[]

ehliyet belge süre aşımı var mı, varsa ne kadar?

2007 mayıs ayında ehliyet almaya hak kazanmıştım. kurs bitti sınavlar bitti. ehliyet belgesi ve saglık kontrolleri elimde. fakat hala gidip alamadım.
o tarihte hak kazandıgım ehliyetimi en son ne zaman alabilirim bir bilgisi olan var mı ?

trafik şubeyi arıyorum ama açılmıyor telefonları.

 
2007 mi? 7 yıl önce aldığın sertifika geçerli sayılmaz. geçen sene gelen düzenlemeye göre 2 yıl içinde ehliyetini alman gerekiyor. tabi seninki geçersiz oldu,yeniden sınava girmen gerek.


  • ameliee  (10.12.14 12:13:43 ~ 12:14:56) 
sağlık kontrolü 6 aydan fazla geçerli olmuyor. sadece onu biliyorum. belge geçerli olabilir ama yeni yasayla onlar da değişti. şu an ehliyet alsan bile sanırım stajyer ehliyeti falan verecekler gibi bi şeyler duydum. yanında biri olmadan trafiğe çıkmak yasak. ama dediğim gibi yeni yasaları kuralları bilmiyorum tam. fakat işin sıkıntılı gibi.


  • secilmis uye  (10.12.14 12:25:03) 
ameliee'nin söylediği doğru ama eksik, 2 yıl olayı yasa çıktıktan sonra sertifika alanlar için geçerli. daha önce alanlar da yasanın çıkış tarihinden sonraki 2 yıl içinde ehliyete çevirebiliyorlar sertifikayı. özetle mayıs 2015'e kadar alabilirsin ehliyeti sağlık raporu ve adli sicil kaydını yenileyerek, mayıstan sonraya kalırsa yeniden sınava gireceksin..


  • calzoncillos  (10.12.14 12:30:41) 
geçenlerde onun haberi vardı televizyonda bilmem kaç sene belgesini emniyete teslim edip ehliyete çevirmeyen kişilerin hakları iptal olacak diye... ameliee +1 calzoncillos +1


  • synche  (10.12.14 12:34:31 ~ 12:36:22) 
öncelikle teşekkurler herkese.
istanbul trafik tescil şubelerini aradım ama hiçbirine ulaşamadım. sertifikamı aldıgım yer olan izmirdeki şubeyi aradım. calzoncillos' un dediği gibi mayıs 2015 mayısa kadar süre oldugu dogruymuş. sabıka kaydı ve saglık raporu yenilenmesi gerekiyormuş.

yarın ramideki evime yakın trafik tescile gidip teyit edeceğim.

ayrıca sertifikamı izmir'den almıstım. onu da sordum türkiye'nin heryerinden alabiliyormuşum sürücü belgemi.
  • vadrigar  (10.12.14 13:49:56 ~ 13:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.