[]

Sigara

Günde bir tane veya iki tane sigara içiyorum bu kadarı da zararlı mıdır?




 
İçme


  • fallthepieces  (08.12.14 14:54:54) 
yemekten sonra falan değil kafama eserse bazen 3 gün içmiyorum 4. gün yakıyorum bir tane bir hafta içmediğim oluyor bu tarz işte.bu kadardan da birşey olmaz diye içiyorum ama bilemedim


  • keegan  (08.12.14 14:57:51) 
sigara zararlı filan değil. bunlar hep özenti entel dantel tayfanın abartması.

kanser diyorlar, göğüs hastalıkları diyorlar. hep uydurma bunlar ya.

Anadolu çocuğuna bir şey olmaz. yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar demiş ünlü düşünür Kayahan.
  • mea maxima culpa  (08.12.14 14:58:35) 
yukarda yazan arkadaşın lafından sonra aklıam bişi geldi.
trabzonda gizli kamera çekimi yapiyorlar 90 ların başında rus istilası varken.hatunla pazarlık yapan bizim lazotlara kadın aidsim ben diyor.bizimkilerde biz hamsi yiyoruz bize bişi olmaz diyorlardı.
seninkide o hesap :)
  • jamswety  (08.12.14 15:06:00 ~ 15:06:18) 
articles.latimes.com

Burada yapılan çalışmaya göre, zararsız sigara seviyesi: sıfır (0).

Detaylarını okursan, biopsi yaparak akciğerlerden numune almışlar. Arada bir sigara içen olarak tanımlanan insanlarda da kansere yol açabilecek olan genetik değişimler saptanmış.

Edit: İlave yapalım circ.ahajournals.org

"Light and intermittent smoking carry nearly the same risk for cardiovascular disease as daily smoking."

Hafif ya da aralıklı sigara içmek, kalp rahatsızlıkları açısından neredeyse günlük sigara içmek kadar tehlikelidir.

Böylece hem akciğer hem de kalp rahatsızlıkları açısından konuyu ele almış olduk.
  • hiko seijuro  (08.12.14 15:10:34 ~ 15:13:13) 
ağzının içinde geveleyip geri üflüyorsan da zararlı, yutak/gırtlak kanserinden tut bir sürü ihtimal var.

her türlü kanser riskini arttırıyorsun, "yok aga bir şey olmaz" diye kendini kandırmanın kimseye faydası yok.
  • doxanikee  (08.12.14 15:10:57) 
şimdi bu kadarının zararı yok farz etsek bile hep bu şekilde içeceğinin garantisi yok. inan yok. istersen 5 yıldır 10 yıldır böyle içiyor ol. her zaman için sayının artma riski var. ayrıca kendini ben bağımlı değilim diye kandırma. sen de günde 1 tane sigara içen bir sigara bağımlısısın. illa yarım ya da bir paket devirmene gerek yok. o yüzden bu bağımlılıktan kurtulmaya bak.
içine çekmezsen bir şey olmaz diyenlere de bakma. bu sigaranın zararı sadece akciğere değil. dudak kanseri için de risk faktörüdür.
tam bir yeşilaycı gibi konuştuysam da ben de içiyorum o ayrı.
  • dolaysiz tumlec  (08.12.14 15:17:11) 
ben de senin gibiyim. kafama göre arada yakıyorum. bırakmak için kasmıyorum. içmek istemezsem de içmiyorum. bşi olmaz. bırakıcaksan şekeri bırak. ekmeği azalt ne blim. sanki bunlar çok yararlı.


  • fubarr  (08.12.14 15:21:03 ~ 15:24:22) 
ben de seninle aynı durumdayım, maç günleri hariç 1 tane içiyorum. maça gidersem 2 veya 3 tane oluyor. kendimde gözlemlediğim sıkıntı boğazımla alakalı, balgam yapıyor. uzun vadedeki zararlarını hep beraber göreceğiz.


  • sotw  (08.12.14 15:38:56) 
zaten yavaş yavaş ölüyoruz, hepimiz çürüyen birer et parçasıyız. zararlı diyenlere şu soruyu sormak lazım: "tamamen zararsız" bir şey varsa bilelim de onu yiyelim içelim tüttürelim? endüstriyel şeker içeren şeyler en az sigara kadar zararlı mesela ama isimleri geçmiyor bile her nedense.


  • dafaiss  (08.12.14 15:49:57) 
dafaiss'inki saçma bir mantık. neden? kötü emsal gösterilmez de o yüzden.

e şekerin zararlı olduğunu biliyorsan onu da yeme?

ayrıca kim demiş şekerin zararlı olduğundan bahsedilmiyor diye? duyuruda bununla alakalı, sigaranın zararından daha fazla başlık vardır.

elalem abd'de "gluten free" ye takmış durumda, bizde daha "şeker varken sigarayı bırakma" tavsiyesi veriliyor.

çürüyen et parçasıyız evet. ama ömrü sınırlı bu et parçasını, yaşam kalitesini düşürecek hastalıklarla boğuşarak geçirmek yerine sağlıklı bir şekilde ve daha uzun süre geçirmenin yollarına bakmak lazım.

nasıl olsa öleceğiz diye sigara mı içelim...
  • hiko seijuro  (08.12.14 15:54:29) 
Stres filan varsa günde 1-2 sigaranın faydası zararından çoktur. Hatta daha iyi anlaşılması açısından stresli, yoğun tempoda yaşayan insanlardan günde 2 sigara içmeyen her gün zarardadır diye iddiamı daha cesurca ifade etmek istiyorum.


  • e_rsin  (08.12.14 16:02:18) 
zararlı değildir,

fakat tam başlama evresi. bende 1 sene evvel günde 2-3 tane içen, isteyince 4-5 gün içmeyen biriydim. sonra paketi cebe koymaya başlayınca olan oldu.

günlük limiti 2 ile tut yeter.
  • roy keane ve giggs reyiz  (08.12.14 16:43:53) 
Sen burada ortaya hiçbir veri koymadan ve neye göre uzman gibi konuştuğu belli olmadan 2 tane zararsızdır diyene aldırış etmeyecek kadar akıllısındır diye tahmin ediyorum.

Yoksa daha önce verilmiş cevaplardaki verileri açıp okuyan herhangi bir rasyonel insan 2 tane zararsızdır diye kestirip atmaz. Niye? Bilimsel makale demiş ki, bir ayın 5 gününde içenlerde yapılan deneylerde kansere yakalanmaya sebep olacak biopsi sonuçları alındı. Bitti. Kişilerin kafalarından uydurduğu "günde 2 tane zararsızdır" yorumu ile bu gerçek değişmez.
  • hiko seijuro  (08.12.14 16:54:48) 
ben sigarayı 1,5 aydır içmiyorum.
ama yine de 'sigarayı bıraktım, haydi siz de bırakın' havalarına girmek için çok erken ancak her gün düzenli olarak 2 sigara, içine çekilmese bile dudak kanseri riskini arttırmaz mı?

onu da geçtim, sigara içmeyen bir insanın bile pasif içicilikten kanser olma riski varken günde içilen iki sigara nasıl zarar vermez insana?

doğruyu elbette bilim söyler ancak bilimsel verilere inanılmasa bile akıl var, mantıklı var arkidişler.
  • dessy  (08.12.14 16:59:08 ~ 17:00:26) 
içtiğin şey sigara ise yani endüstriyel sigara ise işin zor. zararı için değil,yani büyükşehirlerde öyle hayatların içindeyiz ki sigaranın zararı diğer alışkanlıklarımızın ve katlandığımız şeylerin zararının yanında solda sıfır kalır bence.
ama senin isteğinin dışında bağımlılık yapacaktır (içtiğin sigara endüstriyel üretim ise [hd nin katkısızını ayrı kefeye koyuyorum]), haberin olsun. yani o bir iki sigara gitgide artar ve bunun farkına varmazsın.

  • ruyamavisi  (08.12.14 20:38:19 ~ 20:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.