[]

Daha lisede olup web sayfası-programlama ile ilgilenen tanıdığınız var mı?

Merhaba,

Sözlükte javascript ile ilgili bir başlık vardı, aklıma geldi. Lisede filan çok iyi web sayfası yapabilen, programlamada neredeyse ders verecek seviyede olan, veya grafik programlarını iyi kullanabilen tanıdıklarınız var mı? 15 sene kadar önce hatırlıyorum, kardeşim bilgisayarlı işlere kafa yoruyordu lisede. O zamanki ilgisi işine bayağı yaradı farklı şekillerde. Şimdikiler bilgisayarlarda kendileri için ileride faydalı olabilecek şeylere meraklılar mı? Yoksa sadece oyun, facebook filan mı?

Eskiden akıl verecek büyüklerimiz yoktu bu konuda, şimdi onlar da var.

Teşekkürler.

 
R10' un yarisi ilkokullu yarisi ortaokul. 50 liraya facebook yaptirabilirsin


  • divit  (10.12.14 20:01:18) 
Lisede pek bir sey uretmiyordum ama hep merakliydim bilgisayara. Su anki meslegimde bilgisayara hakim olmak cok onemli. Hala oyun oynuyorum. Ayni zamanda Python scripting ogrenmeye basladim.


  • fortisvita  (10.12.14 20:02:46 ~ 20:12:25) 
lisedeyken oyleydim ben, yani 2-3 yil once falan. sonra istanbula geldim calismaya basladim falan. besiktas'taki evimden yaziyorum su anda bu satirlari :p

ama r10'dakilerin yarisi kadar bile bilgim yok. manyak gibi crawler falan yaziyor elemanlar. ben prenses gibi html-css-js yaziyorum. onlar yaptiklari isin uluslararasi standardina gore vasat, bense iyi sayilabilirim. fark bu aslinda ordakilerle. hindistan'da da 50 degil 5 liraya yaptirirsin yani facebook'u.
  • hjarteblod  (10.12.14 20:05:47 ~ 20:07:03) 
liseye gitmiyordum (bırakmıştım) ama 17 de falan başladım bende, sayılırmı bilemedim.


  • selam  (10.12.14 20:14:33) 
(bkz: Ben)

Süper işler yapıyordum, staj yaptığım yerlerde şaşırıyorlardı.
  • burka  (10.12.14 20:22:12) 
lise 1'de 4.sinif bilgisayar muhendislerinden cok daha iyi algoritma yazabiliyordum. 4 yil lisans 3 yil yuksek lisans okudum, lise bilgimin uzerine bir gram ekleyemedim. hatta muhtemelen gerilemisimdir. tubitak'in liseler icin bilgisayar olimpiyatlari oluyor. o olimpiyatlara calisan herkes deli gibi programlama yapabiliyor.


  • crucio  (10.12.14 20:28:25) 
r10 filan iyiymiş. hiç bilmiyordum. sadece oyun oynuyorlardır herhalde diyordurm.

ben ortaokuldayken bilgisayarlar bu kadar yaygın değildi, yine de bilgisayarcı kitle ikiye ayrılırdı, amiga 500 ve daha az yaygın commodore 64 bebeleri. pc yeni yeni çıkmıştı. basic kursuna katıldığımı hatırlıyorum. şimdi o yaşlarda çocuğum olsa herhalde benden nefret ederdi; onu öğren bunu öğren deyip boza dükkanı açacağım için.
  • puc  (10.12.14 20:37:48) 
lisede başlayanlar geç kalmış. 90'larda ilkokul sıralarında başlamıştım ben ona ki 90'ların ortalarına kadar türkiye internetin ne olduğunu bilmiyordu. Şu an doğumhanedeki iki günlük çocuğun eline geniş bant internetli tablet veriyorlar. mutlaka uğraşan vardır.


  • maxhoper  (10.12.14 20:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.