[]

kas kütlesini arttırırken yağ oranını azaltmak

oluyor mu? yağları kasa çevirelim, brad pitt kadar olsam yeter demiyorum ayrı ayrı soruyorum :D


olmuyorsa mantıklı olan sıralama hangisi?

 
kas kütlesini artırırken yağı azaltmak: olur

yağları kasa çevirelim: olmaz

sen anne karnındayken o hücreler yağ-kas olarak ayrıldı
  • la noix  (12.12.14 11:41:02) 
Spor artı diyet bunun için var. Doğru beslenirlen kaslar çalışırsa yağ yakım hızı artıyor.


  • patiska  (12.12.14 11:42:04) 
kaslanırken ihtiyacınız olan enerjinin bir kısmını vücut yağlarınızdan karşılayacaksınız. dolayısıyla önce kardiyo'ya abanayım vücudum da yağ kalmasın, sonra da kas yaparım gibi bir şey olmaz. tabi önemli olan hedefinizin ne olduğu, büyümek(hipertrofi) mi, fit görünüm mü, gibi belirleyip, vücut yağ oranınızı öğrenerek ona göre bir çalışma ve beslenme programı ayarlamak gerekir. Bu bilgiler mevcutsa, burada gym'i yaşam biçimi edinmiş arkadaşlar var, özellikle onlar daha kolay yardım da bulunurlar.


  • fucking machine in my head  (12.12.14 11:43:40) 
hem kardiyo (özellikle hiit) hem de ağırlık antremanı yapmanız gerekli. bir de bunu beslenme ile desteklemeniz gerekli. yani yeterli proteini alıp, karbonhidratı da mümkün mertebe sıfırlayarak. kaliteli yağlardan da kaçmayarak.


  • icemint  (12.12.14 11:47:32) 
Kas kütlesini artırırken yağ oranını azaltabilir misiniz? Tabii imkansız değil bu lakin şöyle düşünün: Vücuda iki zıt eylemi aynı anda yaptırmaya çalışıyorsunuz; zira kas kütlesini artırmak anabolik bir eylemken yağ oranını düşürmek katabolik bir harekettir. Birinde vücudu büyütürken diğerinde küçültüyorsunuz. Olmaz diyemiyorum ama zor.

Sıralama kişiden kişiye değişmekle birlikte önce kas kütlesini artırmak daha mantıklı. Zira kaslarınız ne kadar güçlü ve büyükse, çalışırken harcayacağı enerji ve haliyle yakacağı yağ miktarı daha fazla olur. Yani kas kütlesi daha büyük biri, kas kütlesi daha küçük birine göre daha kısa sürede daha çok yağ yakabilmektedir. Tabii yağ yakarken belli bir miktar kas kaybetmeniz de kaçınılmaz olacaktır. Bununla birlikte, kas kütlesini büyütürken de belli bir miktar yağlanma yaşarsınız. Demem o ki, ağırlık çalışırken kardiyo; kardiyo çalışırken de ağırlık çalışacaksınız. Ağırlık vereceğiniz bölüm, sonuç almak istediğinize yöne göre değişecek. Bu olayların hepsi birbirine paralel ilerleyen şeyler ama her ne yaparsanız yapın, önemli olan beslenme. Beslenmeniz doğruysa istediğiniz sonuçları alırsınız.
  • angelus  (12.12.14 11:55:47) 
2 durumda olur.
ya yeni basladiysan ya da steroid türevleri kullanıyorsan.

başka türlü kas yapıp yag yakamazsın.
  • sage  (12.12.14 11:57:36) 
Olur ama yavaş olur. Ama uzun vadede yaklaşık aynı zamana denk gelir.


  • arnold schwarzeneger  (12.12.14 12:42:54) 
soruyu güncelliyorum:

buna en yakın sonuç için en uygun beslenme nasıldır? kafamdaki şablon şu şekil:

kahvaltı
bir kase yarım yağlı süt+yulaf ezmesi+ 2 yumurta

ara öğün: elma/muz/mandalina vs.

öğlen yemeği
lifli sandviç ekmeği arasına tavuk göğsü, yeşillik domates biber vs.

ara öğün: badem/ceviz/fındık

ağırlık çalışması

ara öğün: 80 gr ton balığı

akşam yemeği
salata/çorba/ et veya tavuk veya baklagil veya sebze


ağırlık çalışmamı da 2ye böldüm.

1. gün: göğüs-arka kol-sırt
2. gün: omuz- ön kol- bacak


bu ikisine ilaveten de haftada 1 veya 2 gün tabata veya hiit yapabilirim. o gün karın da çalışırım.


hedefim aslında düşük yağ (%10-11) kütlesiyle 187 boy (bu var :D) 83-84 kiloya ulaşmak. yağ oranım %15 şu an. ikisi beraber yavaş da olabilir önce kası arttırıp sonra yağı da azaltabilirim veya vice versa.

bu arada okuyan/yazan herkese teşekkürler.

edit: şu an 80 kiloyum.
  • reavelyn  (12.12.14 16:24:53 ~ 17:59:19) 
şimdi uzman arkadaşlar da yazar zaten de,
o ekmeklerle meyvelerle zaten zor olan mevzuyu daha da zorlaştırırsın.
sütü yulaf ezmesini falan bunları kaldır. (yani arada yenir elbette de günlük rutine ekleme)
proteini arttır yani öğlenki akşamki tavuğun etin bol olsun.
sabaha peynir ilave et. lor en güzeli malum. başka peynirler de olur.
her gün ton balığı yeme.
salatana her zaman zeytin yağı ekle.
arada sabahki yumurtanı tereyağda pişir.
bol su iç.
bir de ben olsam o ara öğünlerden birini öğlene birini akşama taşırdım. tercih meselesi tabii. ama daha kolaylık oluyor. ve de karnın da güzel doyuyor.
  • icemint  (12.12.14 17:52:36) 
@icemint,

bir elma 50 kalori, muz 90 kalori (ki günde bir tane meyve yiyeceğim sadece) kullandığım sandviç ekmeği 130 kalori. yulafın bir porsiyonu yaklaşık 250 kalori.

yediklerimin hepsini toplayınca 2000 kalori etmiyor. ki günlük metabolizma hızım bu kadar benim, üstüne çalıştığım günlerde yakacağım 300-400 kaloriyi de ekleyince yağ yakıyor olmam lazım.

meyve/kuruyemişi çıkarırsam açığım artıyor halsiz kalmayayım?
  • reavelyn  (12.12.14 18:04:51 ~ 18:05:25) 
Kalori hesabı yapmayın. Kalori hesabı yapmak, sözüm meclisten dışarı, insanı ruh hastası yapıyor. Belli bir amacın varsa, o amaçtan uzaklaştıracak her türlü etkeni hayatından çıkarman lazım. Nedir bunlar? Şeker. Meyveye 50 kalori gözüyle bakma, meyveye şeker gözüyle bak. Standart bir insanın günde bir elma yemesi problem yaratmazken senin için yaratabilir. O nedenle yeme. Günlük kilo*1.5/2 gram protein, yarısı kadar da sebze yiyip çiğ kuruyemiş ve zeytinyağı tereyağı gibi yağlar tüketirsen enerji bakımından problem çekmezsin.


  • angelus  (12.12.14 18:10:42) 
@angelus,

bu söylediğin dışında, yazdığım planda değişmesi gereken bir şey var mı sence?
  • reavelyn  (12.12.14 18:18:34) 
kuruyemişi çıkarma elbette. badem ceviz fındık bunlar günlük rutinde yer alsın.
eksik kalıyorsa proteini arttır. kaliteli yağı arttır.
kalori hesabı değil de makro hesabı yapman gerekli asıl.
kalori hesabı yapsan dahi 2000 kalori alacaksan bu kalorinin nelerden geldiği önemli.
çok çok seviyorsan elma da yersin bir şey demiyorum ama gerek yok, meyveyle kalori doldurulmaz.
halsizliği de karbonhidrat yapar zaten.
kahve iç, yeşil çay iç, sularını eksik etme. proteinini tam al. yağdan korkma.
benim önerilerim bu yönde.
  • icemint  (12.12.14 18:23:10) 
Beslenme konusunda icemint'in söylediklerine katılıyorum; ek yapmaya gerek yok. Ben kişisel olarak enerjinin karbonhidratlar yerine yağlardan/ketonlardan karşılanması taraftarıyım. Bir başkası da antrenman öncesi yarım tencere pilav yer, enerjiyi karbonhidrattan alarak çalışır. Bu tamamen prensip meselesi. Sen kendine hangisini yakın görüyorsan araştırıp ona göre beslen. Ama ben diyebilirim ki yıllardır boş mideyle antrenman yapıyorum, karb. alarak antrenman yaptığım döneme göre kendimi daha iyi ve enerjik hissediyorum. Tabii dediğim gibi; bu tamamen kişisel çalışma prensibiyle alakalı bir durum.

Yağ oranını düşürmek için benim en çok memnun kaldığım teknik hiit. İmkanın varsa sabah erken saatlerde hiit; akşam da ağırlık. Günü ikiye bölemiyorum dersen önce ağırlık sonra hiit.
  • angelus  (12.12.14 18:26:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.