[]

yazılımcıdan ne olur?

Merhabalar, işimden sıkıldım ve değiştirmek istiyorum ancak ne halt edebileceğim hakkında çok da bir fikrim yok belki bir akıl gösteren olur diye sorayım dedim.

16 yaşından beri çalışıyorum, gençliğimde (yaş 33) pek çok farklı iş yaptım, demircilikden, tesisatçılığa, bulaşıcılıkdan kantin işletmeye kadar geniş yelpazede 1 ile 6 aylık değişen aralıklarda işler yaptım. bir gün bilgisayarın nasıl çalıştığını merak ederek başlayan maceram 2 ay sonra ben yazılımcı olacağım dememle devam etti.

yabancı dilimin olmaması ve öğrenmemekteki direncim nedeni ile diğer insanlardan çok daha fazla çaba göstererek ve benzerlerimin aksine her aman daha büyük işlere gözümü dikip sürekli kendimi geliştirerek bugüne kadar geldim.

Ama artık sıkıldım, işimi sevmeme rağmen sıkıldım, bize bir web sitesi lazımcılardan yada iş kurmayı bilmeyen proje yöneticilerinin müşterinin işini anladan önüme iki sayfalık bişi getirip koskoca e-ticaret sitesi yap bana demesinden, 100GB lik veri ile bigdata yapıyoruz biz diyenlerden, bir şeyler öğreneceğim diye sürekli okuma ve deneme yapmakdan, kız peşinde koşmak yerine eve gidip elin adamının işini geliştirmekten (bu kısım benim kabahatim) vs. vs. sıkıldım.

Şimdiye kadar hep yazılımla uğraştım ve artık bilgisayar/kod değil insanların olduğu şeylerle uğraşmak istiyorum, evet insanla uğraşmak zor biliyorum ama yeni bir challenge olacak benim için, dolayısı ile ne yapabilirim acaba diye düşünüyorum ve bulamıyorum, muhabbetli iş arıyorum aslında (muhabbet tellalı diyeni ....). Kod yazmadan ne yapabilirim acaba?

Fikirler?

Not: bunları yazarken ağır kafein etkisi altındayım.

 
üniversitede hoca olmak senin ilacın gibi geldi bana. hem muhabbetli iş, hem bildiğin işi anlatcan. ha akademik kariyer filan uzun bi yolculuk ama napcan ömür geçiyo be bi bakmışsın kürsüdesin. hem bilmediğin -iyi midir kötü müdür, zor mudur kolay mıdır ya da değer mi değmez mi- yabancı bir sektöre atılıp yılların emeğini de silip atmamış olursun. uzun bi yol ama daha gerçekçi vesselam.


  • klar  (12.12.14 04:24:43 ~ 04:25:43) 
Eğitimcilik için yaklaşık bir 8 sene lazım bana, orta okul mezunuyum, lise, üniversite vs. derken ohoo, hele birde akedemisyenlik? çok yol var oraya, ömrüm biter.


  • selam  (12.12.14 04:28:07) 
biter yine de. bu sırada bilgeadam tarzı kurslarda hocalık da yapabilirsin. işinde epey iyisin gibi bi izlenim verdin, biyer bulursun muhakkak?


  • klar  (12.12.14 04:33:59) 
eğitimin ücretsiz, özgür ve erişilebilir olması gerektiğini düşünüyorum daha önce ücretsiz eğitim vermek istedim ama insanların çekinceleri olduğu için başlayamadan bitti, ama dediğin gibi bu bir yol olabilir, dursun aklımda.


  • selam  (12.12.14 05:00:33) 
IT de deneyiminide kullanabileceğin başka bi ton bölüm var , git Pm ol başka yazılımcıya 2 sayfalık değil 200 sayfalık bilgi ver hem yazılımcıyı kurtar hem müşteriyle muhabbet et


  • magoria  (12.12.14 07:46:03) 
Bulabilirsen bana da haber ver, e ticaret sirketindeyim bende


  • divit  (12.12.14 08:10:30) 
hocam bence sizin ilacınız belli.. kendi girişiminiz. mesleki olgunluğun yanında yaş olarak da yerli olgunluğunuz mevcut. sevdiğiniz işi, sıkıcı unsurlardan soyutlayarak yapabilmenin yolu bu. hem daha fazla insanla muhatap olacaksınız, insan yöneteceksiniz, hem de mevcut bilgilerinizi kullanarak, sevdiğiniz işi yapmaya en önemlisi kendi işinizi yapmaya başlayacaksınız.

ben de sizin gibiyim. yaş 30. 20 yaşından beri yazılım sektöründe çalışıyorum. geliştirici, test uzmanı, teknik lider, yazılım mimarı ve proje yöneticisi olarak çalıştım.

artık başkasının yanında çalışmaktan sıkıldım. en kurumsal, en büyük şirketlerde bile temiz iş yapılmıyor. öngörüleriniz, fikirleriniz, uygulamak istedikleriniz bir yerde birilerinin egosuna takılıyor. ve bunun gibi bir sürü parametre nedeniyle daralmış durumdayım. mali olarak kendimi hazırladığımda aklımdaki projeleri hayata geçirmek için çabalayacağım... kurtuluş yolu bu gibi..
  • coder6006  (12.12.14 08:51:10) 
sen 30 yaşını deviren ve başkasının yanında çalışan insan sendromuna yakalanmışsın. kendi işini kurma devrin gelmiş. 16 yaşından beri çalışıyorsun, yani 17 sene yapar. hislerin gayet normal. yorulmuşsun bir nevi.


  • dafuq  (12.12.14 09:55:40) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • selam  (12.12.14 17:47:15) 
@marcus, sanırım insanların aradıkları zaman içinde değişiyor, benim ilk işim sistem yönetimi idi bir ISP de, bildiğin rack kasanın arkasında yaklaşık 1m kare de çalışıyordum ve insanlar sadece sabah ve akşam görüyorlardı, öğle yemeklerini de tek başıma yiyordum ve o zaman hayatımdan memnundum, şimdi ise durum farklı, koşullar ve buna bağlı yorumlar değişkendir.


  • selam  (14.12.14 11:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.