[]

hala radyo tiyatrosu dinleyeniniz var mı?

elimde 200 e yakın radyo tiyatrosu var. hepsini en az iki defa dinlemişimdir. birkaç aydır dinlemiyordum, tekrar dönüş yaptım monte cristo kontu ile radyo tiyatrosuna.

siz de dinler misiniz hala ?


 
radyo tiyatrosu sayılmaz ama bunu yatarken dinliyordum bi ara
www.youtube.com

  • freebird5406_2  (13.12.14 00:15:16) 
radyo tiyatrosunu da tavsiye ederim. youtube da baya var radyo tiyatrosu.


  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 00:21:20) 
2 sene önceki tek zevkim buydu. Yenileri yapılsa keşke


  • IncredibleMau  (13.12.14 00:38:37) 
Hemen her gece yatarken dinlerim. Açarım, o çalar, ben o sırada uyurum.
Ertesü gün en son hatırladığım yerden tekrar açarım. Böyle böyle 1 saatlik tiyatroyu 4-5 günde bitiririm genelde.

Ama klasiklerden aktarılmış olanları dinlemiyorum. Daha doğrusu, atıyorum Dostoyevski'nin okuduğum kitaplarının tiyatrosunu dinlerim ama okumadıklarımı dinlemem, önce kitabını okuyayım sonra dinlerim.

Eğer elinizdeki arşiv internette yüklü durumdaysa link rica edebilirim hatta...?
  • korsan dilenci  (13.12.14 00:39:56) 
IncredibleMau, yeni yapılmış bir radyo tiyatrosuna denk geldim geçenlerde youtube da. sarı pelerindi adı sanırım. futbol fanatizmine güzel eğlenceli bir gönderme yapmışlar :)

elimdeki arşivin hepsi mbirgin.com da mevcut.
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 00:42:29) 
@Korsan dilenci, aslında en iyisini yapıyorsunuz. ben de dikkat ediyorum buna ama bazen istisna yapıyorum. mesela monte cristo kontunu okumadım ama ikinci defadır dinliyorum :)

bir de faustun da bir kısmını uyarlamışlar radyo tiyatrosuna, ne güzel şeyler yapmış zamnında trt yahu :)
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 00:44:20) 
Cidden yapmışlar. Hiç ihtimal vermemiştim bu tür çalışmaların yeniden yapılacağına. Tek bir kişinin hevesine bakmıyor haliyle ekip işi bu. O yüzden çok takdir ettim :) Sesli kitaplar var gerçi ama görme engelli vatandaşlar faydalanabiliyor sadece.

Bu arada ben de suç ve ceza'yı okumadım, radyo tiyatrosunu dinledim.
  • IncredibleMau  (13.12.14 00:49:32) 
ben hem okudum hem dinledim :) ikisinin de yeri gerçekten çok ayrı. bir kitabın filmi çekilince eserden baya bir şey yitiriliyor ama radyo tiyatrosunda öyle olmadığını düşünüyorum :)

bi ara üniversitedeyken bir arkadaşımla radyo tiyatrosu için senaryo yazıyorduk ama yarım kaldı. çorbada bir tuzumuz olsun istemiştik ama kotaramamıştık. umarım devamı gelir bu güzel sanatın :)
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 00:54:05) 
Okan Bayülgen'in seslendirdiği iki kitap buldum. Franz Kafka'dan Dönüşüm ve Stefan Zweig'den Satranç. Acayip mutlu oldum yav :) ikisini de okumuştum gerçi ama çok zevkli olur şimdi dinlemek.

archive.org
  • IncredibleMau  (13.12.14 01:04:53) 
IncredibleMau, satrancı hem okumuştum hem de okandan dinlemiştim ama dönüşümü ne okudum ne de dinledim :) iyi oldu bu. en kısa zamanda onu da dinleyeyim :)

radyo trafik için mi okuyordu okan bayülgen zamanında? yanlış mı hatırlıyorm
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 01:08:27) 
Uzun saatler çalışırken kulaklığımı takıp radyo tiyatrosu ya da sesli kitap dinlemeyi çok severim.


  • johan sebastian  (13.12.14 01:09:14) 
bir de www.seslekitap.com diye bir site var. meşhur bir tiyatro sanatçısı birçok kitabı okumuş, kategorilere vs ayırmış hatta ama ücretli kitaplar.


  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 01:09:49) 
arşivimi yandex e yüklesem mi yoksa mbirgin.com dan alır mısınız? bir arkadaş o siteyle uğraşamam yandexte yok mu diye mesaj attı..

not: yandex e nasıl yüklenir bilmiyorum.
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 01:11:49) 
Başladığı zamanı hatırlıyorum ama nerdeydi unutmuşum. Bi bakayım ben belki başka kitaplar da vardır.


  • IncredibleMau  (13.12.14 01:12:05) 
Ayşe Kulin'den iki kitap var bi de. Daha da çıkmadı. Yandexe yüklemekle uğraşma bence. Mbirginde tek tıkla indiriliyor zaten.

archive.org

Okanı dinleyeyim ben :) iyi geceler
  • IncredibleMau  (13.12.14 01:34:19) 
Uykusuz gecelerde favorim. Youtube'dakiler bitti haliyle. Ferhan Şensoy'un eski oyunarını dinlemeye başladım ben de. Yine yapsalar ya böyle işler


  • felegin gozunu kamastiran adam  (13.12.14 03:07:21) 
@IncredibleMau, teşekkürler :) ayşe kuline daha önce hiç raslamamıştım sesli kitaplarda çok iyi oldu paylaşmanız.

@felegin gozunu kamastiran adam, sanırım mbirgin.com da youtube da olmayanları bulabilirsiniz.

ayrıca bu sitederadyo arkası yarın kısmında da dinlemediklerinizi bulabilirsiniz sanırım.var.

Radyo tiyatrolarının en güzel yanı, sizi işinizden alıkoymaması. ben lisans dönemindeyken sınavlara hazırlanırken bile dinlerdim. hatta radyo tiyatrosu dinleyerek çalıştığımda çok daha uzun süre ders çalışabiliyordum :)
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 10:49:31 ~ 10:50:53) 
@now im back silmeyi düşünmüyorum duyuruyu :)

radyotiyatrosu.org da türkçe bütün radyo tiyatrosu var sanırım :) arşivimde olmayan bir sürü radyo tiyatrosunu buldum orada. indiriyorum zaman buldukça..

şu an bir haftalığına ankaradayım. siz de ankarada iseniz elimdeki 200 radyo tiyatroluk arşivi verebilirim size.
  • sen olmayan cocuk benim  (16.01.15 17:20:49) 
bir de radyotiyatrosu.org da ntv radyonun 2010 yılında yapmış olduğu mikrofondaki hayalet adlı bir seri de. cok güzel olmuş. korku sevenlere duyurulur :)


  • sen olmayan cocuk benim  (16.01.15 17:28:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.