[]

İntihar etmeyi düşünmüş arkadaşınızın size bunu söylemesini ister miydiniz?

Diyelim ki bir arkadaşınız kısa bir süre önce ciddi anlamda intihar etmeyi düşünmüş ve belli bir sebeple vazgeçmiş, bu durumu size söylemesini mi isterdiniz söylememesini mi?

Aklıma gelen çeşitli ihtimallere göre bir taraftan onun sorunlarını öğreniyorsunuz, öbür taraftan durup dururken moraliniz bozuluyor, o aşamaya gelmeden sizinle konuşmadığını öğreniyorsunuz ve bu yüzden kızıyorsunuz, belki sadece ilgi beklediğini, attention-whore'luk yaptığını düşünüyorsunuz, ilişkinizin bundan sonraki kısmı anormalleşiyor, sırf bu olay yüzünden daha yakın davranmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi, acıyorsunuz belki ona ya da arkadaşlığınızı hiç de yakın olarak nitelendirmiyorsunuz "bana ne ki bunlardan, bana niye anlatıyor ki, hiç yakın arkadaşı yok mu bu çocuğun?" diyorsunuz. Falan filan.


 
samimi gormese anlatmaz gibi geliyor bana. Intihari dusunmek gercekten psikolojik olarak iyi durumda olmadigini gosterir. ciddiye almak gerekir boyle seyleri. heleki yas 25 ve ustuyse.

edit: isterdim.
  • termostad  (08.12.14 01:01:32 ~ 01:02:18) 
istemem, intihar edecek adam zaten kararını vermiş uygulamaya geçirecek cesareti, gücü bulamamış adamdır. Benden habersiz gidip bir köşede ölebilir. Daha iyi olur öylesi.


  • solemio  (08.12.14 01:10:12) 
Söylemesini isterdim ve söylemesi halinde gereken psikolojik yardımı alması için elimden geleni yapar, destek olurdum.

Moralim kendi mutluluklarımı yaşamama engel olacak şekilde bozulmazdı, ama onun için endişelenirdim. O aşamaya gelmeden benimle konuşmaması önemli değil, önemli olan şimdi konuşması, benden yardım istemesi, kesinlikle kızmam, gücenmem, söylesin isterim. İlişkimiz anormalleşmez, aksine bir zorluğun üstesinden beraber geliriz ve daha da güçlenir. İlgi beklemediğini, attention-whore'luk yapmadığını bilirim çünkü arkadaşlarımı zayıf karakterliler içinden seçmem. Ona daha yakın davranmak zorunda hissetmem, acımam ve bilirim ki bana böyle bir düşüncesini söyleyecek kadar güven verebilmişim ona ki bana kendini yakın görmüş.

Kesinlikle söylemesini isterdim, isterim.

Eğer bunu arkadaşına söyleyemeyen sensen, söylemelisin.
  • m e l t e m  (08.12.14 01:18:40) 
soylesin. sir saklayan 'arkadas', sadece tanidiktir benim icin.


  • goo.gl  (08.12.14 03:44:15) 
öncelikle psikiyatrist ya da psikolog değilim fakat okuduğum kadarıyla,insanların intihar edeceğini söylemesi aslında yardım istediklerinin göstergesiymiş. yardım istemeyen insan zaten gidip direkt kendini öldürüyor. maalesef karşınızda intihar edeceğini söyleyen kişinin ciddi olduğunu eyleme geçmeden anlayamıyorsunuz ya da ben anlayamadım.
ayrıca intihar etmeye niyetlenen kişiye sadece sizin yakın davranmanız ya da ilgi göstermeniz o kişinin intihar etmekten vazgeçmesini sağlamaz. sonuçta gün içinde o kişiyle iletişiminiz, paylaştığınız zaman dilimi sınırlı. sizin yanınızda iyi hissetmesi geri kalan zamanlarda düşüncesini eyleme dökmesine engel olmaz. sanırım yapılabilecek en iyi şey psikolojik yardım almasına ikna etmek olacaktır.

sorunuza cevap: söylemesini isterdim, ne kadar ciddi olduğunu üstüne basa basa söylemesini isterdim.
  • boyalı kuş  (08.12.14 10:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.