[]

işyeri ile kontrat

selamlar,

ben bi firmada çalışmaya başladım. ama hiçbir şey imzalamadım ki. yani muhasebede şimdi hatırlamadığım birkaç şey hatırladım sanırım ama sorumla ilgili bir şey imzalamadığımı hatırlıyorum.

şimdi bana "2 ay deneme süresinde x lira sonrasında y lira teklif ediyoruz" diye mail atmıştılar. ben de "ok" demiştim. deneme süresi falan geçti. maaşım x'ten y'ye çıktı.
e bi kontrat falan imzalamıyor muyuz? ben sonsuza kadar mı y liraya çalışacağım?
ya da istedikleri zaman beni kovabilecekler mi?
ya da ben istediğim zaman istifa edebilecek miyim?

bu işin resmi/hukuki boyutu nedir ki?

 
belirsiz süreli iş sözleşmeniz başlamış. deneme süreniz de kıdeminize dahil edilecek. (yazılı bir sözleşme yapılmadığında) iş kanunu hükümleri geçerli olacağından ayrıca bir sözleşme yapılması gerekmiyor. hayırlı olsun. :)

edit: parantez eklendi.
  • m e l t e m  (07.12.14 23:31:39 ~ 23:56:27) 
taraflar isterse iş kanununa aykırı olmamak koşulu ile farklı maddeler, koşullar içeren sözleşmeler de yapabilirler. yapmadığınız için iş kanununa göre yürüyecek tüm haklarınız. burada sözlü olarak anlaştığınız rakamı almışsınız zaten, hesaplamalar bunun üzerinden yapılır. işten çıkarma, istifa vs. iş kanununda ne yazıyorsa o, kanunu okuyunuz, yere sağlam basınız. iş kanununun dışında bir işlem olacaksa da bu işçi lehine olabilir ancak. örneğin, iş kanununda ilk yıl sonunda tatil(yıllık izin) 2 haftadr der ama işveren daha fazla tatil verebilir, bu sorun teşkil etmiyor mesela vs.


  • uykusunu yakalayan adam  (07.12.14 23:52:24 ~ 23:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.