[]

asılan öğrenciyi uzaklaştırma

özellikle son 2-3 haftadır sulanan, yavşayan bir öğrencim var; 22 yaşında. aşırı ciddi, resmi bi profilim yok tamam da, wassap'ta sorularına yanıt verdik diye yol yaptık mı sandı nedir. derslere pek katılmayan bi tip, bi de kendimden soğutup hepten kaybetmek istemiyorum kendisini; nasıl bir yol izleyeyim?

edit: geri çevirme diyince sanki açılmış gibi oldu, değiştirdim o kısmı.


 
görmezden gel, zamanla alışır. sakın tehdit ya da sözlü uyarıya başvurma. zamanla anlar.


  • thracian  (08.12.14 22:42:50) 
Açıkçası whatsapp'tan cevap vermek karşı tarafta genellikle bir flörtleşme algısı yaratabiliyor. Durumun öyle olmadığının farkında olunulsa bile arkadaş ortamlarında bu tip yorumlar, imalar, bir takım pohpohlanmalar oluyor. Algıyı ve mesafeyi korumak için o yolla iletişime geçmemekte yarar var. Kendi yaşıtlarımdan (ki sizin öğrencinizle aynı aralık) çok duyuyorum bu tip olaylar, o yüzden iyi niyetle yapılan bu tip yardımları maille sınırlı tutmak lazım bana kalırsa. Çünkü belli yaş grubundaki arkadaşlar baya baya HAYVAN olabiliyor. Olmasa da bahsettiğim arkadaş ortamı faktörü her şeye açık.

Görmezden gelmek ve sonrasında maile yönlendirip maille sınırlandırmak en mantıklısı.
  • dartdevil  (08.12.14 22:52:07) 
kişisel alanları daha kolay ihlal edebiliyor o yaşta insan. tekrar bu tip bir durum yaşandığı zaman "bu tip konulara öğrencilerimi müdahil etmekten pek hoşlanmıyorum" gibi bir karşılık verilebilir.

mesela whatsup'dan mesaj attığında söylenebilir bu; "çok acil bir konu olmadığı sürece öğrencilerimle buradan iletişim kurmayı pek tercih etmiyorum, okulda görüşürüz, bilmem ne projesini/ödevini/labını/vssini aksatma" gibi.
  • rygard  (08.12.14 22:54:59 ~ 22:57:16) 
@dartdevil, tahmin ettim böyle bir şey ama sınıfın ortak bir wassap grubu var, ödevdi duyuruydu oradan yapıyorum bazen. ortak konuşmada cevap verdi de özel yazınca vermedi demesin diye verdim, o da kısa cevaplardı aslında.
@rygard, o çizgiyi çoktan aştım sanırım ne yazık ki. wassap işini yok edicez anlaşılan.

  • baba jo  (08.12.14 22:59:23 ~ 23:02:31) 
özelden sorunca "gruba yaz" de. bizim bi grup var oradakilerin özelden konuşması yasak herkes gruba yazıyor, yazmayanı dışlıyoruz falan fdakfjadsşlfj. ciddiyim gruba yaz de.


  • sensible soccer  (08.12.14 23:07:25) 
Haklısınız bana kalırsa düşüncenizde, cevap da vermeniz iyi olabilir ama işte karşıdaki insan her zaman iyi niyetle yaklaşmaya biliyor. Güvendiğiniz kişiler hariç iyi niyetinizin istismar edilme riski her zaman var, o yüzden cana yakın ve uzlaşmacı gözükmeme pahasına temkinli olmak lazım.

O tip bir durumun tekrarında direk gruba yönlendirip, ufaktan terslemek gerek. Ne deyim kolay gelsin.
  • dartdevil  (08.12.14 23:23:39) 
Derslere de katılmıyormuş zaten, o kadar yavşak yılışık hepten kaybolsa nolur? Yani bu kadar idealist olucam diye kendinden çok taviz veriyorsun.


  • sehpa fx350  (08.12.14 23:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.