[]

Portekiz'e Gitmeli, Gezmeli ve Görmeli ama Nasıl Olmalı?

Önümüzdeki Nisan ayında 7 ile 10 gün arasında Portekiz'de olacağım. Kendimce (cahil cahil) gideceğim şehirleri sıraladım. Gidenler, oralarda yaşayanlar falan "şuraya gitmezsen ölürsün" gibisinden, "oraya gitme lan ne işin var orada" gibisinden önerilerde bulunurlarsa pek şükela olur.

Porto, Coimbra, Lisboa, Cebelitarık.

Pek teşekkürler.

 
Yanlış olmasın da bildiğim kadarıyla Cebelitarık'a ingiltere vizesiyle gidiliyor.
Bir de günübirlik falan gezi için Sintra'yı, hıristiyan kültürüne ilgi duyuyorsan Fatima'ya gidebilirsin.

  • whoosie  (10.12.14 16:41:57) 
guney'e algarve'ye muhakkak ugra. frango piri piri(aci tavuk), sardinha(sardalya), robalo(levrek), polvo(ahtapot) yemeden caipirinha, ginjinha, medronho, sangria icmeden donme.


  • mayeskuel  (10.12.14 16:55:56) 
Sintra'da Quinta da Regaleira adında oldukça ilgi çekici bir alan var, içerisinde bir saray, şapel, kocaman bir park ve bu parkta çok çok zarif birtakım mimari ögeler var, gitmeni tavsiye ederim. Portekiz'e gelmişken Avrupa'nın en batı noktasını görelim diyorlar genelde, (Cabo da Roca) ama gitmezsen birşey kaybetmezsin bence. Lizbon'da Bairro Alto'yu keşfe çıkabilirsin, geceleri oldukça hareketli oluyor, şimdiden iyi eğlenceler :)


  • saveur  (10.12.14 17:16:30 ~ 17:16:46) 
belem kalesi vardi lizbondan dolmusnan gidiliyordu

cok kucukken ruyamda bi yer gormustum, yillar sonra belem'i gorunce o ruyadaki yer oldugunu farkettim. hayat cok garip
  • fallopian  (10.12.14 17:22:05) 
Pek pek teşekkürler. Daha çok varsa -illaki vardır- aklınıza geldikçe yazarsanız pek sevinirim ^^


  • quanche  (11.12.14 07:50:49) 
3 gece Lizbon, 3 gece Porto gitmiştik ve yetmedi. Tahmin edilenden çok daha fazla şey var yapılacak.

Ben kısaca bu iki şehirde yapmanı tavsiye edeceğim şeyleri yazayım. Sorunuz olursa yine yardımcı olurum.

Lizbon
- Alfama sokaklarından yürüyerek kaleye çıkın.
- Trenle 30dk uzaklıkta olan Sintra bölgesine mutlaka gidin. Quinta da Regaleira ve Pena Palace muhteşem. Burada gezilecek birçok nokta var. Tüm gününüz gidebilir.
- Bir akşam fado dinlemeye gidin ama yerel halkın gittiği yerlere gidin.
- Belem bölgesi klasiklerini yapın. Jeronimo manastırı, kaşifler anıtı, Belem kulesi... Gitmişken Pasteis de Belem'de nata yiyin.

Porto
- Şarap tadımı yapın.
- Douro nehrinin iki kıyısını da dolaşın.
- Değişik karakterdeki kiliselerini gezin.
- En önemlisi şehrin sokaklarında kaybolun. Benzersiz bir şehir.
  • Sandeman  (11.12.14 08:13:31) 
Ben de gitmeden önce seninki gibi bir duyuru açmıştım ve sağolsun cakabo nickli arkadaş, bana son derece kusursuz bir plan çevirmişti. Lizbon'a gittiğinde bunları harfiyen uygulamanı öneririm. 3 güne yayabilirsen gayet güzel ve verimli bir gezi olur. Özellikle Chapito'ya muhakkak git; çok huzurlu ve güzel bir yemekti; tadı hala damağımda.

Bira ve şarap çok ucuz. Hard Rock Cafe'ye uğramayı da unutma!

Duyuru linkini paylaşıyorum:

eksiduyu.ru
  • pandispanya  (11.12.14 08:23:05) 
Lizbon banliyösü Monte-Estoril'e mutlaka gidin. Devasa bir kumarhane var ona da bir uğrayın görmüş olursunuz.
Şarap için, kurutulmuş balık yiyin ve bir de "Bairro Alto"ya uğrayın zaten.

  • gece lampulu  (11.12.14 08:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.