[]

Metal müziğin yaş geçtikçe yerini neşet ertaşa bırakması

Meraba

Biz de metalikacıyız ama dın dın da bi yere kadar be dostum. Gerçek müzik neşet ertaştır, barış mançodur diyor ve cümlemi kapatıyorum.

Sizce gerçek müzik nedir?

ve neden sanat? (bunu sormasam olmazdı.)


Mit freundlichen Grussen

A.

 
Kuş cıvıltısı, patlayan bir volkanın çığlığı, çakan bir şimşeğin solosu, yağan yağmurun ezgisi.


  • Cursed Chico  (10.12.14 21:45:44) 
Bir müzik zevkim oluşmaya başladığından beri rock ve metal dinliyorum. Rock daha ağırlıklı. Bu değişecek gibi de durmuyor.

Eğer Metallica'cı isen böyle olman normal diyerek aşağılamak istemiyorum ama tam metalci zaten sayılmazsın.

Gerçek müzik nedir? Depeche Mode'dur, Manic Street Preachers'dır, AC/DC'dir, Guns n Roses'dır.

Bunları dinlerken Türkü dinleyemezsin diye bir şey de yok elbette. İnsan dönem dönem kayıp başka tarzlara takılabiliyor. Zaten her gün aynı yahniyi yiyemezsin, ara vermezsen bayar.
  • hiko seijuro  (10.12.14 21:47:01 ~ 21:48:14) 
Kaliteli olandır gerçek müzik. Metallica'dır, Orhan Gencebay'dır, Chopin'dir
, Aşkın Nur Yengi'dir, Birsen Tezer'dir.

"Shake that ass" tarzı müzikler gerçek müzik değildir. Kalite içermez tüketilir biter. Yukarıdakiler kolay kolay bitmez.
  • Nocturne  (10.12.14 21:51:56) 
Geçen playlistimde müslüm gürses'ten sonra eminem daha sonra pilli bebek sonra da metallica geldi shuffle'da. Kulağa ne hoş gelirse dinleme işini biraz abarttım galiba ama cidden türkü de dinlerim (ailem türküler çok sever bizim evde sabahtan akşama türkü radyosu açıktır) metal de, rap de dinlerim alternatif müzik de. O yüzden gerçek müzik kulağa ne hoş gelirse odur benim için


  • nundu  (10.12.14 21:53:14) 
judas priest
not: yaşlıyım

  • rygard  (10.12.14 21:54:19) 
huzuru şu sıralar indie ve post rock'ta buluyorum. mutluyken ise jazz çok güzel gidiyor. gerçek müzik jazz olabilir bak.


  • argent dawn  (10.12.14 21:55:40) 
Gercek muzik diye birsey yok. Ayrica yasim 250 de olsa Neset ertas dinlemeye baslamam. Gercek muzik varsa da senfonikdir. Koca bir orkestradan cikan atesli atesli muziktir.
Ama metal de muziktir. Yas kac olursa olsun.

  • delifaruk  (10.12.14 22:04:33 ~ 22:06:09) 
Gerçek müzik led zeppelin'dir, kiss'tir, ac/dc'dir, black sabbath'dır, rammstein'dır, iron maiden'dır.


  • legolasin son oku  (10.12.14 22:09:04) 
yok öyle bir şey.


  • neil manke  (10.12.14 22:55:24) 
geçen gün ben müzik dinlerken kardeşim "30 yaşına geldin, hala metal dinliyorsun" dedi :(

neşet ertaş'a kadar gelemedim ben ama gelene de kötü gözle bakmam. barış manço ise candır. bende new age'e bırakıyor kendini metal, bunu da ekleyeyim. gerçi zaten çok çok sert bir müzik zevkim yok, yumuşak geçiş yapmış oluyorum o yüzden.
  • devilred  (10.12.14 23:03:11) 
abi hepiniz ergen gibi gerçek müzik budur demişsiniz :)

doğruluğu katiyen tartışılamayan anlamında bir sıfat yerine, beğenilen, hoşa giden anlamındaki "güzel" kelimesini kullansak bence çok daha doğru olabilirdi. milyonlarca farklı insanın dahi ortak kabul edebileceği gerçekler zaten sınırlıyken bide biz "müzikseverler" böyle yük olmayalım. yazıktır.

onun dışında zaman geçtikçe insanlar ve onların beğenileri değişiyor. dolayısıyla müzik zevkininde değişmesini normal karşılıyorum. ben dahil çevremdeki insanlardada gözlemlediğim bu. tamamen sırtını dönmek imkansız tabi. muhakkak o zamanları özlüyorsun, açıyosun dinliyosun ama "farklıya" yada "yeniye" duyulan merak daha cazip geliyor genellikle.
  • bruceandwayne  (10.12.14 23:18:36) 
Gerçek müzik demeyelim de zevk diyelim beğeni diyelim mesela.

32 yasındayım kendimi bildim bileli rock dinlerim . Guns n roses , iron maiden vs ezbere bilirim şarkılarını. Özellikle açıp dinleyemiyorum son birkaç senedir ama radyoda vs denk geldiğimde hala heyecanlanıyorum.

Gerçek müzik konserdir bana göre. Hayatta hala en zevk aldığım şey konserlere gitmek canlı dinlemek. Ben hala festivallere de giderim .
  • lilidance  (11.12.14 09:14:50) 
Hiçbir zaman "tek tip" bir insan olamadım. Metal dinlerim, başka bir şey dinlemem dediğim; türkücüyüz biz lan yabancı müzük de neymiş dediğim hiçbir saniye olmadı; olamaz.

Benim için kaliteli olan ne varsa, ufkumu genişletecek, ruhuma hitap edecek, bana duruma göre farklı duygular tattırabilecek ne müzik varsa her zaman içime akıp, aklımı ve kalbimi ele geçirmiştir. Çünkü ben "herhangi bir tarz bir şeyden" değil; direkt "müzikten" çok hoşlanıyorum. Her türlü ritmi kalbimin en derinlerinde hissediyorum.

Bana hayat veren şey bazen bir akordeon olur; bazen elektro gitar; bazen saksafon; bazen klasik gitar; bazen piyano olur. Bazen davulla kendimden geçerim, bazen keman taksimiyle hüzünlenirim; bazen sazla, bazen de ud ile coşkulanırım.

Şu dünyada sadece müzik için değil; gerçek olarak nitelendirilebilecek ne varsa sana "insan" olduğunu, "yaşadığını" hatırlatandır.

Dolayısıyla cazdan rocka, türk sanat müziğinden türküye, r&b'den klasik müziğe, kaliteyle icra edilen her iş gerçektir, dinlenesidir, tapılasıdır.
  • pandispanya  (11.12.14 09:29:39) 
anonymice'ın tespiti doğru geliyor bana da ancak birde duyurunun altına yazanlar yaşta belirtirse sevinirim. çünkü 'değişşeceğimi sanmıyorum'' gibi sözleri bizde söylerdik zamanında. ama 15'in de nasılsa 25-35'inde de aynı olan varsa saygı duyarım.

neşet babadan bir türkü dinlerken rammsteindan feuer frei'ye geçmem diye bir kural yok.

gerçek müzik nedir arkadaş. tek tipe indirgemek ''girçik mizik sinfinik, girçik mizik ciz'' demek doğru değil. ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; müzik, müzik aletiyle yapılır. o yüzden elektronik müzikti, rapti vs bunlar müzik değil.

edit:
www.youtube.com
size aretha franklin'den gelsin. chain of fools
  • air  (11.12.14 09:59:18 ~ 10:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.