[]

dota 2 - kafamdaki deli sorular

1. wr'nin windrun'ı ile techies'in mayınları üzerinden geçersek hasar alıyor muyuz?

2. sand king ile oynarken team fightlarda ulti-blink-burrowstrike-sand storm yapıyorum. adam niye right click yapmıyorsun orada duruyorsun diyor. her şekilde sand storm > right click değil mi? ya da daha da genelleştiriyim, birkaç istisna dışında (broodmother,vs) sk ile right click yapmanın bir manası var mı?

3. pa ile early game'de sadece farma odaklanmak istiyorum. yanımdaki kill hazırlamaya çalışıyor, tamam güzel ama benim right clickimin early game'de lion'ınkinden farklı olmadığını anlamıyorlar. bu durumda napmak gerek?

4. mid/late game'de manasını yakacak kimse yoksa wk'yı sona bırakmak en mantıklı strateji midir?

5. özellikle support oynarken erken meka dışında mobility itemlerine(blink, force staff) hızlıca ulaşmak daha verimli bir build müdür?

6. slark'ı durdurmanın yolu nedir?

7. push/rat dotayı az çok biliyorum. ama aklıma takılan early game'de iken bunu oyuna nasıl yansıtmamız gerektiği. şimdi normalde creeplere autoattack yapmıyorum. push odaklı oynadığımız zaman bunun tam tersini mi yapıcaz? yoksa normal düzende oynayıp başarılı gankler sonrası hemen 3 kişi tower'a mi yüklenecez?

 
6- bm, dust stun


  • Cursed Chico  (07.12.14 20:00:49) 
6- slark'ın ultisine gem dust falan hiçbir şey işlemez.

1- mayınların damage tipine bağlı. fizikselse almazsın değilse alırsın.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.12.14 20:09:14 ~ 20:10:00) 
1. techiesin mayınları büyüsel vuruyordu sanırım o yüzden damage alırsın.

2. sandstorm 25/50/75/100 vuruyor. dolayısıyla 4. seviye hariç düz vurursan daha iyi.

3. pa earlyde çok da fena olmayan bir hero. evet kırılgan ama kill alma potansiyeli yüksek.

4. wknin farmina oynanışına ve diğer herolara göre değişir.

5. oyununa göre değişir. ama blink/staff her supda olmalı durumlar kötü değilse.

6. alan stun. jakiro leshrac lion nyx vs.

7. normal auto attack yapıp yine son vuruş yapacaksın. zor değil :D ganklerle kalabaliklasip pushlamak da olur tabii.
  • mattiadestro  (07.12.14 20:14:27) 
1- alırsın

2- sandstorm daha mantıklı her türlü

3- pa earlyde çok kötü değil, ama iyi de değil, supportu sallamıyacaksın

4- itemi bol ise sağlam damage vurur sona bırakmamak lazım, bu çok değişken bir soru

5- oyununu, herona göre değişir. örneğin rubick varsa karşıdada ulti bolsa mantıklıdır

6- void olabilir

7- dakka 7 civarında mancınık gelen creep wawe den bir önceki wawe i stacklamadan pullayacaksın, mancınıklı wawe + önceki wawe birleşecek ve safelande trilane olarak adamların offlane kulesini alacaksınız. sonra pusher supportlar mide veya offlane e gidecek ve oradaki kuleleri alacaksınız, o arada carry 1 core itemini almış olacak sonra 5 man gogo.

oynamak isteyen eklesin, görüyorsunuz çok şey biliyorum ^^ rank 4k
steamcommunity.com
  • e_rsin  (07.12.14 21:52:56) 
1- technies'in mayınları fiziksel vuruyor artık. alleria'nın da skilli tüm fiziksel ataklara %100 evasion sağlamak üzerine. açıkçası emin değilim, fakat vurmuyor olabilir.

2- late game'de tabi ki sand king'in sağ kliki sand storm'dan daha fazla vuruyor fakat sand storm alana vuruyor. bence sağ klik daha çok iş yapar.

3- dagger + blink kombosunu hafife alma, ayrıca hero farmlamak kadar sağlam altın getiren var mı arkadaşım :)

4- wk armlet'ı bitirdiği andan itibaren çok feci oluyor. en azından kendisinin kilitlediği bir kişiyi feda edip karşı takımdan diğerlerini indirmek, sonra wk'ya dönmek bir çözüm. ama genelde wk armlet'ın yanında dagger da aldığı için initiator oluyor ve mecbur ona abanıyorsun. aslında kendi takımınızın dağılımı burada iş yapıyor, mesela gondar varsa, gondar önce sup'ları temizleyecek siz wk ile uğraşırken. adam adama savunma mantıklı yani :) wk'yı sona bırakmak hakkaten tercih meselesi ve o anki duruma göre belli oluyor. wk'yı sonra bırakacağım derken bir anda wk sizden 2 adamı indirebiliyor bile önceden.

5. ya ben meka'yı pek kullanamıyorum açıkçası. erken meka iş yapabiliyor hakkaten ve takımda birinde bulunması şart. o mobility item'larını alasıya kadar takımla dolaşmak mantıklı.

6. bm kas, ghost scepter kas, uçurma kas. slark'ı durdurmak kolay. axe, tide falan...

7. rat dota'da yükleniyorsun, en azından takımda bir psuher oluyor o yükleniyor paso.
  • susamli cubuk  (08.12.14 01:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.