[]

Ticaret Sicili Tasdiknamesi - Yasal Defter Onayı ilişkisi

Selam yeryüzünün lanetlileri,

bu defter tasdik sürecinde noterler birliğinden alınan kapaklar dışında, bir de ticaret sicil tasdiknamesi gerekiyormuş sanırım onu hatırlayamadım yahu?

her mükellefin ayrı ayrı ticaret sicili tasdik'i mi gerekecek (yok canım sanmıyorum), yoksa mali müşavirin ticaret sicil tasdiki yeterli mi? Hatta gerek var mı? Eksik-hatalı hatırladığım bir şeyler mi var benim?

 
evet malesef acı ama gerçek. ticaret sicil müdürlüğü'ne başvurup her mükellef için ayrı ayrı ticaret sicil tasdiknamesi alacaksınız. yeni ttk'dan beri böyle bu. geçen sene nasıl tasdik ettirdiniz? hatta aralık 2012'de de böyleydi ama o zaman millet daha ilk apıştığı için genelgeyle mi ne, o senelik gerek olmadığını bildirdiler noterlere. lütfettiler, tasdik ettirebildik.

bir kere alınca değişiklik yoksa aynı tasdiknameyi her yıl kullanabiliyorsunuz. değişiklik varsa zaten değişiklik anında yeni tasdiknameyi veriyorlar.

son günlere kalmayın, gidin kalabalık olmadan halledin, son günler eziyet oluyor bu zıkkımı almak.
  • kibritsuyu  (12.12.14 11:46:53 ~ 11:50:35) 
@kibritsuyu, abi ben de kibritsuyu görür, acı haberi verir diye geçiriyordum içimden ne yalan söyleyeyim :)


  • fucking machine in my head  (12.12.14 12:01:19) 
bu bayağıdır böyle aslında.

bizim mükellefler kendileri alıp getirdiler valla.
  • cemiyetin unlu simasi  (12.12.14 12:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.