[]

Kedi kısırlaştırılması sonrası

iyi günler.

başlıktan da anlaşılacağı gibi kedimi kısırlaştırdım bu sabah itibari ile. şu an yavaş yavaş ayılmaya başladı. hareket etmek istiyor fakat tam ayılamadığı için sürünüyor yerde. rahat bırakayım mı? yoksa sabit kalması mı gerekir ?

daha önceden kısırlaştırma yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.

not: kedi dişi.

 
tırmanmaya atlama çalışır, şu an acı hissetmediğinden yarasına zarar verebilir. bence sabit tutun.başını havada tutabilmeyi sallamadan başarana kadar. daha ameliyattan yeni çıkmış. 4-6 saat koyun kafesine dursun. arada beş dakika çıkarıp bakarsınız gözler hala şehla mı diye. atlayamıyorlar tutunamıyorlar sürünürken bir şeylere çarpıp fark etmiyorlar yoksa.


  • alice practice  (09.12.14 10:56:08) 
birkaç saat kutusu içinde kapalı kalmasında fayda var. toparlanana kadar. çünkü hasta olduklarını bile bile yalpalayarak da olsa dolaşma sevdalısı kediler.


  • mea maxima culpa  (09.12.14 11:01:08) 
ayrıca bir kaç gün saçma hareketler içine girebilir. hele kafasına o huni gibi şeyi taktılarsa. kendisine zarar vermesini engelleyin ve üzülmeyin.


  • magdurum ben magdur  (09.12.14 11:23:14) 
ameliyat sonrasi tipik kedi davranislari... ben hareketlerini engellemezdim, ama kendisine zarar vermesin diye pesinde dolasirdim. ellerim ustunde olurdu yani :) suratina dogru parmak $iklatip gozlerinin verdigi tepkiden ayilma surecinin gidisatini takip edebilirsin. yamuk baksa dahi ses dogru tepki veriyorsa sorun yok, biraz mobilite anestetiklerin atilmasina da faydali olur. ama dikkat edin kanepeden falan dusmesin.


  • no avalon  (09.12.14 12:22:30) 
kutusunda kalsın en az 6 saat.


  • solemio  (09.12.14 12:25:44) 
Tek sikintim dikisinin atmamasi


  • itsonlyhumannature  (09.12.14 12:32:40) 
dikişleri yalamaz, dişlemezse bir şey olmaz.

yakalık takması gerek aslında veterinerin.

benim büyük kedi hemen dikişleri dişleyip çıkartmıştı. büyük sorun olmuştu.
  • mea maxima culpa  (09.12.14 12:41:37) 
uyanırken baya bi kusabilir. ondan da korkmayın. kusmasını istemediğiniz bi eşya varsa elinizde peçeteyle takip edenilirsiniz


  • sta  (09.12.14 12:45:17) 
İlk başta henüz tam ayılmadan ortalıkta sürüne sürüne dolaşmaya çalışıyorlar ilk fırsatta da gidip bir yerlere saklanıyorlar. Sanırım hasta oldukları için av olmamak adına içgüdüsel olarak saklanmaları gerektiğini düşünüyorlar. O halleri pek üzücü oluyor insan kilitlemek istemiyor ama yaralarının açılmaması için sabit tutmak faydalı gibi.


  • creepy  (09.12.14 12:50:20) 
Ben kedimi, çalışırken ilgilenemem bir de evde yavru kedi var, dikişine falan zarar verir diye bir hafta veterinerde bıraktım. Güvenemedim kendime açıkçası. Ne zaman dikişlerini aldı adam, gittim aldım.


  • ixi  (11.12.14 11:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.