[]

Laptop önerisi

Yalnızca film dizi izlemek, internete girmek için kullanılacak bir laptop alacağım.

Açıkçası 600-700 lira arasında bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Yeterli gibi geldi bence bu kadarı. Bir sürü para döküp de özelliklerini kullanmayacağım bir şey almak istemiyorum.

Tek isteğim HDMI çıkışı olması, 1080p videoları takılmadan oynatabilmesi, chrome'da 10 sekme açtığımda kendini kaybetmemesi falan. Çok büyük beklentilerim yok yani. Şarjı da iyi giderse tadından yenmez. Ekran boyutuna da takılmıyorum 11-12 inç olsa güzel olur ama 15 inç de işimi görür.

Şu linkteki notebook konusunda ne düşünüyorsunuz?
www.hizlial.com

Yalnızca SSD mevcut ve 32 GB toplamda. Ben buna bir hard diski daha taktırsam garantiyi bozarım büyük ihtimalle, mantıklı mı sizce böyle bir laptop almak? 100 lira da harici harddisk mi alsam yanına?

Başka önerileri olanlar varsa onlara da açığım. Şimdiden teşekkürler.

 
Bime/A101 gibi marketlere ayda bir guzel laptoplar geliyor 700-800 araliginda. Onlari takip etmenizi oneririm.

32GB'lik bir sistem asla almayin, film izleyecegim diyorsunuz, nereye koyacaksiniz filmleri :) Cok mantiksiz bir hareket olur.

Oneri olarak su olabilir: www.pcdepo.com
2GB daha ram taktiginizda sizi goturur :)
  • ruhi mucerret  (09.12.14 20:30:20 ~ 20:32:55) 
Sistem hızlı olur diye düşündüm, film işini de hariciden hallederim diye düşündüm ama olmaz mı dersiniz :)


  • vendorth  (09.12.14 20:32:04) 
32gb ile olmaz, bende 120gb var ssd,program yuklememeye dikkat etmeme ragmen 65gb'i bos sadece, kalani dolmus. 32gb ile kesin sorun cikar.

32gb olan ssd'yi cikartip 160 liraya 120gb'lik ssd alirsaniz sorun kalmaz tabi. Cok rahat sisteminizi kurar, yanina da on tane 1080p film koyabilirsiniz. Ssd degisim islemini serviste filan cok az bir ucrete yaptirabilirsiniz. (Tabi almadan once arastirin oluyor mu diye.)
  • ruhi mucerret  (09.12.14 20:35:18) 
O zaman ssd olmayan modellere yöneleyim. Çünkü bütçeyi arttırmayı düşünmüyorum.


  • vendorth  (09.12.14 20:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.