[]

munih'te ne yapilir?

selam almancilar,

iki gun dolu dolu munih'teyim. vakit var. ne tavsiye olursa dinlenir, tesekkur edilir, saygi duyulur.


 
deutches museum kesinlikle gezilmeli bence.


  • lprytk  (08.12.14 20:18:46) 
müzeler harika evet, teknik müzesi var güzel.


  • Sarix  (08.12.14 20:20:10) 
bmw müzesi de çok güzeldi.


  • fayfim  (08.12.14 20:21:48) 
deutsche museum'a giderseniz saatlerine bakın ve planetaryuma gidin. mükemmel.


  • kahin ahtapot paul  (08.12.14 20:24:40) 
vay be. duygulandım. erasmus yapmıştım münih'te. bildiklerimi anlatayım.

deutsches museum harbiden sağlam bir müze. hem ucuz, hem devasa, hem interaktif hem de çok geniş kapsamlı. ama 2 gün varsa büyük bir kısmı buna ayrılmaz. çünkü bir günlük bir müze esasında. 2-3 saat yeterli.
ana meydan marienplatz. şimdi christmas zamanı bir de sıcak şaraplar filan vardır. bayağı renklidir oralar. hofbraeuhaus var oralarda. tam bavyera ortamında bir bira içmelik yer. esasen bira çok ucuz ama orada 10 euro filandı. ama canlı müziktir, insanlardır inanılmaz bir ortamı var.
olimpiyat parkı civarlarında takılabilirsiniz. ben orada kalmıştım. bmw museum, olympiadorf, olmpiaturm hep güzel yerler. bmw müzesi ücretsiz ayrıca.
club gibi mekanlar için kultfabrik taraflarıyla jack rabbit bayağı popüler.
yine şehrin merkezinde, tum civarında pinakothek'ler var, sanat müzeleri. oralar da gezilebilir tabii ki. metro ile(u6 idi sanırım) allianz arena'ya gidebilirsiniz. adını şimdi hatırlamadığım bir saray vardı bir de. orası bayağı güzel bir bahçeye ve botanik park'a sahip. istasyondan s-bahn ile birkaç durak sonraydı.
neuschwanstein var. münih'ten iki saat uzaklıkta ama harika bir kale. walt disney filan oradan ilham almış.
dachau var yakınlarda. s-bahn ile gidilebilir gene. yahudi toplama kamplarından birisi, ilgiliyseniz.
açık alan olsun takılayım ben boş boş derseniz englischer garten var. gerçi soğuktur şimdi ama şehrin ortasında öyle eşşek gibi bir park beklemiyor insan. güzeldir gezmesi.
güzergah olarak da yürüyerek önerebileceğim, bu pinakothek'lerden marienplatz'a olan yol. residence'lar, tarihi binalarla dolu. hem festival tadında weihnachtsmarkt da bulunur oralarda. yine marienplatz etrafında iki önemli kilise var. bir uğrayabilirsiniz. güzel hikayeleri var. bir tanesi ilk kilise galiba münih'teki.monk'lar yapmış. münchen adı da oradan geliyormuş.
gereksiz ama hoş bir ayrıntı olarak michael jackson'ın hep uğradığı sıradan bir otel var. michael jackson ölünce otel önüne heykelini dikmişler. etrafında resimleri güller mumlar filan var. hoş görünüyor yani.

aklıma gelenler bunlar. daha da bir şey gelirse edit'lerim. iyi gezmeler, benim için de gezin.
  • tannen  (08.12.14 20:33:06) 
Dachau toplama kampini mutlaka gor. En son kapisi calinmisti, ziyarete acuk mi su an bilmiyorum ama ben cok etkilenmistim. Merkezden tren+otobus 1 saat surer maksimum.


  • kint  (08.12.14 20:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.