[]

kaç para ulan bir kulüp?

ya olacağından değil de... şimdi yılbaşı çekilişinde benim çeyrek biletime ikramiye vursa mesela. ne kadar olduğunu da bilmiyorum gerçi. ne kadar?

ben o parayla kocaelispor'u alabilir miyim? şu an bölgesel amatördeler. kulüpler şirket olarak var oluyorlar sanırım, yani kocaelispor'u bünyesinde bulunduran şirketi parası neyse basıp alıcam.

olur da çeyrek vurursa yapabilir miyim öyle bi şey? bu paraya kocaelispor veya çorluspor olur mu abi?

 
kulüpler dernek sayılıyo sanırım satın alamıyosun.


  • justinho26  (07.12.14 14:12:51) 
ya ama city'yi araplar falan aldı ya mesela, onlar nasıl şeyapıyor? bizim cardiff'in başkanı malezyalı para babası oçun teki mesela, geldi başkan oldu para saçıyo kafasına göre, takımın formasını değiştiriyo. dernek konusunu ben de duymuştum ama o zaman diğer kulüpler nasıl satın alınıyor?

yoksa sadece türkiye için mi geçerli bu dernek mevzuu? kulüp başkanı olmak istiyorum abi ben. kulübün mali işleri falan bende olsun. aziz yıldırım olmak istiyorum. o takım süper lig'de olacak. şike yaptıysam kocaeli için yaptım diycem.

bu arada salak salak sorduğuma bakmayın ciddiyim, gelecekte en büyük hayallerimden birisi çorluspor ve/veya kocaelispor'u alıp avrupa'ya kadar taşımak. şu an bunu yapacak imkanım yok ama her zaman aklımın bir ucunda. bu konu hakkında bilgilenmem hiç fena olmaz yani, laf olsun diye sormuyorum.
  • pescador  (07.12.14 14:14:35 ~ 14:16:16) 
türkiyede dernek statusunde, yurtdışında böyle değil


  • facebook  (07.12.14 14:15:29) 
@facebook, bu durumda bizim iş imkansız mı oluyor? yasal yoldan bi takım anlaşmalarla falan derneğin REİSliği bize geçemez mi?


  • pescador  (07.12.14 14:17:00) 
yahu orası ingiltere. her kulüp bir şirket. o yüzden satın alınıp satılabiliyo. o yüzdendir ki burda kulüp başkanları hiç bir şeyden meshul olmuyolar. kafasına göre para harcıyo sonra işler kötü gidince ceketini alıp çıkıyo gidiyo. bayaa tartışıldı bu konu da burda zaten.


  • justinho26  (07.12.14 14:17:09) 
reyiz, para çıkarsa kongreye aday olursun, yakın korumalığını falan yaparız biz icabında.


  • namus ninjası  (07.12.14 14:22:41) 
satın alamasanda başkan yaparlar para oldu mu. yeter ki yeşili göster.


  • mattiadestro  (07.12.14 14:23:19) 
Satın alamazsın fakat Aziz Yıldırım veya İlhan Cavcav gibi kulüp başkanı olursun, o zaman da bir nevi kulübün sahibi gibi olursunuz. Lakin Türkiye'de kulüpler dernek statüsünde olduğu için satılamıyor; İngiltere'deki kulüpler açılmış herhangi bir işyeri şirket ofis gibi olduğundan alınıp satılabiliyor.


  • angelus  (07.12.14 14:26:10) 
Şu şekilde olur. Kulüple bağlantıya geçersin dersin ki ; beni başkan seçin borcunuzu harcınızı kapatacağım, transfer yapacağım, tesis yapacağım. Sahibinden farkın kalmaz.


  • Nocturne  (07.12.14 14:26:22) 
satın alamazsın. öyle sahibi pescador dur diye hiçbir yerde yazmaz. şöyle olur, paranı kullanarak kendini başkan seçtirirsin. süren dolunca başka şekilde dışardan yönetmeye devam edersin.


  • sehpa fx350  (07.12.14 14:30:44) 
Değil çeyrek tam bilet çıksa bile Galatasaray'ın var olan borçlarını kapatmaya bile yetmez o kadar diyeyim. Yani ultra zengin olmak lazım Abramoviç ya da Arap petrol şeyhleri gibi.

Bizim kulüplerin kazançları TL olarak ama borçları hep euro ya da dolar. Yani zaten çok para giderken bir de ekstra böyle gidiyor.
  • i was made for you  (07.12.14 15:04:40 ~ 15:05:28) 
@i was made for you, galatasaray'da gözüm yok ya kocaeli veya çorlu'yu alsam yeter. bu takımlarda taraftar ışığı gördüğü an gelir zaten. çorlu şu an amatörde 6-7 bin kişiye oynuyor. gerçi bizim amatör kulüplerin bile nasıl oluyorsa milyon dolar borcu oluyor.


  • pescador  (07.12.14 15:13:12) 
Evet nasıl beceriyorlarsa deli gibi borç yapıyorlar. Kocaelispor Süper Lig'deydi adamlar borçların sıfırlanması için bıraktılar takımı amatöre düşsün diye.


  • i was made for you  (07.12.14 15:15:17) 
  • derd  (07.12.14 15:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.