[]

2.5 inç ve 2 tb hard disk nereden bulabilirim?

Türkiye'de internette nereye baktıysam bulamadım, bildiğiniz başka bir kaynak var mıdır? Teşekkürler.




 
şunlardan bir tane alabilirsin, istediğin disk 4 vida ötede olur. www.hepsiburada.com


  • rygard  (08.12.14 04:30:58) 
  • battal gemalmaz  (08.12.14 08:25:48) 
hepsiburada-vatan bilgisayar
not:wd al.

  • ucan spagetticanavari  (08.12.14 08:36:47) 
Arkadaşlar teşekkürler, belirtmeyi unutmuşum, istediğim taşınabilir değil, internal disk. rygard'ın dediği gibi harici alıp içinden çıkarmak bir opsiyon olabilir.


  • samfisher  (08.12.14 08:38:54) 
dahili diye belirtmemişsin soruda zaten de dendiği gibi içinden sökülebilir...
ama şu var, harddisk çalışırken sarsılmaya çok uygun bir parça değil aslında. hareket edecek taşınabilir bir bilgisayarın içinde en tehlikede olan parça harddisk... çok fazla şeyi dahili notebook harddiskinde tutmak çok da doğru değil. mümkünse dahili ssd+harici depolama en güvenlisi. ayrıca enerji tüketimi açısından da daha iyi...

  • ucan spagetticanavari  (08.12.14 08:52:36) 
ucan spagetticanavari'nın da dediği gibi ssd hard diskler güvenlik, enerji tüketimi ve hız açısından çok iyiler. ancak fiyatları henüz makul düzeylerde değil (2tb ssd amerika için fiyat 1570 $). alabileceğin en iyi hdd (eğer sistem kuracaksan) seagate markalı bir hibrit disk (hem ssd hem de normal sata diskleri olan hızlı açılan sata diskler bunlar), diğer amaçlar içinde normal bir hdd alabilirsin.
nereden bulabilirsin?
istanbuldaysan kadıköy yazıcıoğlu civarında sıfır parça satan exa gibi pc gold gibi (bu biraz pahalıdır) dükkanlardan (sadece bu ikisi değil benzeri 10-15 dükkan var) alabilirsin. sakın vatan dan alma aldığına alacağına pişman olursun. ya da yoramam kendimi dersen internet sitelerinden de alabilirsin.
harici alıp sökmek astarı yüzünden pahalıya gelen bir işlem.
  • tururo  (08.12.14 09:33:53) 
@tururo 2tb ssd almanın anlamı yok zaten, normal sistemi kuracağı, programları yükleyeceği alan için 250 ya da maksimum 500 gb civarı olanlar yeterli olur. depolama için ssd kullanılmaz, zaten sürekli büyük boyutlu yazma yapılmaya uygun değiller.
hem içinde bekleme konumunda dahi enerji tüketimi daha yüksek harddisklerin hem de ısınma ya da darbelere karşı daha hassas. o yüzden dahili hdd yerine harici depolama+dahili küçük ssd yeterli.

  • ucan spagetticanavari  (08.12.14 09:44:42) 
taşınabilir wd my passport disklerde usb çıkışı devreye lehimli. o devreyi değiştirmeden sata çıkışı olmaz.
seagate'in goflex'lerde sata çıkışlı disk var. plastik kısımda bir adaptör ile usb oluyor. ama onlarda 9mm değil 12,5mm'lik disk oluyor.
nerede kullanacaksan ona göre iyi araştırman lazım.
  • battal gemalmaz  (08.12.14 09:54:44) 
Tekrar çok teşekkürler, açık açık yazmadığıma pişman oldum aslında, bu HDD'yi PS4'e takmak için istiyorum. Bunun için alacağım diskin kalınlığı 9.5mm (veya daha az) olmak zorunda. Yaptığım araştırma bu konuda en çok tercih edilen diskin şu olduğunu gösteriyor: www.amazon.com

İşte bunu veya bunun muadili hiçbir diski türkiye'de bulamıyorum. External alıp sökmek de sakat aslında, ya PS4'e uymazsa? O bakımdan bu veya bunun muadili bir diski nerede bulabileceğimi soruyorum. Yazıcıoğlu civarında bulabilir miyim?

Yoksa amazon.de üzerinden almancı akrabalarıma sipariş vericem :)

nit: ssd'yi de bu yüzden tercih etmiyorum ps4 için, ps4 için birinci öncelik kapasite. Yoksa laptoplarımda ben de ssd kullanıyorum :)
  • samfisher  (08.12.14 10:53:23 ~ 10:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.