[]

bir sürü vaktim var napim? +gitar sorusu

aklıma gelmeyen bir aktivite varsa diye soruyorum.

her gün kısaysa bir kitap okuyorum, değilse yarılıyorum. yeni bir dil öğrenmeye başladım birkaç saat de ona ayırıyorum. yarım saat kadar yorucu olmayan hafif egzersizler yapıyorum. bilgisayar yok olsa film de izlerdim. aklıa yapacak başka aktivite gelmedi. hiç sevmem ama resim yapıyım bari dedim evde bir sürü boya var. e bir saat de öyle oyalansam. bir sürü saat kalıyor. evden pek çıkamıyorum biraz rahatsızım yapacağım aktivitenin muhakkak evde yapılabilmesi ya da internetten satın alınabilmesi lazım. vallahi hiçbir şey gelmiyor aklıma. sürekli okusam dicem asla odaklanamıyorum ona da. yemek yapmak gibi şeyleri sevmiyorum hiç ilgim yok.

edit: şimdi aklıma geldi evde gitar var kendi kendine öğrenilebilir bişey mi? var mı nette temel şeyleri öğrenebileceğim güzel kaynaklar. müziğe ilgim yok maksat vakit geçsin.

 
müziğe ilgim yok daha önceden bir bilgim altyapım yok anlamındaysa yine kendi kendine öğrenebilirsin ama doğrudan ilgim merakım yok maksat vakit geçsin diyorsan öğrenemezsin, birkaç ay parmaklarını geliştirmek için yapman gereken temel egzersizlerden sıkılır bırakırsın


  • freebird5406_2  (12.12.14 22:20:45 ~ 22:21:11) 
Takip edebilecek kadar ingilizce biliyorsanız www.justinguitar.com tavsiye ederim. Sıfırdan başlayıp istediğiniz yere kadar gidebilirsiniz. Ama müziğe ilgim yok diyorsanız zor gelir, sıkıcı olur.

Dart, şu çarşıda pazarda satılanları kastetmiyorum. Youtube'dan biraz PDC ve BDO maçlarının videolarına göz atın, ilginizi çekerse ev için süper aktivitedir. Yürürsünüz hem ufak ufak, çok keyiflidir. Steel tip iyidir, soft tip denilen elektronik boardlara atılanı da alabilirsiniz tavsiye etmesem de. Bir board ve bir set dart alın ucuzundan.

Havacılığa ilginiz varsa sanal havacılık. MS Flight Simulatör kurun bilgisayarınıza, 100 liraya bir joystick, ivao gibi bir organizasyona da kaydolursanız ne okuyacak öğrenecek konu biter, ne uçulacak meydan.

Saklamak dert değil derseniz; maket. Plastik maketle başlayabilirsiniz, askeri hava/kara araçları, sivil uçak ve araçlar, figürler, sonsuz seçenek var diyebiliriz. Figür az yer kaplar çok ekipman istemez. İlginiz daha da devam eder sıfırdan yapayım derseniz ahşap gemi modelciliği.
  • crescendo  (12.12.14 22:21:53) 
daha önce bi seneye yakın özel ders aldım gitardan ama üzerinden sekiz sene filan geçti. tutkum yok onu kast ettim. var mı başka gitar önerin?

@crescendo fart çok kekoymuş baktım videoya. bilgisayar yok zaten demiştim. maket yerine puzzle aldım ama pek de sevdiğim söylenemez çok boşa harcıyorum gibi hissettiriyo
  • mula  (12.12.14 22:22:39 ~ 22:27:17) 
@mula dart çok kekoymuş dedin kalbimi kırdın :( şaka be, ben severim. şampiyon olan tiplerin biyografilerini, anılarını ebay'den alıp okumuşluğum vardır.

Türkiye'de kahvede oturup okey oynamakla eşdeğer sanırım Britanya'da pubda dart oynamak.

Bilgisayar yok kısmı gözümden kaçmış, internetten satın alınabilmesi lazım deyince bilgisayar var diye otomatik giriş yapmış gafa.

Puzzle ben de yaptım bir ara, çerçeveletip asmak dert, bir süre sonra yer problemi çıkıyor. Maket şu anlanmda zevkli; bir figür yapıyorsun diyelim, onunla ilgili okuma yapıyorsun bir taraftan da, yaptığın daha kıymetli oluyor, hakkında bilgin arttıkça daha özel hissettiriyor.

Ben de evde ve tek başına çok zaman geçiren biriyim ve evde yaptıklarımın bir kısmı bunlar, başka da bir şey aklıma gelmedi maalesef.
  • crescendo  (12.12.14 22:41:57 ~ 22:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.