[]

Adobe Photoshop'ta birden çok resmin histogram değerlerini alma

Herkese merhaba,

Daha önce bahsi geçen programı kullanmamış ve ilgi de duymamıştım. Fakat bir proje için yaklaşık 1000 tane resmin parlaklık ve renk-kontrast açısından belirli bir aralıkta olmasını istiyorum. Bunun için her bir resmin parlaklık değerlerini öğrenip ortalamalarını alacağım, daha sonra da düzenlemeleri halledeceğim.

Bunun için Window > Histogram diyorum, sonra da istatistiksel değer olarak mean ve standard deviation'ı alıyorum. Her resim için teker teker bunu yapmak yerine bütün resimlerin bir şekilde bu bahsettiğim değerlerini bana verebilecek bir yol var mıdır?

Karışık anlattığım için özür dilerim zira terminolojiye çok hakim değilim. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olabileceklere.

 
google'da photoshop actions diye bir aratın. bir kaç tutorial izleyin, actions ile yapılabilir bu tarz işler.


  • perkele  (07.12.14 21:00:12) 
Action ile sanırım hepsinin ortalamasını aldıktan sonra ayarlama işinde kullanabiliyorum, yani anladığım o benim o tutorial'lardan. Ama bütün resimlerin teker teker mean ve standard deviation'larını bana verecek bir yol bulamadım maalesef :(


  • lamira  (07.12.14 21:12:37) 
aradım ama photoshopta nasıl yapıldığını bulamadım

www.rawdigger.com bu yapıyor galba
  • argent dawn  (07.12.14 22:59:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.