[]

popodan vurulan iğneler?

koldan falan vurulduğu zaman damara vuruyorlar bildiğim kadarıyla. peki totodan vurdukları zaman? yine damara mı oluyor? nasıl buluyorlar ki tötte damarı? eğer değilse, neye yapıyorlar? bi de neden bazısı kola bazısı döte yapılıyor mesela farkları ne bu aşıların iğnelerin?




 
popoya yapılan kas içine yapılır, damara denk gelmemesi gerektiğinden en lop orayı bulup yapıyorlar.


  • alice practice  (08.12.14 16:23:49) 
kasa yapılan daha riskli diye biliyorum popiş o yönden daha risksiz diye kalmış aklımda ne kadar doğru bilmiyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.12.14 16:26:54) 
askerde öğrendiğim bir bilgidir;

götü 4'e böl (hayali tabiki) üst iki parçadan birine vur iğneyi.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (08.12.14 16:35:15) 
başlığı görünce aklıma penadur iğnesi geldi, içim bi kötü oldu, titreme falan geldi, yediler lan çocukluğumu


  • mirty  (08.12.14 16:40:03) 
Damar icine verilmesi gereken ilac ile kas icine verilmesi gereken ilaclarin genellikle kimyasal yapisi farklidir. Bazi ilaclar her iki yontemle de verilebilse de genellikle ilaclarin ayri formlari olur.

Kas icine verilenler genellikle kalcadan yapilir ki vucutta en buyuk kas kitlesi oradadir. Kas icinden etraftaki damarlara difuzyon ile gecer. Damar icine yapilanlar ise direk kana karisir.

Dolayisiyla saniyeler icinde etki isteniyorsa damar icine, 15 20 dakikada etki isteniyorsa kas icine, yarim 1 saat sonra etki etmesi yeterli ise ilaclar agizdan verilebilir.

Tabi bazi ilaclar yalnizca agizdan veya yalnizca damardan verilmeye uygundur. Bunlar islerin teferruati.
  • vendorth  (08.12.14 17:11:03) 
koldan kastın omuz ise cevap verme mantığı külliyen değişecektir:). omuza yapılan hiç bir aşı damara yapılmaz. cilt altına ya da kasa yapılır. yetişkinler için konuşacak olursak aşılar için kullanılan enjektörlerin iğnesi küçük olduğu için ister cilt altına yapılacak olsun ister kas içine omuz tercih edilebilir. ilaç verilecek ise o enjektör iğneleri daha büyük olduğu için kalça tercih edilir. çocuklarda ise kas içine yapılacak ise aşı da olsa ilaç da olsa hemen her zaman kalça tercih edilir. iğne kısmı küçük de olsa çocukların omzundaki kas gönül rahatlığıyla kullanılacak kütlede değildir.

edit: 1-kalça tercih edilmesinde sinir, damar gibi yapılar için en az risk olmasının etkisi var elbette.
2- yukarda çocuklara kalçadan bikbikbik dedim de bebek ve çocuklara kalçadan ziyade bacak kasına yapılır aşılar.
  • dolaysiz tumlec  (08.12.14 17:18:38 ~ 17:35:14) 
kasa yaptığın zaman da aslında damara yapıyorsun. nasıl mı? ilaç kas içinden yavaşça damara geçiyor. damara verdiğinde ise ilacın tümünü aynı anda kana vermiş oluyorsun. vermek istediğin ilacın hızlı etki etmesini istiyorsan damardan verirsin. ve bazı ilaçlar dolaşıma hızlı geçtiğinde önemli yan etkilere sebep olurlar.


  • irsh92  (11.12.14 17:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.