[]

Duyuru kadınları! (hitap konusu)

bu açılan duyurularda, sorulan sorularda hani erkeklerdeki hitap şeklinde "abi" vardır, "abi sen neyin kafasını yaşıyorsun?" gibi. şimdi bunu bir erkeğe sorduğunda hiçbir şekilde "benim seninle nasıl bir ilişkim/bağlantım var ki bana abi diyorsun?"(1) ya da "ne abisi ben 18 yaşındayım, ne münasebet?"(2) şeklinde dönüş alma şansınız yok. yani biri bana "abi" dese yukarıdaki cümledeki gibi, ne bunları düşünürüm ne de "benden büyük adam (26 yaşındayım) bana abi dedi" diye bir tarafım kalkar.

birkaç gündür, aynı kişi de olabilir bu, böyle yine yukarıdaki örnekten vermek gerekirse "abla sen neyin kafasını yaşıyorsun?" (abla yerine bacım da olabilir) kullanıldığını gördüm. tabii hitaptaki "abi"nin karşılığı o değil, birbirine "abi" diyen kızlar da gördüm. hani bence bazen kullanımı güzel oluyor. oralarda da oturmuştu. şimdi birine bu şekilde yazacakken bir şüpheye düştüm. o yüzden bir kamuoyu yoklaması yapayım dedim.

size bu şekilde yazılan cevapta/mesajda "abla" görürseniz yukarıdaki (1) ya da (2) gibi mi hissedersiniz?

Bu da benim için, siz uğraşmayın buyrun.

 
teyze dediklerinde az biraz kırıcı oluyor, gerisi önemsiz sgdfhv

ha bi de "abi" diye mesaj atıyorlar arada, "abi değil aslında, abla :)" diye bildirme gereği görüyorum nedense gsgdfd
  • devilred  (07.12.14 01:23:34) 
abla, bacı rahatsız etmiyor. arada erkek sanıp abi, hacı vs de deniyor, ses çıkarmıyorum. kızım dense sinir olabilirim bak.


  • mahnita  (07.12.14 01:26:17) 
aslında hiç umrum değil
ama teknik bi konu, eğitim, akademi, çeviri filan cevabı verdiğimde
"eyvallah bro" diyorlar
o zman "bi yürü git kadınım bi kere, abla de bari" diyorum :P zira bu cevabı erkek veriyor kafasındalar onu hissediyorum.
yoksa konuşurken abi de derim, hacı da derim, hocam da derim.
  • niye ama  (07.12.14 01:29:08) 
niye ama +1


  • gis  (07.12.14 01:31:07) 
kadınlar; oğlum, abi, hacı, bacım.. kullanmasın lütfen..


  • orijinalinden guzel  (07.12.14 01:33:11) 
eskiden sanal ortamda bana kanka, bro, hacım, abi gibi hitaplar kullanılmasından çok hoşlanmazdım, konuşma bir şekilde devam edecekse erkek olmadığımı belirtirdim falan ama bayadır takılmıyorum buna, abi abla hiç fark etmez. saygı/samimiyet sınırını aşmadığı sürece ne denirse densin. hatta aşsa bile umrumda olmaması lazım da kendimi tutamayıp sinirleniyorum bazen :(


  • mayaa  (07.12.14 01:41:34) 
dünya üzerindeki her cinsiyetten her insana hocam denilebilir. Bu konu üzerine diyaloga girerse karşındaki ve duruma kısa yol ararasan da odtülüyüm dersin geçersin.


  • rygard  (07.12.14 01:49:12) 
hitap şekline hiç önem vermem, "canım" hariç. teyze, amca bile diyebilir. beni de hep erkek sanıyorlar ama hiç düzeltmiyorum, daha samimi oluyor.


  • le fate ignoranti  (07.12.14 02:02:00) 
not alıyorum bunları. truman hariç, cevap veren herkesten onay var şimdilik sanırım :)

o değil de bu duyurunun tam tersi versiyonunu açsam bu sefer erkekler "beni kadın sanıyorlar" diyecekti. hani "bir kişi internette ise %90 erkektir" teorisi değil de politika olarak mı böyle yaklaşılıyor insanlara? erkeğe kadın gibi, kadına erkek gibi yaklaşanlar olarak ve hep de suçlu biziz sanırım :)
  • nawar  (07.12.14 02:10:29) 
Çok rahatsız etmez ne dendiği. İlk anda garipsesem de ikinci ada "Hihihi, bağa didi" gibilerinden bir zevk alırım, hoşuma bile gider. Ama bazen "adam yazmış" diyenler çıkıyor, o zaman "hatunum ben" diyorum. Gerçi o da bir kere oldu. Hiç fark etmiyor; bacı da olurum, teyze de, yenge de, hatta yeri gelirse dayı da.


  • aychovsky  (07.12.14 02:29:25) 
@trumanshow senin nick öyle cinsiyet belli eden bir şey değil ama erkek olarak düşünmüştüm ben. yukarıda yazdığım "internetteyse erkektir" kuralı ile ilgili sanırım. "yavşamıyorum haaa" derken dediğin, "dünya ahiret bacımsın" mı yoksa "kanka ayağı..." şeklindeki deyim mi?

@minik donut canavarı hocam hani nick buram buram ben kızım diyor ama evet sen bu konudan baya muzdaripsin. her yerde de yakındığın halde inanmıyorlar galiba ki devam ediyor :)

@aychovski görüp, arttırmış "dayı" ile.

rahatsız olanlar çoksa sticker ile kenara koyacaktım "işte o isimler!" diye fakat şimdilik liste yok, "truman" ve "aychovsky (dayı) kolay hafızada tutulur.

iyi o zaman 3 vakte başlıyorum rahat rahat "abla sen n'aptın?" demeye :D
  • nawar  (07.12.14 03:18:09) 
Amca dense bile fark etmez +1 birader, abla, abi, hocu vs hiç umrumda değil :D


  • capitatum  (07.12.14 11:56:19) 
Kadın değilim de aklıma şu geldi:


eksisozluk.com
  • nereye bu gidis  (07.12.14 13:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.