[]

VPN'le stabil olan baglanti normalde gidip gidip geliyor

vpn acikken canli yayin falan hic kopma yok (sifir).

ama normal bagliyken hiz superken stabillik gidiyor. yayinlar ikide bir duruyor. bazi siteleri acmayip yenileyince sak diye aciyor falan.

nedir bu nazin sebebi?

 
Birinci sebebi internet servis sağlayıcıların bazı sitelere limit koyması veya bazı yurt dışı çıkışlarının sorunlu olması.

İkinci sebep de birinciyle biraz alakalı, vpn bağlantısı kurulduğunda sen sadece vpn sunucusu ile iletişim kurmaya başlıyorsun. Yani bütün arabaları tek yoldan geçirmek gibi düşün. Vpn sunucunun ise bu canlı yayın sunucusu ile herhangi bir limitlemesi olmadığı için gayet rahat yüklüyor, sana da gönderebiliyor. İnternet servis sağlayıcın da senin vpn sunucuna herhangi bir limitleme yapmadığı için veya vpn sunucunun bulunduğu bölgeye bağlantıda herhangi bir sorunu olmadığı için gayet stabil bağlanıyorsun.

Vpn senin bütün trafiğini kendisi yükleyip tek bir yoldan gönderiyor. Sen vpnsiz ise her yere tek tek bağlantı açıyorsun. Birisine bağlanmanda sorun varsa yavaşlıyor. Ama vpn bağlantısı kurduğun sunucuya bağlantı problemin olmadığı sürece akıyor.
  • osurdum  (09.12.14 15:55:58 ~ 15:57:22) 
speedtest.net ten bakıyorum
normal baglantim 10Mb/s
vpn ustunden 18Mb/s
nasil oluyorda oluyor ilginc
  • titiraprap  (09.12.14 15:58:36 ~ 15:58:52) 
Speedtestteki hız sonuçları çok mantıklı olmayabilir. Birincisi sunucudan sunucuya değişiklik gösteriyor, ikincisi bu hız sonucu vpn sunucusunun kendisine çektiği hıza yükselebiliyor. Yani vpn sunucusunun hızı örneğin 100mbit, dosyayı çekerken anlık hızlanma yaşayabiliyor(her ne kadar senin bağlantın bunu karşılamasa da).

Hız testi için aşağıdaki dosyayı çekerbilirsiniz:

cachefly.cachefly.net

Size en yakın sunucudan 100mblık test dosyasını indirirsiniz.
  • osurdum  (09.12.14 16:01:22 ~ 16:02:38) 
@osurdum

cok mantikli geldi anlattigin. dogrudur.

uae'deyim ve burda da tr gibi bazi siteler yasakli falan. yani bi filtreleme var velhasili. bu sebeple de alakasiz siteler de yavas aciliyor bazen. en iysi hep vpn'le girmek sanirim.
  • brkylmz  (09.12.14 16:23:47) 
Bağlantın stabil değildir, hızlı olmak stabil anlamına gelmiyor. Youtube'dan gayet rahat video izlerken, başka bir sitede eziyet çekiyor olabilirsin. Bunun sebebi eğer site tarafında bir sıkıntı yoksa senin internetinin o siteye giderken kat ettiği yolda sıkıntı yaşaması. Her yaptığın işlemde arka planda 10'larca bağlantı açılıyor, birisi sıkıntılıysa sen bu sıkıntıyı gözle görebilirsin. Vpn ise bu stabil olmayan bağlantıyı belli bir seviyeye çekiyor. Senin bağlantının stabil olup olmaması sadece vpn sunucusu ile iletişimine bağlı oluyor.

Kısacası vpn bağlantıyı stabil hale getiriyor. Tabi public vpnler kendileri stabil olmadığı için çok verim alınmayabilir.
  • osurdum  (09.12.14 16:27:42) 
Internet denilen mecrayi çok da kurcalamamak lazim . Ihtiyaciniz kadar olani alin , tamam işte , daa .


  • tsubasa  (21.12.14 21:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.