[]

7 Yaşında Aşılanan Din Bilgisi

Karakterinin oluştuğu zaman diliminde;
Daha evin sınırlarından ötesini hayal edemeyecek bir bünyeye
Yaptırımı sonsuz kudrette olan, hayali kötü bir karakterin, çocuğun en savunmasız zamanında despot bir yöntemle inandırılması / kandırılması daha insancıl bir yaşam için yasaklanmalı mı?

Zevkler ve renkler için kavga verdiğimiz bu dünyada bunların tartışılmaması aptallık değil mi?

Bu insanların yaşam tarzına saygı duymak, cahilliğe göz yummak mıdır?
Din küçüklükten aşılanan bulaşıcı bir hastalık gibi geliyor bana.
Sizce?

 
katılıyorum


  • mutlusismankedi2015  (11.12.14 20:53:18) 
Milliyetçilik de öyle. O ilkokul lise tarih kitaplarında Ermenilere YUnanlara Kürtlere hatta düşman olarqak yetiştik.

Din konusunda da teist dinlerle birlikte , bir de ateizm diye bir şey var gibi bir şey işlenmeli diye düşnüyyorum madem din dersi var. Ama tabi bunun kararını ne ben ne Tayyip vermeli, sosyologlar psikologlar toplum bilimcileri pdegogolar oturup araştırmalı, bilgilerini sunmalı. O yaştaki çocuğa ne öğretilmeli diye, ne fazla gelir.

Ama şöyle de bir şey var, ne aşılanırsa aşılansın, araştırmayı ve kalıplar dışına çıkabilmeyi (bu da hayal gücüyle alakalı olsa gerek ve empati, kitap okumayla) bilecek çocuk, belli yaşına gelince ve mesela karma eğitim ve normal bir lisede her türlü görüşle aynı okulda okursa, üniversiteye gelmeden aşılanan düşüncelerini değiştirecektir.

Ben de din ve milliyetçilik aşılanmış biri olarak bu eğitim sistemiyle,pek bir şey diyemiyorum. Milliyetçilik kısmı ve yalanlar dolanlar kötüydü tabi. Sadece Sünniliğin anlatılması da. Ateist nedir panteist nedir, lise sonlarına doğru öğrendim, nerde din eğitimi? O da arkadaştandı.

Belki bazı insanlarla hiç tanışmamış olsak, onlarla o sohbetleri yapmamış olsak. Yerimizde sayacaktık, aynı fikirler içinde yaşamaya devm edecektik.

Aynı insanlığınm ilk zamanları gibi, bir kavim diğer kavme bir şeyi öğretiyor, sonra o geliştiriyor filan. BÖyle etkilenmeler olmasa bu seviyeye gelemeyecektik.
  • Cursed Chico  (11.12.14 20:58:06 ~ 21:13:32) 
kesinlikle.

Sadece din de değil ileri boyutta bir tartışma da aslında aynı perspektiften bakalınca eğitim denen olayın da çoğu konuda aslında bir indoktrinasyon süreci olduğu düşünülebilir ama daha dar anlam da din olarak baktığımızda da devlet despotizmiyle çocukların iç dünyasının devletin istediği ve işine gelen şekilde şekillendirme çabasından başka bir şey değil hali hazırdaki durum ..
  • qazaqwsx  (11.12.14 21:00:39 ~ 21:01:28) 
Inanca saygi duymak biraz yanlis anlasilan bir kavram bence. Yani her bir inanc sahibi ya da inancsiz insan, digerinin inancinin sacma oldgunu dusunuyor ve bu cok normal. Hani daha cok bir "ne bok yerse yesin" mantigi.

edit: Yani 1.5 milyar musluman varsa kalan 5.5 milyar insan bunun sacma oldugunu dusunuyordur. Sacma olmasa onlar da inanirdi. Ya da Hiristiyanlik/Budizm/Hinduizm icin de ayni sey gecerli.

Biz bunlari tartisiyoruz da adamlar 7 yasinda okul baslangicina muslumalik bilgisi dersi koyuyor. 70 yil once einstein nukleer enerji ile hasir nesirdi, bugun kuzey Irak'ta ISID komandosu olan adamlar var. Felsefi ve bilimsel ilerlemeyi saglayan aslinda bir avuc insan. Toplumun belki %1'i. Insanligin buyuk bir kismi sempanzeden 4-5 puan fazla IQ ile hayatini idame ediyor.
  • fortisvita  (11.12.14 21:01:01 ~ 21:05:24) 
kesinlikle katılıyorum. küçücük çocuğa ne dini bilgisi ya.


  • sta  (11.12.14 21:01:41) 
Bir çocuğa belli bir düşünceyi, belli bir akımı dikte yolu ile çocuğun karakterinin ve sahip olabileceği düşünce potansiyelinin önüne geçerek bunu alışkanlık haline getirmeye çalışmak, aynen oyle, cocuk istismarıdir. Her konuda hem de. Ben evrensel ahlak ve ailevi edep sınırları içerisinde Özgür yerleştirilen, cok kucuk yaşlardan beri kendi kararlarını kendisinin verdigi bir çocuğun Dünyaua daha faydalı bir birey haline gelecegini dusunuyorum.
Sacma sapan kararlar olsa bile bunu bir sekilde onun da rızası ile mantık çerçevesinde yola koymak bir ebeveynin o çocuğun kişisel Gelişimi hakkındaki en buyuk adımıdır mesela. Soz Hakkı tanımak yani.

  • mimimi  (11.12.14 21:02:53) 
O yüzden bu kıytırık Orta Doğu ülkesinde çocuk yetiştirmeyeceğim.


  • i was made for you  (11.12.14 21:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.