[]

Macbook pro gittikçe yavaşlıyor

3 sene oldu herhalde alalı.

2.4 GHz Intel Core i5
4 GB 1333 MHz DDR3
Mac OS X 10.7.5


Chrome'da 5-6 tane tab açsam bile alet saçmalıyor. Memory Clean diye bi app kurdum ama pek işe yaramıyor. Ram dolu olmasa bile çok ısınıp fanlar son surat çalışıyor bazen.

Ne yapmak lazım? OS'i update etsem işe yarar mı sizce?

 
yedeklerini bi external hdd e al sonra da clean bir OS kur. yapabiliyosan bi de o ram leri ve hdd i upgrade et. ssd alirsan bariz bir hizlanma goreceksin


  • rentts  (09.12.14 17:16:04) 
memory temizleyici programlari pek onermiyorlardi yabanci forumlarda okudugum kadariyla.
yerinde olsam yedeklerimi alir sistemi yeniden kurardim.
donanim upgrade isini ilk etapta dusunme onlari cok net yetmesi lazim chrome 5-6 tab icin.
gelecek yillarda SSD alirsan daha da idare eder eminim.
  • jedilance  (09.12.14 17:19:50) 
4 gb ram ile Mac OS X 10.10 kullanan biri olarak upgrade etmeni hiç tavsiye etmiyorum. ram'i yükseltmenin işe yarayacağı kanaatindeyim.


  • bluejay  (09.12.14 17:28:27) 
1- Açılışta dan sesi gelir gelmez cmd+s ile aç, şu komutu yaz: fsck -fy enterla. Diski kontrol etsin. Onarım gerekiyorsa tamamlasın, bitirsin.

2- Açıldıktan sonra macpilot diye bir uygulama var. Trial versiyonlu. Onu indir, kur, maintenance kısmında bütün seçenekler işaretli, run'a bas. Hiçbir uygulama açık olmasın o esnada.

3- Disk Utility'e girip hdd izinlerini onar. Ama daha sağlamı, alt ile boot edip recovery partition'unu seçip disk utility ile onarım yapmak.

4- Chrome ve Safari'yi sıfırla.

5- Maccleanse indir, bir güzel sistemi temizle.

Sırasıyla 4, 5, 2, 1, 3 şeklinde uygula bunları. Sıralamaya koyamadım kusura bakma.

Preferences'te de login itemları kaldır.

Bunlar benim rutinlerim. Gayet de işe yarıyor.

Kolay gelsin.

Edit: OS versiyonunu yeni çaktım. Onu Mountain Lion'a upgrade et derim ama upgrade etme şu yavaşlıkta. Clean bir installation yap. Ama dediklerim sistemini hızlandıracaktır.

Sistem hızlandıktan sonra kafana eserse upgrade et. Kargo parasını karşılarsan sana boot destekli mountain lion usb'si gönderebilirim.

Edit 2: fsck -fy komutu iş gördükten sonra reboot yaz, enterla. Unutmuşum bunu eklemeyi.

Edit 3: Keychain'i açıp gereksiz password item'larını kaldırırsan az miktar hızlanma olacaktır. İşe yaramıyor demeyin, yarıyor anasını satayım. Denedim.

Edit 4: 10.10 kurma. Mountain Lion'dan ötesine gitme. Benden ufak bir tavsiye.. Kuracaksan da SSD'yi ve RAM'i upgrade edip kur.

Selamlar.
  • empty man  (09.12.14 18:01:25 ~ 18:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.