[]

Yurtdışında İş Bulduk Diyelim

Aklıma takıldı ondan sormak istedim aranızda bilen vardır diye düşünüyorum. Yoksa yurtdışına yerleşmek gibi bir hayalim vs yok.

Merak ettiğm şey şu, diyelim Kanada' da iş bulduk. Her şey tamam anlaştık firmayla. Hadi valiz yapayım Kanada' ya gidelim şeklinde olmaz herhalde. Hani bu adamlar nerede kalıyor en başta ? Gitmeden ev mi ayarlıyorlar ? Ev kiralamaya kalksan ev sahibi hoşgeldin mi diyecek ? Yoksa anlaştıkları şirketler bunu da mı sağlıyor ? Ya da gitmeden mi buluyorsunuz ev olayını. Ne bileyim bu evin eşyası cartı curtu var. Tamamen aklıma takıldığı için soruyorum o yüzden hani uzun uzun rehber şeklinde cevaplar vermeye kalkışmayın (kasmayın diye dedim), ben burdan Ankara' ya yerleşmeye kalksam 3 gün uyuyamam heralde millet ülke değiştiriyor.


 
gitmeden internetten bakip hallediyorsun ev isini. senin icin bunu halleden sirket cok azdir gibime geliyor.
fakat kimi zaman, kontratin geregi sana bir sure ev ve araba sagladiklari da olur.

cok yuksek ihtimalle kalacagin ev bir sirkete ait olacaktir.. sirket calisanlari da sana anahtari teslim eder, sen de evine yerlesirsin. olay bu.
  • yirtik foto  (10.12.14 12:41:19) 
kurumsal büyük firmalarin kendi anlastiklari emlak sirketleri olur, gecici bi süre en azindan kalman icin yer ayarlar.

ufak sirketlerde tam tersi kendi tanidiklardan filan bulurlar.

bazi sirketlerde emlak ilanlari döner sirket icinde.

bazen tamamen sana kalabilir, ama hr her türlü yol gösterir ama.
  • serabetan  (10.12.14 12:45:24) 
almanyada genelde iş yerleri ayarlıyor bir süre için. ayarlamazlarsa kendin buluyorsun. emlak sitelerinden falan.


  • fayfim  (10.12.14 12:45:59) 
işyeri barınmayı hallediyorsa sırt çantanla akşam yola çıkıp sabah evine yerleşiyor, öğlene kadar uyuyup öğlen işbaşı yapıyorsun.


  • namus ninjası  (10.12.14 12:48:55) 
internetten buluyorsun evi, depozito ve ilk kirayi havale cekiyorsun, o tarihte gidip anahtar teslim aliyorsun. cogu ülkede ev giderlerine dahil elektrik isinma vs. o yüzden üstüme alayim derdi de yok. emlakci olayi da cok sikinti degil. ama cakal cok. iyi arayip bulmak lazim. irkci manyak da cikabilir ayaküstü kaziklamaya calisan da.


  • wiillii  (10.12.14 12:52:48) 
Kanadayı süper bildiğimden değil de devridaimin yüksek olduğu, taşınma olayının yaygın olduğu ülkelerde gördüğüm kadarıyla çamaşır makinesini gardolabını söküp gitmiyor zaten insanlar
yani tr'ye göre çok daha fazla sayıda eşyalı ev, stüdyo daire, oda kiralama vb. olaylar var.
hatta taşınmak baya pahalı bişey. amerikan filmlerindeki gibi koliye kişisel eşyalarını koyup gidiyorsun işte kalan kalıyor.
ben taşındığımda 2 sefer de misafirhane ayarlamışlardı ilk birkaç ay için sonra ben bulmuştum kalacak yeri.
  • niye ama  (10.12.14 13:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.