[]

doğu karadenizde tatil

2 kişi gitmek istiyoruz, turlarla takılacağız, sadece doğu karadenizi görmek istiyoruz, amasra, safranbolu, kastamonu vs. gördük zaten...
özellikle rize ve artvini merak ediyoruz.
hangi turla görüşsek, hangileri iyidir.
yaylada kamp da yapabiliriz, otelde de kalabiliriz sorun olmaz bizim için.
1hafta kalacağız bütçe de kişi başı max700
internetten biraz baktım, bu paraya pek çok tur var ama daha önce giden-görenlerden tavsiye almak istedim.

 
yaklaşık bi 6 sene önce ayder turizmle doğu karadeniz turu yapmıştık ve gayet memnun kalmıştık. verilen hizmet,kalınan oteller,vs. gayet iyiydi.en önemlisi de çok sıcak insanlardı,otobüs içinde geçen zamanlar bile oldukça eğlenceliydi. tavsiye ederim kesinlikle.


  • burbat  (02.08.09 23:44:27) 
patika tur gerçekten güzelmiş ama biraz pahalı geldi, ayrıca biz orda karşılanmak istemiyoruz, istanbuldan turla birlikte yola çıkmak istiyoruz


  • de jure  (03.08.09 00:16:36) 
O bütçeyle Rize'ye gidip orda jip bile kiralayabilirsiniz. Turların olayı rehber sağlamalarıdır. Doğu karadenizi gezmiş biri olarak rehbere hiç ihtiyacınız olmayacağını söyleyebilirim. Çünkü tarihi birşey yok. Yaylalarsa kamp yapmak için ideal. Hem bütçeniz hem gezeceğiniz yer açısından turun bağlayıcılığından kurtulmanızı tavsiye ederim.


  • guzelmarmara  (03.08.09 09:41:24) 
@güzelmarmara: rehberler sadece ören yerlerinde arkeolojik bilgi veren kişiler değillerdir ki, doğu karadenizde anlatacak bişey bulamasınlar. kültürel unsurların yanında tarihi de pek çok şey var. acilen iyi bir rehberle tura çıkmanız ve sabit fikrinizin değişmesi ümidiyle..


  • kabablanka  (03.08.09 09:50:53) 
daha dün gece 12 itibariyle karadeniz turundan gelmiş biri olarak size ve herkese acilen, (yaşlanmadan ve oralar bozulmadan) karadenize gitmenizi tavsiye ederim. özellikle de rehberli bir turla gitmenizi tavsiye ederim ki, güzelmarmara'nın dediğinin tersine, rehberler sadece burda bu oldu şu oldu diye anlatmazlar. sayın güzelmarmara; aynı yerlere bir de rehberle gidin, çok daha farklı şeylerle karşılacaksınız, eminim. kültürel, tarihsel ve yeri geldiğinde sosyolojik bilgiler olmadan, sadece ağaçları ve dereleri görüp gelmek karadeniz turu sayılmaz. ayrıca nerde ne yenir, nerde kalınır, nereleri gezmek görmek gerekir, bu yönlendirmeler olmadan, karadenizde kaybolursunuz.kesin tavsiyem mutlaka bir turla ve rehberle gitmenizdir. İzmirde olsaydınız size Gençaystar'ı ve ordaki muhteşem ötesi rehberimiz Nazım Bey'i tavsiye ederdim ama istanbul'u bilemeyeceğim.


  • halanne  (03.08.09 12:08:22) 
Turist rehberlerinin yaptığı işi hafife aldığım gibi bir anlam çıkmış sanırım. Aksine turist rehberi ya da yöreyi bilen biri olmadan tura çıkmak elbette anlamsız. Ancak konu Karadeniz olduğunda turist rehberinin elzem olmadığında diretebilirim. Rehberin en başta sağladığı şey tarihi eserlere ulaşım, oraların bilgisi ve kişisel bağlantılarıdır. Dağın tepesindeki sarnıcı başka türlü bulamazsınız.

Ancak Marmara, Ege, Karadeniz ve Güneydoğu'yu gezmiş biri olarak Karadeniz bölgesinin tarihi fazla değeri olmadığı aşikar. Güneydoğu gibi insan faktörü açısından (terörden bahsediyorum elbette) tehlikeli bir coğrafya da değil. Rehberin elzem olmadığını da bu yüzden düşünüyorum.

Nerde ne yenilir nerden alışveriş yapılıra gelirsek, bu konuda da Karadenizin çok büyük bir zenginliği yoktur. Asos'da, Antep'te fesat geçirene kadar yiyip Bakırcılar Çarşısında son paramıza kadar harcarken Rize'den çay, Ordu'dan fındıkla dönmüştük. Bu bölgenin turistik zenginliği daha çok doğa turizmi üzerinedir. Gitmişken dağ tepe dolaşmanın, rafting yapmanın yeridir.

Nasıl ya da nereyi gezerseniz gezin, kesinlikle gitmeden bir hafta önce yöreye dair bulabildiğiniz herşeyi okuyun. Çarşıları, tarihi yerleri ve lokantalı önceden mimleyin. Çoğu insan herşeyi tura bıraktığı için birçok şeyi kaçırıyor.
  • guzelmarmara  (03.08.09 13:45:41) 
@ güzel marmara: oralara bir rehberle gitseydiniz,

ayderden bal
sürmeneden bıçak
trabzondan kazaziye
çamlıhemşinden hemşin başı da denen puşi
rizeden keşan ve rize bezi ve muhlama peyniri ve dahi oflu ali adlı birinin fıkra cdleri
gümüşhaneden pestil ve köme ve dahi kuşburnu ve böğürtlen meyve suyu ve marmeladı

gibi oraya gitmişken almadan dönülmez başka şeyler de olduğunu bilirdiniz.

gencaystardan Nazım Bey'e selam olsun..
  • kabablanka  (04.08.09 13:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.