[]

votka içeceğim ama derdim büyük

sevgili alkol dostları, merhaba,

bir adet elmalı tekel votkası duruyor dolapta.. çaresiz ve savunmasız yakaladım kendisini, etkisiz hale getirme niyetindeyim 35'lik şişeyi.. geçenlerde elma suyum vardı evde, bununla karıştırıp gayet şık sonuç elde edebilirdim çoğu zaman yaptığım gibi ama kısmet işte, elme suyum yok şu an.. sorun da burada çıkıyor.. bunu içmek üzereyim ve nasıl içeyim bilemedim, evde alternatifim yok pek ama yine de aklına bir şey gelen olur mu diyerekten sorayım dedim..

dışarıya çıkmak istemediğimden kelli eldekilerle ne yaratabilirim derdine düşüp sonuç bulamayınca rabbime sordum ekşi duyuru dedi, koştum geldim hemen..

elimde şunlar mevcut sıvı olarak :
1 litre şıveps tonik(tam adını yazmaya üşendim)
bol miktarda lipton icetea limon(7-8 litre kadar)
limon suyu(%100 bu, doğanay limon suyu gibi değil)

bir de lime var sanırım, limon değil o zira, ufak yeşil yeşil, şıveps bitter lemon'ı andıran kokusu var.. mojito kokusu da almıyor değilim hani. bir de süt var da o etkisiz olacak sanırım..

bu veriler ışığında ben bir halt yaratabilir miyim yoksa sek votka ve bol buz mu yapayım aromalı votkalara bir şey karıştırılmaması ilkesine uyarak ? (ufak küp şeklinde içi donan ve içkiye karıştırınca eriyip de içkiyi mundar etmeyen buzlardan var elimde, anlayan anladı sanırsam)

evet bu kadar.

 
koy dolaba hepsini, dolabı kapat.
atla gel, ben bir şişe chivas regal açtım.

  • rygard  (01.08.09 23:56:04) 
1 olcu votka, 2 olcu şiveps tonik ve bol buzu uzun bir bardakta kari$tiriyorsun. once az yap, tadini begenirsen devam edersin ama votka sade olsaydi daha guzel olurdu sanirim. deneme-yanilma en guzeli. ek$i seviyorsan elma aromasi ile limon uyumsuzluk yapmaz. lime'i kullanabilirsin. icetea sevmedigim icin bi$i diyemiyorum.
afiyet olsun.

  • karaktersiz  (02.08.09 00:12:25) 
Sek takıl bence. Ama farklı bir şey istiyorsan dene işte değişik kombinasyonlar. Çok özendim yalnız alkolü bıraktım zaten :( Neyse kişisel meselelere girmeyeyim. Nedense ben olsam tonik koyup biraz limon suyu ekleyip lime atardım hatta limeları bi güzel tuzlayıp yerdim :P Hoş olur sanki.


  • loralynn  (02.08.09 00:13:24) 
limeların arasında bi tane irice olanı vardı, onun kaderi tuzla yenmek oldu zaten :)

iki oneriyi de deniyorum cok cok ufak olculerle, tadımlık olarak.. birinden biri hosuma gider sanırım..
  • frtslck  (02.08.09 00:29:14 ~ 00:29:29) 
bardağı buzla doldur votka+tonik+limon koy. limon suyuna çok az şeker karıştırabilirsin.


  • duch von souch  (02.08.09 00:30:29) 
az önce ice tea şeftali + vodka yaptım ben.
ice tea limon varsa elmayla gider, schweppes tek de içerim ben genelde, üçünü de karıştırsan olur bence.

  • passion rules the game  (02.08.09 00:41:14) 
şivepsi filan bırak, küçük bi bardağın varsa ardı ardına iki üç shot vur, ondan sonrası için de ice tea şeftaliyi az votkayı bol olarak bardağına koyup takılmaya devam et. shotları arttırabilirsin. ki kendisi savunmasıszsa zaten shota karşı koyamayacaktır.


  • harmanim  (02.08.09 02:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.