[]

spiker olunur mu spiker doğulur mu?

arkadaşlar benim eskiden beri bir spikerlik merakım var. belki hepimizin vardır. mahalle arası maçlardan bilgisayar oyunlarına, oradan tutun da power rangers'larımı mouse topu ile maç yaptırırkene dek hep spikerlik yaptım. beşiktaş'lı olmama rağmen "haci haci" diye bağırmamdan ötürü en yakın arkadaşımın abisi beni 15 yıldır "haci" diye çağırıyor. playstation oynarken kendimden geçiyorum. yeri geliyor ertem şener ve ilker tahsin tarzı kasten iğrençleşsem de tarzımı en çok sabri ugan'a yakın buluyorum. ve ben normal bi arkadaşımla fifa kapışırken beni izleyen kız arkadaşım bugün dedi ki "seni fifa oynarken olduğun kadar mutlu etmek istiyorum"(ibnelik yapmayın canlarım ^^). oyun oynarken öyle bir kendimden geçiyorum ki diğer arkadaşım, "abi valla neysen osun sevgilinin yanında cool'luk taslamadın helal olsun" diyor.

neyse sözün özü yaş gelmiş yirmilere. bu yaştan sonra futbol spikeri (spor spikeri) olunur mu? formula 1'e karşı da inanılmaz bir ilgi var. bu spikerlik müessesesinde "bu çocukta yetenek var" gibi bir durum var mıdır? aranızda tecrübeli, bu işlerden anlayan, bana yol gösterebilecek kim var? bi de spikerliğin eğitimi var mıdır nedir ne değildir bir aydınlatın hele. hali hazırda mühendisim bu arada.


 
bulunduğun ildeki diksiyon kurslarıyla bence bi görüş. derdini anlat onlar muhakkak yol gösterecekir sana. bu işler için hiçbir zaman geç değil.


  • bruceandwayne  (07.12.14 01:40:48) 
lig tv 2 sene önce spikerlik yarışması düzenlemişti.. sonunda videoda da izleyeceğin üzere finalistlere staj imkanı sunuldu.. diyeceğim o ki geç değil... biraz şans, biraz azim...

www.ligtv.com.tr
  • synche  (07.12.14 02:26:55) 
radyoculuk yapabilir misin? bunu sormalısın kendine. spikerlik dediğimiz olay sesinin satması. sokaktaki birçok insana ilker yasin'i göster tanımaz ama sesini bilir. diksiyon cs halledilebilir ancak sesin bunun için uygun değilse zor iş.


  • klassno  (07.12.14 04:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.