[]

İngiltere - Gönüllülük

Yaklaşık 20 dakika önce büyük bir gaza gelmenin ardından soluğu burda aldım millet. fark ettim ki internette gönüllülük üzerine siteler baya genişlemiş durumda. eh ben de dedim neden ingiltere'ye gidip gönüllülük diye çalışıp 2-3 ay ingilizceyi bir güzel sağlamlaştırıp dönmüyorum?

Soru şu : para almayacağım bu tarz işlerde çalışmak için vize almaya kalkarsam çalışma izni almama gerek olur mu? tekrar ediyorum parasız. Turist vizesi almak için de ben oraya gönüllülük için gidiyorum desem vize için yeterli olur mu sizce başka şeyler isterler mi ?

Bir de deneyen var mı bu tarz bir şeyi internet sitelerine güvenebilir miyim?

Sadece ingiltere için de değil yeşil pasaportun 90 günlük süresi içinde mesela Almanya'ya gitsem orda da çalışsam başıma çalışma izni sorunu gelmez herhalde?

 
turist vizesi için başvurup gönüllü işten falan bahsetmemek en temizi

ama organizasyon bir rotary, bir lions tarzında uluslararsı cemiyetse onlar aracılığı ile gidiyorum diyebilirsin
  • la noix  (10.12.14 21:12:30) 
en iyisi EVS senin için.bi araştır derim.ufak bir şeyler istersen erasmus+ daha ideal.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (10.12.14 21:17:18) 
BEn bu işlere girmeyi çok istiyordum, Türkiyeden dışarı çıkmadım daha. Ab nin sağladığı çok şey var bu tarz, Türkiye de destekliyordu, bir aralar araştırıyordum da. Mesela oırda köyde okul ypılıyor, orda yardım etmek gibi.


  • Cursed Chico  (10.12.14 21:29:18) 
bu projeler için gittiğinde elçiliğe elinde projenin varlığı ile ilgili bir kağıtla gidiyorsun. hatta şu gönüllülük olayında turist vizesinden daha kolay vize alıyorsun. yeşil pasaportun varsa zaten birşey yapmıyorsun, zaten proje ciddileşsin onlar seni yönlendirir.


  • kuzey li  (10.12.14 21:31:37) 
kastettiğim şeye bir örnek: www.workaway.info
çoğunluk köyde çiftlik tarzı işlerde yardımcı arasa da hostelde evde yardımcı arayan da çok.

@kırmızıgözlü Erasmus+ 3 kere gittim, evs için gönderecek dernek vs bulmak lazım diye pek zorlamadım, oralarda ingilizce gelişiyor evet ama kimse native speaker değil malum ben artık işi yerinde öğreneyim diyorum.
  • hepbirarayış  (10.12.14 21:40:36 ~ 21:41:06) 
para almayacaksınız ama konaklama alacaksınız?
2-3 ay için ingiltere vizesi almak öyle kolay iş değil.
niye gidiyor olduğunuzu açıklayabilmeniz lazım.
eğitim mi, tatil mi vs.
eğitimse, nerede olduğu ve nerede kalacağınız belgelenmeli.
tatilse de sağlam maddiyat göstermeniz gerekli. yine konaklama, tatil planınız bunların hepsine bakarlar.
mevzu bahis süre 3 ay olduğu için öyle iptal edilebilir rezervasyonlarla da çözmeniz zor işi. yani illa ki bankada bir meblağ görmek isterler.

eskiden ingilterede part time çalışma hakkımız oluyordu öğrenci vizemiz varsa. artık o bile kalktı. yani elinde öğrenci vizesi(student-visitor) olan adam dahi part time bile çalışamıyor.
  • icemint  (11.12.14 08:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.