standard Whey Protein Tozu var. benim istediğim kol göğüs omuz kası yapmak. çok şekilli bir vücuttan ziyade hacimlenip kuvvetlenmek. bu toz benim için yararlı olur mu? birde 2 kiloluk olanları kaç ay gidiyor?

teşekkürler.

 
70 kilo 1.73 boyda TDEE'in 2300 kaloriye geliyor gunluk. Bu rakamin +300 uzerinde tuketmen gerekiyor.

Gunluk tuketecegin kalorinin de en az 120 grami (lbs olarak vucut agirligi * 0.8) protein uzerinden gelirse optimum oranda kas yapiyor olursun.

Dogrusu gunluk 120 grami protein tozu kullanmadan cok rahat bulursun. her gun mutlaka 2600 kaloriye geldigine emin ol. genelde insanlar cok fazla veya cok az besleniyor farkinda olmadan.

Eger ille alicam dersen optimum gold oldukca iyi bir urun. Gunde bir scoop kullanirsan 2 aydan fazla gidebilir 2 kglik kutusu.
  • latios  (13.12.14 01:35:13) 
toz spordan sonrası için gerekli hemen tüketmen lazım.
dedigin marka bende de var güzel.

ama düzenli beslenme şart tozla falan olcak iş değil bu.
  • zlatanibrahimovic11  (13.12.14 01:35:28) 
peki nasıl kullanmalıyım? spordan önce sonra. ya da nasıl bir çalışma programı yapmalıyım? haftada 3-4 gün düşünüyorum.


  • sormayageldim  (13.12.14 01:48:37) 
ürünü aldığında yerde sorarsan ayrıntılı bilgi verirler.


içindeki küçük ölçekle kullanırsan 200 suya ya da süte karıştırman lazım.
spordan önce sonra veya günde 2-3 kere kullananlar var.sen spordan önce normal beslenmeni yap spordan sonra protein tozunu kullan.
  • zlatanibrahimovic11  (13.12.14 01:54:43) 
ben haftada dört gün çalışıyorum, üç gün dinlenme, keyfim olursa çıkıp yürüyorum dinlenme günlerinde.

protein tozunu antreman yaptıktan hemen sonra bir servis içiyorum, boş günlerde içmiyorum.

o gün iyi beslenememiş ve enerjik hissetmiyorsam antremandan yarım saat önce yarım servis içtiğim oluyor, ayda bir belki iki kez.

"benim istediğim kol göğüs omuz kası yapmak. "

bu konuda "never skip leg day" deyimini duymuşsunuzdur illaki, bacaklar önemli. dört gün program yapacaksanız bir gününü de bacağa ayırın.

edit: 2 kiloluklar ne kadar gidiyor demişsiniz, kutuların üzerinde kaç servis olduğu yazar. benim kullandığım 2250lik, 52 servis, haftada dört kez alıyorum, 13 hafta yetiyor. üzerinde yazan servis sayısı ve antreman günlerine göre hesaplayabilirsiniz.

bir de antremandan sonra suyla tüketilmesini tavsiye ediyorlar, sütle tüketecekseniz yağsız kullanın, yağ emilimi zorlaştırıyor"muş".
  • crescendo  (13.12.14 02:32:20 ~ 02:38:29) 
Öncelikle amacınız salt "Kol göğüs omuz kası yapmak" olmamalı. Misal bacak kaslarınız vücuttaki en büyük kas gruplarıdır, bacak kaslarınızı çalıştırmak demek daha çok testosteron üretmek, daha çok testosteron demek, daha hızlı gelişen kaslar demektir. Ayrıca piyasada sadece kol göğüs omuz kası yapıp ortalıkta tavuk bacaklarıyla dolaşan birçok insan var, hoş bir görüntü değil bunlar. Siz böyle insanlardan olmayın tüm vücudunuzu çalıştırın. www.dubaithomas.com

Onun dışında, protein tozu sihirli büyülü bir toz değildir; sadece takviyedir. Misal öğle yemeğini pas mı geçtiniz, onun yerine bir porsiyon protein tozu alırsınız. Bir porsiyon protein tozu size 30 gram protein verir. 30 gram protein demek, 120 gram tavuk göğsü demektir. Dediğim gibi, protein tozu kullanıyorsunuz diye gelişiminiz 10 katına çıkmaz. Bir öğünde 100 gram et yediğinizde ne kadar gelişirseniz o kadar gelişirsiniz.
  • angelus  (13.12.14 09:44:22) 
geniş uyluk çevresi kalp damar sorunlarını belirgin şekilde azaltır. tansiyonu düzenler. yaşam kalitesini arttırır. bacak kasları yeterince zorlandığında, tek seferde mümkün olan en büyük kas kütlesini harekete geçirmiş olursun. kuvvet istiyorsan, kaba kuvvet, sırt, bel çevresi ve uyluk civarının kuvvetine bağlı. bunlardan birini zayıf bırakamazsın. bırakırsan ben kuvvetliyim diyemezsin.
ve bütün bunların yanında, 2 yıldır bacak çalıştırmaya hiç ara vermedim. bisiklet turlarına çıkmamdan ötürü.. dünden beri dimdik desem inanır mısın?.. üstelik ben göbek sahibi falan bir insanım. görsen hımbıl dersin. ama işte dünden beri dimdik. bu testo denen bok bir mucize dostum.

  • namus ninjası  (13.12.14 10:30:09) 
cevaplar için çok herkese teşekkürler. aradığım soruların cevaplarını tamamen buldum. :)


  • sormayageldim  (14.12.14 02:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.