[]

chargeback sorusu

Gençler selam, netten satın almış olduğum, 1 senelik yabancı bir üyeliğim bulunmakta. Satın alalı 48 saat falan oldu olmadı.

Bu adamlara bence geçerli olan bir sebepten dolayı paramı iade etmelerini istediğimi söyledim. Ortada herhangi bir sömürü ya da kötü niyet yok.

Bu arkadaşlar parayı iade etmeyi reddederse ben paramı geri almak için bankamla nasıl iletişime geçebilirim? İşlemi 3D şifre kullanarak falan yaptım, bankaya da hiç bir şekilde, iznim dışında, kaçak vs. sebepler belirtmeyecem, dediğim gibi ortada herhangi bir kötü niyet yok.

Telefonla arayıp işleme itirazda bulunmam mı gerekiyor? Ama dediğim gibi iznim dışımda olan bir işlem değil, bildiğimiz chargeback işlemi yapmak istiyorum.

 
Başvuru yapabilirsiniz. Mc/visa chargeback kuralları dahilinde incelenir, olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilir.


  • nereye bu gidis  (11.12.14 23:53:47) 
hem 3d hem senin bilgin dahilindeyse zor geri alırsın hacım


  • ceycey e  (12.12.14 02:47:01) 
bankayla konuştum, itiraz formu gönderdiler. Onu dolduracam şimdi.


  • bonjurkes  (13.12.14 00:51:57) 
Siteden bu alışverişi yaparken bir sözleşme onaylamış olmalısın o sözleşmede iade ile ilgili bir madde vardır yüksek ihtimal, eğer sözleşme paranın iadesi olmadığını yazıyorsa parayı alman baya zor, karşı tarafın da görüşü alınacak sonuçta.


  • atom karincanin torunu  (13.12.14 00:56:58) 
Site hizmet sağlayıcısını değiştirip bunu müşterisine haber vermiyor. Ve bunu "haber vermemize gerek yok" diyerek geçiştiriyor. Lakin benim üyelik alma sebebim de "hizmet sağlayıcısı". Bu adamlar hizmet sağlayıcısının değiştiğini sitelerinde yazsa, ya da söylese üyelik satın almayacaktım.

Yeni hizmet sağlayıcımızla ilgili sorunlar olabilr bunu biliyoruz şeklinde de cevap veriyorlar.

İade istediğimi söylediğimde, kredi kartınıza geri iade yapamayız, banka transferi yapacaz diyorlar ki muhtemelen oyalama taktiği. Sitenin iade şartları gayet saçma.

Aramızda anlamayanlar için ise şöyle özetleyeyim:

Superonline'dan "fiber internet" hizmetine başvuruyorsun, senden paranı alıyorlar. Fakat 2 gün sonra fiber internet oluyor sana ADSL . Fiber internetten ADSL ye değiştirdiğimizi sana bildirmek zorunda değiliz, sonuçta aynı hızda interneti kullanıyorsun diyor ve sen araştırmasan bundan hiç bir şekilde haberin olmuyor. Aynı zamanda ADSL'ye özel bazı sorunlar yaşayabilirsin, bunu biliyoruz diyor.

Kısaca vaat ettiği hizmeti sağlamıyor, bunu değiştirdiğini sana söylemiyor. Paranı geri iade etmeye de yanaşmıyor.

Kamile anlatır gibi anlatayım : kusurlu mal deniyor buna bizim memlekette. 3D ve bilgim dahilinde olması bunu meşru kılmıyor.
  • bonjurkes  (13.12.14 01:10:32 ~ 01:11:04) 
kamile cevap verir gibi vereyim, ortada mağduriyet var ancak çözümü chargeback değil. chargeback seni haklı bulur mu bilmem ama haksız bulunma ihtimaline karşı banka prosedürlerini çok iyi incele. aşırı yüksek faiz ödemeye mecbur bırakılabilirsin


  • ceycey e  (20.12.14 01:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.