[]

iPad Air 2 vs Galaxy Tab S

Selamlar.

İki tablet arasında kaldım ve mümkünse android vs ios fanboy kavgasına girmeden yardımlarınızı rica ediyorum.

Benim gözlemlerime göre,

Tab S'in avantajları:

- Ekranı harika.
- Ciddi manada daha ucuz.
- Hafızası genişletilebiliyor. Bu epey önemli zira ipad'de 64 gb almaya bile kalksak fiyat uçuyor iyice.
- Flash oynatıyor.
- Müzik, film falan atarken itunes saçmalığıyla uğraşmak yok.

iPad Air 2'nin avantajları:

- Başlı başına ios ve getirdiği stabilite. Android kullanmadım daha önce ama böyle elime alınca biraz "laglı" gibi geliyor hep. Teknoloji marketlerinde elime hangi Samsung tableti aldıysam bir yandaki ekrana geçerken bile kasıyor aletler. Sanki Android tablet alırsam alet birkaç ay sonra kasım kasım kasılmaya başlayacakmış gibi geliyor. Kardeşimin ipad'i mesela 2 seneyi doldurmasına rağmen yağ gibi akıyor.
- Malzemesi çok kaliteli. Benim gibi sakar bir adam sözkonusu olunca, samsung'un plastik malzemesi elimden düşer düşmez kırılır gibi geliyor.


Benim gözlemlerim bunlar. Bunlara ekleyeceğiniz, ya da bunlar üzerine söyleyecekleriniz varsa dinleyebilirim. Sizce hangisini almalıyım. Neden?

 
hangisini seçersen seç alışacaksın. lagına da alışacaksın, flash olmadığı için evde izlemek için linki kaydetmeye de.

maddiyat önemliyse samsung diyorum ben. appleın malzemesi kaliteli ama pahalı da.
bi de sırf canımın istediği simi canımın istediği zaman takıp internetini kullanabilmek işime geliyor benim. sevgilimde ipad var ama androike alıştığım için tablet yapmasa da ben lag yapıyorum :) işlerimi hızlı halledemiyorum.

ama benimki tab değil note.
  • seksen9  (11.12.14 13:48:00) 
Tab s im var. Yag gibi akiyor donma kasilma vs yok. 3 ay falan oluyodur alali. O konuda bence icin rahat olsun oyle 6 ayda cop olur denemez. Ha 2 3 seneye ios kadar stabil kalabilir mi onu bilemiyorum.
malzemesi de gayet iyi ayrica 1 kere asfalta dusurdum kenarlari bile soyulmadi.

  • rayde  (11.12.14 13:50:46) 
Hafiza cok onemli bir konu, hafizanin sinirli olmasi seni cildirtacak bir noktadan sonra.
Ayrica android bence daha fonksiyonel, senin de dedigin gibi itunes gibi sacmaliklar yok.
Fiyat da daha uygun. Ben ipad almak icin "neredeyse" hicbir neden goremiyorum. Samsung derim. Bir alet kullanacaksan pratik olmali bence, basit bir is icin (dosya aktarmak gibi) insani ugrastirmamali.
  • delifaruk  (11.12.14 14:07:35 ~ 14:07:48) 
media markt'a ipad almaya gitmiştim adam ısrarla tab s almamı istedi fakat ios'a taktığım için ipad'i tercih ettim. söylediğine göre tab s'in çekirdek sayısı daha fazla ve ipad'den daha hızlı imiş.

android daha kullanışlı aslında, hem uygulama yönünden de zengin.
  • tolga asp  (11.12.14 14:07:49) 
Air2 128gbim var, androidden sonra alışamadım. Arada donma yeniden başlama yapıyor. Crackli uygulama falan atamıyorsun. Onun dışında çok güzel. iTunes saçmalık falan diyordum aynı saçmalık htclere de geldi. Samsung yığın bellek olarak bağlamayı kaldırdı. Artık kimse dosya sistemine erismeni istemiyor zaten. O yüzden al ipad air, android siserek insanı katil ediyor. 64 gb tab s'in var diyelim, 50lerde donacak.


  • Lim5  (11.12.14 14:10:24) 
2 ay once kardesime tablet alacakken ayni durumlari yasadik. Tab s aldik ben ipad alalim dememe ragmen cihaz beni cok sasirtti. Samsung telefon kullandigim icin samsunga karsi onyargiliydim fakat hic donma takilma gibi bir sey yasamadik. Cihazın tipi de cok guzel.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (11.12.14 14:26:21) 
Tablette ipad.


  • scorpion10  (11.12.14 14:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.