[]

Biber mi? Limon mu?

Yurtdisindan gelen limon agaci tohumlarini (kuflu limon cekirdegi gibi birseydi) saksiya ektim. Yaklasik 1.5 ay sonra cikan bitkiyi kim gorse bu biber diyor. Ama biber tohumunun oraya karisma sansi yok. ve ektigim tohumlarda limon cekirdegiydi zaten.Sizce bu fotograftan bu bitkinin ne bitkisi oldugu anlasilabilir mi?




 
limon olmadığı aşikar da, biber mi bilmiyorum.


  • fucking machine in my head  (11.12.14 17:03:23) 
Ne olduğunu bilemiyorum ama geçen yaz biber fideleriyle haşır neşir olmuş biri olarak diyorum ki; biberle alakası yok.


  • teknikekip  (11.12.14 17:04:17) 
sahiden de bibere benziyor o ya.


  • devilred  (11.12.14 17:05:17) 
turunç'a benzettim.


  • fucking machine in my head  (11.12.14 17:08:05 ~ 17:08:14) 
Limon gibi duruyor.yapragini kirinca eline limon kokusu gelir oyle anlarsin.birde yaprak dibinde diken olusacak oradan cozersin.


  • duptıs  (11.12.14 17:08:33) 
Kocaman limon ağacım var. Iki çeşit. Biri normal limon, bir lime, misket limon yani. Cok bebek daha. Büyüdüm yaprakların rengi koyulasacak ve sertleşecek. Misket gibi sanki bu da ama. Fotograf bulup gönderirim @dergus istersen.


  • mimimi  (11.12.14 17:15:14) 
kac ayda odunsulasiyor govde? su anlik boyu yaklasik 20 cm ne zaman meyve vermeye baslar? fotograflar iyi olur bu arada @mimimi


  • dergus  (11.12.14 17:20:03) 
Benimkileri ekil büyütmeye başlayalı bir yıli biraz gecti sanırım. Yazın Bahçeye çıkardık kisin da eve aldık. Ama kalorifere yakın yere koymayın. Oda sıcaklığı ideal. Bir de cok sulamamakta fayda var. Annem bir ara her gun sulamaya Başlamış, yapraklar dökülüyordu sonra ben fark ettim toprağı yoklayıp gun asırı su veriyordum. Ihtiyacına gore. Oyle de tembih ettim. Daha saglikli ve hızlı buyume gerçekleşiyor o zaman. 40 cm olana dek hala yeşil Gövde devam ediyordu yani o civarlar ama kalınlasiyor. Sonra odunsu gövde meydana geldi yavas yavas. Ama lime hep gec Büyüdü. Bi de o bodur, diğeri uzuyor. Ama govde kalınlıkları benzer. Sanırım iki uc Ayi bulur meyve almaya başlamanız ama bence limon agaci icin deger beklemeye. Cunku mesela siz koklayinca ozellikle bazen kokusunu alamıyorsunuz ama bazen de birisi yanından yürüdüğünde koku geliyor nasıl seviyorum ben. :)
Oyle 40 cm falanken Minicik limonlar çıkmaya başlamıştı eklem yerlerinden. Ama ağaç Büyüdükçe verdigi meyvenin Büyüklüğü de artıyor sanki. Ben koparmamıstim birini bakalım ne kadar büyücek diye, oyle cok cok büyümedi. Simdi pazardaki kafam kadar limonlar kadar olmasa da iki pinpon topu büyüklüğünde belki biraz daha buyuk oluyor limonlar. Ici cok diri. Cok lezzetli.
Birden fazla tohum ektiğiniz de iyi olmus. Yoksa aşılama yapmak gerekecekti.
Sabredin, cok guzel olacak. :)
Kimileri de mesela bu aylarda degil de Nisan gibi balkona koyarlar gece gunduz yer değiştirip. Bu limonu hasta ediyor. Aklınızda olsun. Narin cunku.
Fotoğraflara bakacagim. Olmazsa anneme soylerim çeker gönderir hafta ici. Ben baska Sehirdeyim.
  • mimimi  (11.12.14 17:37:24) 
biber bunlar. bende ektiğimde yaprakları böyle oluyor.


  • sutlu nescafe  (11.12.14 20:30:44) 
belli oldu mu?


  • fucking machine in my head  (27.12.14 01:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.