[]

Petrol fiyatlarının düşmesi neden Amerika'ya yarıyor?

ya da başka bir deyişle neden Rusya/İran/Çin üçlüsüne yaramıyor?




 
Amerika tuketici, rusya iran uretici. Haliyle ucuza almak iyi usa icin,digerleri bu dogal kaynak olup sattiklari icin daha cok.kazanabilmek varken , ucuza gidiyor. Sinirli bu kaynak sonucta.

Cindeki fosil yakit uretimini bilmiyorum.
  • serabetan  (12.12.14 12:39:57 ~ 12:41:01) 
ABD petrol tüketimini azalttı, üretimini ise arttırıp dünyanın en büyük reticileri arasına girdi. iç piyasaya satıyor o yüzdne düşmesi daha faydalı.

RUSyanın Gelirinin %50, İran'In ise büyük kısmı petrol üretimine bağlı, fiyat düşünce gelirleri çok azalıyor.
  • efrasiyab87  (12.12.14 13:07:18) 
bu aslında direkt amerikaya yarıyor demek de zor şöyleki. amerika son yıllarda en önemli üreticelerden biri oldu petrol konusunda. iki farklı nedenle; birincisi petrol fiyatları o kadar yükseldi ki eskiden çıkartılması çok pahalı olan yerlerden artık kar edebiliyorlar. ikincisi de kaya gazı diye bir şey var. onun da maliyeeti 45 dolar seviyesinde. o yüzden amerika petrolün bu civara kadar düşmesine izin verebilir diye yorumlar var. çin konusunu bilmiyorum adam diğer iki ülkenin ana kazanç kalemleri bunlar. o yüzden normal.


  • vartuhi  (12.12.14 15:12:43) 
Amerika tuketici oldugu icin isine yariyor. Uretici olan ulkelerin isine haliyle yaramiyor.

Ancak soyle bir durum var; gecmiste petrol ihrac eden ulkeler fiyatlari arttirip yaptirim uygalama yoluna gittiler. Petrol fiyatlarini yukseltince bu alici ulkelerin tum maliyetleri artti. Petrol disinda neredeyse hicbirsey uretmeyen bu ulkelere bu sefer hersey pahaliya gelmeye basladi. Kendi ekonomileri kotuye gidince geri atmak zorunda kaldilar. Cunku sanayileri yok, bu yuzden kendi kazdiklari kuyuya kendileri dustuler, fazla direnemediler. Fiyatin fazla artmasi da yaramiyor ureticilere.
  • delifaruk  (12.12.14 15:20:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.