[]

Kira kontratı- kontrat sonu kira artışı

Geçen sene öğrenci evine çıktığımızda 700tl kiralık daire tuttuk. Kontrat bu haziranda bitti. Ev sahibi ile kontrat bitince kira artışını belirleriz şeklinde konuşmuştuk. Ancak bu zamana kadar ses çıkmadı. Şimdi bugün mesaj attı, bizi suçladı. Kiranın 800tl olduğunu ve bu zamana kadarki kira bedeli farkını vermemizi istedi. Buna hakkı var mı? 100 tl artış fazla değil mi? Bir de daha önce eve uğramıştı hiç lafı açılmamıştı. Sinirlendim o yüzden.

Bunu düzgün bir şekilde konuşmanın yolu var mı? Vermek zorunda mıyız?

Yani aradaki farkı en azından birden istemeseydi iyiydi ya poff

 
aradaki farkı vermeyin ve yeni bedele razı olun.

ya da tefe tüfe oranında %5-6 bir şey yapın ama aradaki farkı verin.
  • prodeq  (08.12.14 22:04:55) 
www.emlaxell.com

www.milliyet.com.tr

aradaki farka dair hukuken olması gerekeni bilmiyorum.

ek: sözleşmede yazdığını bilmiyordum. şayet yazıyorsa, aradaki farkı ödemeniz gerekir.
  • ete summer  (08.12.14 22:11:22 ~ 09.12.14 11:01:33) 
aradaki farkı vermeyin. siz araöadoysanız ikinci ayda kendisi arasaydı o zaman. hazirandan bu yana yatırdığınız kiralara o an itiraz etmediyse artık itiraz etmesinin bi manası yok.

100 tl artış da çok fazla. kontratta bi artış oranı varsa onu uygulayın. yoksa prodeqin dediği oranda bi artış yapın.
  • elorelia  (08.12.14 22:15:58) 
kontratta tefe tüfe toplamının yarısı şeklinde yazıyor artış.

aradaki 20 tl'de de değilim, önceki farkları istemesi doğru/etik gelmedi.
  • patiska  (08.12.14 22:25:50) 
kontratta enflasyon oranına göre yazıyorsa sizin o kadar zam yapmanız lazımdı. çünkü taraflardan biri bitirmediği sürece kontrat otomatikman yenilenir. siz de yeni dönemde enf. oranında artış yapacağınızı taahhüüt etmiş olursunuz. 100 tl çok. haziran'daki yıllık enflasyona bakıp ona göre bir artış yapın ama geçmiş ayları da ödemeniz lazım. ha ev sahibinin sonradan bildirmesi takozluk ama resmen bildirmesine gerek yok çünkü kontratta yazıyor.

not avukat değilim sadece en makul çözüm bu şekilde olur gibi geldi. eğer ev sahibi 100 tl'de ısrar ederse "mahkemeye ver deyip" çamura yatabilirsiniz. büyük ihtimalle sizin lehinize sonuçlanır ama bi avukatla görüşmek lazım. yalnız mahkemede haklı olmanız için geçmiş dönem zammını (enf. göre) ödemiş olmanız lazım.
  • merhum  (09.12.14 08:01:13 ~ 08:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.