[]

Calflerle başım dertte - (Spora Gönül Vermiş Duyurucular Yetişin)

İyi geceler,
Benim bu kasların önlenemez yükselişine bir dur demem gerekiyor çünkü yakında topuklu ayakkabı giyemeyeceğim ayara gelecekler.

Keps vereyim dedim ama kendi bacağımın arkasının fotoğrafını çekmem anatomik açıdan pek mümkün değilmiş sanırım. O yüzden temsili bir fotoğraf koyuyorum:
www.askthetrainer.com

Sorun şu ki uzun zamandır spor yapıyorum ama kası pek sevdiğim söylenemez. Üst bacaklarım zaten kaslı, spor yapmaya devam ettiğim sürece de öyle kalacak kabullendim bunu da bari calflerim hepten büyümesin. Sporu bırakacak halim yok ama çok uzun zamandır alt bacağa yüklenecek hiçbir şey yapmama rağmen (haliyle) alt bacaklarım da güçleniyor sanırım. (Nomalde koşuyorum ama onu da havalar soğudundan dolayı bıraktım.)
Takdir edersiniz ki 1.64 boyunda bir kadın için 34 cm alt bacak biraz anormal duruyor. İlginçtir ki bu ara 2-3 kilo almama rağmen alt bacak ölçüm değişmedi. Zaten yağlanma neredeyse yok alt bacağımda.
Acaba diyorum yanlış mı yaptım calf egzersizlerini elimine ederek?
Egzersiz rutinime devam etsem üstüne bir de çok yüksek tekrarlı calf raiseleri eklesem sizce bu kas gruplarının hacmi küçülür mü? (küçülür derseniz aynısını üst bacak için de uygulayabilirim aslında.)
Google aramalarımdan tatmin edici bir sonuç alamadım, her kaynak farklı bir şey söylüyor. Aydınlatsanıza beni n'olur. :')

ek: "veya küçültmenin başka bir yolu var mı?" diye ekleyeyim.

 
Hayır küçülmez.


  • hiko seijuro  (08.12.14 23:31:20) 
deli misin yahu? kadın bacağını en estetik gösteren şey. harika bence. böyle kalsın, bozmak için uğraşma. soba borusu bacaklı türk kadınından gına geldi.


  • yirmisantim  (08.12.14 23:48:38) 
Küçülmez, küçülmeyeceği gibi bir kadının calf'leri, ya da herhangi bir kası kolay kolay da büyümez zaten. Cüzi miktardaki testosteronunuz buna izin vermeyeceği için anabolik reaksiyonlar yaşamazsınız. Antrenmanlar ve besinler sayesinde olan gelişme de sınırlıdır. Devam; böyle iyisiniz.


  • angelus  (08.12.14 23:55:26) 
küçülmeyeceğini zaten söylemişler de estetik olarak da beğenilen bir şeydir bu genellikle.


  • xenophobe  (09.12.14 00:09:08) 
Evet beğenenler var ama ben hiç sevmiyorum, algıyla oynuyor. Bacaklarımın haddinden fazla kalın görünüyor gözüme.
Spor salonundaki hocaya sormuştum zamanında. Adam "yaa ne kadar olabilir allah aşkına" dedi. Gösterince bütün hocalar O_o böyle oldu. şaldkaşs Tipimden öyle bir bacak beklenmiyor çünkü. Genetik etki de var tabii de takmış durumdayım ne bileyim.
Duyuruda arattım, birisi daha sormuş ameliyat varmış oradaki kasları alıyorlarmış. (Yuh) Başka bir yol olmaması çok saçma. :/
  • ay nov kung fu  (09.12.14 00:19:55) 
Vücut her zaman var olan mevcut durumunu korumaya meyillidir. Yani ekstrem bir durum olmadıkça yağını kasını harcama yoluna gitmez. Misal yiyecek bulamazsan, yani yemek yiyemezsen vücut bir süre sonra son çare olarak enerji için proteinlere, yani kaslarına hücum edip proteini glukoza çevirip hayatta kalmaya çalışır. Bu şekilde mevcut kaslarını kaybeder sonuç olarak Afrikalı aç çocukları getirin gözünüzün önüne, öyle bir şey olursunuz. Hülasa kas küçülmesi dediğiniz şey mümkün değildir fakat kas kaybı dediğimiz olay mümkündür; ama o da kesinlikle yaşamak istemeyeceğiniz bir durumdur.


  • angelus  (09.12.14 00:27:57) 
aa süper bişi o... gercekten ben de tam o bölgeyi geliştirmek istiyorum. calf nakli olsa süper olurdu.


  • denne  (09.12.14 00:28:52) 
Calf reduction diye aratın. Kasları çıkartmıyorlar, çeşitli yollarla atrofiye götürüyorlar. Botoks, RF, sinir kesisi vs.

Kasın şeklini değiştiremezsiniz, kaybetmek isterseniz yöntem çok. Hareketsizlik bile eritir. Alçıya alınanlarda mesela bacak incelir. Bence kaslarımızı sevip koruyalım o ayrı.
  • Lim5  (09.12.14 01:26:15 ~ 01:30:06) 
Operasyon ya da son derece sağlıksız aç kalma yöntemleri dışında yapacak bir şey yok. Zaten, üst bacağın kaslıysa, kalfların incelmesi görüntüyü bozar. Bundan çok daha ileri gitmeyecektir, merak etme.


  • arnold schwarzeneger  (09.12.14 08:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.