[]

söz vermek (ve/veya sözün tutulmaması) ile alakalı etkilendiğiniz cümleler?

öyküleşecek bir yazının içine eklemek üzere "söz/ler vermek" ve/veya "bu sözün tutulmaması" üzerine ünlü birilerinin olur, bir kitaptan olur, filmden olur, sizin kendi üretiminiz olur, kısacası "kapak" etkisi yaratabilecek özellikli de olabilir, size etkileyici gelen cümleleri okumak isterim.




 
"Söz ağızdan çıkana kadar senin esirindir, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisindir."


  • nereye bu gidis  (08.12.14 21:09:57) 
“Promises are only as strong as the person who gives them.” -Stephen Richards

Biraz esprili ama yine de düşündürücü (O kadar kötü durumdayız demekki.)
“The best promises forever seem to be made by amnesiacs.” -Chris Gould

“O, that's a brave man! He writes brave verses, speaks brave words, swears brave oaths, and breaks them bravely!”
Size Nasıl Geliyorsa, Shakespeare

“Promises were like laws; smart men knew when to break both.” (Bunun sahabını bilmiyorum.)

Ve en güzeline geldik: Söz vermek göt vermeye benzemez.
  • battal gemalmaz  (08.12.14 21:11:22) 
bizde "söz senettir".

bir de "söz ağızdan bir kere çıkar." (verilen söz tutulur, değiştirilmez, verilmesi ciddi iş olduğu için, bir daha değiştirilemeyeceği için ağızdan dikkatle çıkmalıdır.)
  • tedirginlik hucresi  (09.12.14 00:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.