[]

Devamsızlık

Üniversite hocası olsanız yoklama alır mıydınız? Devam zorunluluğu konusunda katı kurallarınız olur muydu?




 
hayır yoklama pek umurumda olmazdı. dersi geçmeyi hakeden zaten devam eder geçer. gelmeyen öğrenemez, kalır. hayatı boyunca da geçemez.


  • kisa bisey olsun istemistim  (11.12.14 16:08:58 ~ 16:09:30) 
herkesi en düşük geçme notundan geçireceğimi ve yoklama almayacağımı ilk dersten ilan ederdim. öğrenmek isteyenlere de anlatırdım. o yaştaki insanların o dersten daha önemli işleri olduğunun bilincinde olurdum sanırım.

not ortalamam akademisyen olmama izin vermez o ayrı.
  • kahin ahtapot paul  (11.12.14 16:10:44) 
Almazdim. Dinlemek isteyen gelir. Gelmeden gegecebiliyorsa dersi de gecsin yani hakkidir. Hem bunum calisani vs olur herkesin gelmesini bekleyemem.

Bu vesiyleyle "son sinifta calismak iyidir destekliyorum ama gelmeyeni asla gecirmem keh keh" diyen hocama da burdan slm. Sa cnm.
  • rayde  (11.12.14 16:11:13) 
almazdım. gönülsüz gelen adam götünü yaya yaya oturuyor zaten. zaten adam akıllı bir hocaysanız yoklama almasanızda sınıf hep dolu oluyor.


  • tosunpasa  (11.12.14 16:14:04) 
almam.

gelmeyen adamı da ancak ortalama ile geçecek şekilde bırakırım. (gelmediği halde geçmişse zaten sorun yok)
  • cemiyetin unlu simasi  (11.12.14 16:14:45 ~ 16:15:15) 
Alirdim ciddi bi sekilde. Yoklama bir motivasyon sebebi derse gelmek icin her ne kadar sacma dese de ogrenciler gelip iki sey ogrenirlerdi ve elbet onlara katki sagladigini ilerde anlarlardi. Misal lisede en sevdigimiz hocalar ders islemeyen hocalardi sonradan en sevmedigim hocalar oldular cunku aslinda bana uzun vadede zarar veriyordu ama ben bunu o gunku aklimla analayamiyordum


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.12.14 16:16:37) 
almazdım ama sınavları dersleri dinleyenlerin çok rahat geçebileceği, gelmeyenlerin çok çalışmasını gerektirecek şekilde yapardım. yapılmışını gördüm, çalardım ondan fikri.


  • freya  (11.12.14 16:17:21) 
Yönetmelik gereği almak zaten zorunlu. Yoklama alıp sene sonunda işleme koymazdım.


  • yatagants  (11.12.14 16:19:05) 
alırdım ama derse gelmeyeni bırakmazdım sadece gelene extra puan verirdim. derse gelenin bir emeği var sonuçta.


  • kuzey li  (11.12.14 16:20:18) 
yalandan imza yı dolaştırırdım ama önemsemezdim=)


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (11.12.14 16:20:45) 
alırdim ama kimseyi de devamsizliktan birakmazdim.


  • rn  (11.12.14 16:32:50) 
almazdım. dersi de bizim hocalarımızdan gördüğüm şekilde slayt açıp orada yazanları okumak şeklinde değil de harbiden öğrencilerin bir şeyler öğreneceği şekilde hazırlamaya çalışırdım. dersimi dinleyen öğrencilere bir şeyler katsın isterdim dersim. sınavda da öyle notlardan, slaytlardan ezber sormaktansa gerçekten derste anlattıklarımdan sorardım. en ön sırada oturup ders notlarını ezberleyen hıyarlardansa dersle ve anlattıklarıyla ilgilenen, bir şeyler öğrenmeye hevesli, kendini geliştirmeye meraklı öğrenciler yüksek not almış olurdu dersimden.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.12.14 16:32:52) 
yoklama almazdım, neticede orası lise değil, öğrenmek isteyen gelir, sorumluluklarının farkında olmalı bir üniversite öğrencisi.

Bu konuyla bağlantılı olarak tabii sınavlar da derslerde öğrenilmesi gerekli konuların tamamı olur, yüksek de bir geçme notu belirlerdim, çan eğrisi de bu notun yukarısı için geçerli olurdu. Tolerans filan da pek göstermezdim, sonuçta bilim/meslek eğitimi veriliyor üniversitelerde, beceremeyen geçemez.
  • roboute guilliman  (11.12.14 16:42:50) 
kimse benim dersimde devamsızlıktan kalmazdı. veysel batmaz hocamız var, hiçbir zaman yoklama kağıdıyla gelmez. her giremediğim dersi için de ayrı ayrı ağlarım.


  • mula  (11.12.14 16:43:12) 
ben de alırdım ama devamsızlıktan bırakmazdım.


  • toua tokuchi  (11.12.14 16:52:13) 
Ne haliniz varsa görün umrumda değil derdim. Tabi okul hocalara bu özgürlüğü çok vermiyor diye biliyorum. Derse gelenleri mest ederdim ders anlatışımla.


  • e_rsin  (11.12.14 17:09:47) 
şöyle yapardım: bir dönem 12 haftaysa mesela, her derse gelene bir puan geçme notu üstünden eklerdim. derse katılmayan adam yıl sonu gelip "hocom 59 yopoyor 60 yopsonoz ortolomom x.xx olocok" dediğinde de siktir çekerdim. gelmeyen gelmesin, devamsızlıktan bırakmazdım ama yoklama alır ve istikrarlılara hakkını verirdim.

devamızlık yapmayan geçme notu üstüne 12 puan alıyor, boru mu? bence devamsızlıktan kalmak meselesinden bile daha ikna edici derse gelmek için. :)
  • yirmisantim  (11.12.14 17:15:46 ~ 17:17:36) 
yoklama alırdım ama üniversiteye gelmiş bir insanı da dersime gelmedi diye bırakmazdım. yoklama kesinlikle alınmalı hukuki bir olay meydana gelirse işe yarıyor ama devamsızlık denilen şeyi asla umursamazdım.


  • eburada  (11.12.14 17:22:17) 
iste bunlar hep ilkokul.

sinif ici aktivitelerle, quizlerle, sunumlarla ogrencileri gelmeye mecbur tutarsin olur biter. Yoksa adamin bir hastaligi vardir, cani istememeistir kime ne arkadasim? Sonucta yetiskin insalar, kasmanin manasi yok. Yani adam 80 puan getirmis donem sonunda, sen derse gelmedi diye birakacaksin? E adam biliyor lan iste, yapmis. Gecmeyi hak etmis yani.

Ha ama 45 almis, F'yi basar gecerim. Isterse olumcul hastaliga yakalanmis olsun, bunu ogrenmis misin, ogrendigini kanitlamis misin? O zaman demek ki gecmemen lazim zaten, bunun insafli olmakla alakasi yok.
  • fortisvita  (11.12.14 17:32:56) 
almazdim.

o derse adami getirtecek kadar kendimi gelistirmeye calisirdim.
  • yirtik foto  (11.12.14 20:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.