[]

yilbasini aile ile gecirmeyecegimizi nasil söyleyebiliriz?

Cok acil yardiminiza ihtiyacim var. Daha onceki 2 yilbasimizi erkek arkadasimin ailesiyle gecirdik, bu sene bizim 3. Yilbasimiz ve eylulden beri arkadaslarla gecirme plani yapiyorduk.

Bu zamana kadar sorun yoktu lakin yeni tasindik, erkek arkadasimin küçük ablasi tasinma boyunca bana cok yardimci oldu ( kira da indirim bile yaptirdi). Oncesinde de yaptigi onemli birkac sey var. Simdi kendisi tum aile disarda bir yerde kutlamak icin planlar yapıyor ( buyuk ablasi, annesi, kendisi-esi-cocugu ve biz şeklinde) , 2 seferdir de soyluyor biz sesimizi cikarmiyoruz. Cok hevesli olduğu icin uzmek de istemiyorum acikcasi.

Arkadaslar da dun aradilar, yarin da caya gelecekler. yilbasi plani yapılacak. Ya bize gelecek tum grup (10-12 kisi ediyor bu) ya da baska bir arkadaşa.

Simdi biz bu isin icinden nasil cikariz? Aile ile kutlasak iyi hos da zaten sürekli görüşüyoruz, 2 yilbasimizi onlarla gecirmisiz, bu sene farkli bir sey yapmak icin eylulden beri arkadaslarla konuşuluyor. Ustelik plan yapılırken bize sormadilar hic. Disarida kutlama icin yer bakiyorlarmis mesela haberimiz yok. Kutlamasak, biz gitmezsek ailedeki birkac durumdan dolayi soguk bir ortam olabilir. Arkadaslarla kutlarsak cok eglenecegimi biliyorum, asil istedigimiz de o zaten ama bu durumda da baya bir trip cekecegiz, ustelik kucuk ablasini kirmak istemiyorum. Tum bu organizasyonu yapan o.

Velhasil napsak ki?Dunden beri düşünmekten basima agrilar girdi resmen. Erkek arkadasim da benim gibi arkadaşlarıyla kutlamaya daha yakin ama ablasini uzmek istemiyor.

Teşekkür ederim simdiden herkese.

Not: yemegi disarda yiyecekleri icin istanbul'un obur ucunda olabilirler, o yuzden yanlarina ugramak cok zor da olabilir.

 
yemeği aileyle yemek ve onların gönlünü yaptıktan sonra arkadaşlarınızın yanına geçmek gibi bir seçenek varsa güzel olur. kimse kırılmamış olur.


  • pokerface  (11.12.14 11:28:49) 
yemeği onlarla yiyip sonra arkadaşlarınızın yanına geçseniz.


  • mea maxima culpa  (11.12.14 11:29:32) 
Yemegi nerede yiyeceklerini bilmiyoruz ki. İstanbul'un obur ucunda olabilirler. Evde olsalardi dediginiz cok mantikliydi.


  • fraise  (11.12.14 11:30:57) 
@pokerface +1
Ama sizden habersiz plan yapılıyorsa aile biraz birbirine yakın demek diye dusunuyorum ben. Yani sormadan hemen kabul edileceğini düşünecek kadar. Boyle olunca da bir de size yardımcı olmus epey, bence kırılmalar olacak gibi duruyor.
Yapacak pek bir sey yok sanırım. Aile ile kutlanacak. 12 olmadan ayrilabilirseniz be ala ama dışarıda olacak diyorsunuz, yeni yıla birlikte girmek amaç ve gittiğiniz mekanda yeni yıl kutlamasi olacak.
  • mimimi  (11.12.14 11:31:22) 
Mimimi, bu sormadan plan yapma konusunda daha once de sorun yasadik, cok hoslandigim bir durum degil acikcasi. Yakin olmaktan degil, ablanin kontrolcu olmasindan kaynaklaniyor biraz. Ne kadar yakin olunursa olunsun bence sormak gerekiyor boyle seyleri.


  • fraise  (11.12.14 11:37:23) 
akşamüstü veya öğleden sonra ailenin yanına uğranır, yemek olayına girilmez, çay vs çileiblir, makul bir saatte de ayrılarak orijinal plana devam edilir.


  • rygard  (11.12.14 11:40:18) 
Planlar yapiyor, 2 seferdir soyluyor ses cikarmiyoruz demissiniz, bu durumda ayip olur evet ses cikarmaniz biz yilbasinda arkadaslarimizla plan yapmak istiyoruz demeniz gerekir, biliyorsunuz ki sukut ikrardan gelir. Yetiskin insanlarsiniz rahat olun yeni yilin ilk kahvaltisini aileyle planlayin olmazsa


  • sirena  (11.12.14 11:41:52) 
ses çıkarmamakla hata etmişsiniz.
en baştan söyleyecektiniz, bizim böyle bir planımız var eylülden beri konuşuyoruz arkadaşlarla, üstelik organizasyonu da bizim üstümüzde diye.

ilk kez haber vermiş olsalar söyleyin, gerekirse dışarıda kutlamaktan vazgeçerler derdim ama artık 2 kere söylemiş kız ve hiçbir şey dememişsiniz. bu saatten sonra ne deseniz satmış/ekmiş olacaksınız çünkü sizin önceden plan yaptığınıza inanmayacaklar.

evde kutlama yaparlarsa yemekten sonra arkadaşlara geçersiniz ama dışarda yer ayırtıldıktan sonra zor.
  • lily briscoe  (11.12.14 11:41:59) 
O konuda ben yorum yapmak istemedim, erkek arkadasim soylesin dedim. Aksi gibi o da sesini cikartmadi.

Pff evde oturup ikimiz kutlayalim bari, daha sorunsuz.
  • fraise  (11.12.14 11:44:05 ~ 11:45:50) 
baştan bildirmeliydiniz evet, böyle şeyler üstünden vakit geçtikçe zorlaşıyor. :/

artık iki tarafın da gönlünü alıp iki organizasyonda da bulunmaktan başka çareniz yok. ama daha fazla beklemeyin söylemek için, bir an önce bildirin bu durumu.
  • yirmisantim  (11.12.14 11:45:55) 
@fraise, tabii hos degil. Aklıma o da gelmisti ama yorum yapmak istememiştim tanımadığımdan. Bir de ablasının nasıl bir kişiliğinin oldugu onemli. Aileyi yönlendirir mi yani tavır konusunda? Bugun bir aksamı onlara da zehir etmesin of puf gelmediler ben onlara ne Yardımlar Yaptım diye?
Ama daha ayin ortasında bile değiliz. Acilen simdiden erkek arkadaşınız ortaya çaktırmadan bir laf atabilir. En basitinden telefon konuşması yapabilir mesela yanında "Aaa oyle mi olabilir Düşünelim cok iyi olur" vs. Gibi. Yavas yavas Şiddeti artırırsınız. Bence bu ise yarar gibi. Ya da soylicek artık numara falan yapmadan. Tabii ailede oyle kontrolcü bireylere daha once Karsi bir fikir sunulmazsa zamanla Kontrolü sağladığından daha bir emin oluyor.

  • mimimi  (11.12.14 11:52:24) 
daha öncesinde söylememekle iyi yapmışın. yoksa onlarla geçirmek istemediğini, geçen seneden beri rahatsız olduğunu, sevgilini fişteklediğini falan düşünebilirlerdi. başka bir ihtimalin olduğunu söylemesi gereken orda sevgilindi.

yalnız hem gönülleri kırılmasın hem de istediğimi yapayım olmuyor malasef. anlayışlı, kararlarınıza saygılı biriyse zaten kırılmaz, kırılası varsa da başka bi konuda yine trip atar. hem trip neymiş arkadaş.

sadece söyleyiş biçimin önemli işte. onu da kendine göre ayarlarsın. ben olsam 'arkadaşlarla eylülden beri konuşuyoduk bugün belli oldu' derim plandan yaptıktan sonra. hatta planımı söyleyip 'gittimiz yere yakın bi yere giderseniz yemeğe katılabiliriz' derim. çok iyi günümdeysem 'yemeği sizinle eğlenmeyi arkadaşlarla yapmak istiyoruz, yakın yerler bakalım mı?' derim. daha da esneyemem. yok kırılır yok trip atar diye düşünmem. bu yüzden trip atarsa da çekemem.

yalnız ne aksi insanmışım ben. umarım böyle şeylerle karşılaşmam ilerde :/ sadece sürekli alttan almanın, kararları onlara bırakmanın bi işe yaramadığını biliyorum.

abov bi de kontrolcü ablaymış. ufaktan ufaktan belli etmek lazım emrivaki planlarından rahatsız olduğunu. yoksa sevgilin arada kalacak. gelip ona laf söyleyecekler.
  • seksen9  (11.12.14 12:01:59 ~ 12:04:47) 
Seksen9, ben de aynen senin gibi dusundugum icin bir sey soylemedim çünkü ciddi anlamda sorun olabilirdi. Bir de sormadi zaten gulerek ' ben bu sene plani yaptim, disarida olacağız' gibisinden bir seyler soyledi.

Iyi, hos biri de bu kontrol etme cabasi yuzunden ufak tefek sorun yasiyoruz maalesef.
  • fraise  (11.12.14 12:11:07) 
Cumartesi gunu konuştuk, kendisi sasirtici sekilde cok anlayisli davrandı. Önceden soz verdiniz madem hic dusunmeyin biz siz de gelmiyorsaniz kesin dışarıya çıkarız, evde yalniz napacagiz dedi
Ustumden yuk kalkti valla.

  • fraise  (15.12.14 12:08:41 ~ 12:51:26) 
geçmiş olsun. gereksiz biçimde karmaşıklaşmış, aslında basit bir durumdu. Sorunsuz çözüldüğü iyi olmuş, olaysız dağılmışsınız.


  • rygard  (15.12.14 12:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.