[]

abur cuburdan nasıl kurtulacağım?

3-4 yıllık dönem içinde düzenli beslenme spor gibi unsurlar sayesinde 120 kilodan 87 kiloya kadar düşmüş bir insanım. bu dönem içinde arada kaçamak yaptığım da oldu. ama hiçbir zaman bu kadar sık tüketmiyordum bu meretleri. daha çok çikolata gofret vs. şeylere bağımlı oldum neredeyse. en son ağustos ayında 89 kilodaydım. ama 4 aylık süreçte yaklaşık 6 kilo aldım. şuan 95 civarında geziniyorum. tekrar 3 haneli rakamlara dönmeyi düşünmek bile strese sokuyor beni. ama gidişat oraya doğru gittiğini gösteriyor. irademi nasıl dizginleyeceğim? yok mudur bu bağımlılıktan kurtulmanın bir yolu?




 
Hak etmeden yememe sistemi için kendinizi zorlayabilirsiniz. Jason Momoa bir röportajında "Hiçbir şey sorun değil de, biraya dayanamıyorum. Birayı hak etmek için bizim oradaki dağı iki kere koşarak inip çıkıyorum" demişti. Siz de gofret için spor borçlanmayın da, önce gofreti hak etmek için zorlayın kendinizi. Elinize aldığınızda "Hak etmiyorum" diye aklınıza getirin. Belki işe yarar.

Ekleme: Bir de marketten almamak çok işe yarıyor. Markette elinize melinize vurun alınca böyle şeyleri. Geri koyunca evde zaten yiyemiyorsunuz.
  • aychovsky  (06.12.14 23:51:41 ~ 07.12.14 00:01:07) 
bikacak kadar cok ye. sonra yiyememeye basliyorsun. bende oyle olmustu. aylarca her gun iki koca paket cikolata bitirdim. bir sabah uyandigimda "bundan sonra cikolata yiyemeyecegim galiba" dedim ve oyle oldu neredeyse bir sene boyunca -canim tekrar gercekten cekene dek.

ondan sonra da "zaten biraktim" diyerek yemedim. canim abur cubur cektigi anda mandalina, muz vs yiyorum, en azindan yedigim sey saglikli oluyor. senin de oyle kurtarici besinlerin olsun. canin ivir zivir ister istemez koca bir bardak su ic mesela ya da. cogu zaman pisbogazliktan yemek istiyoruz aslinda.
  • federer  (07.12.14 00:03:32) 
valla ben haftada sadece bir gün belirlerdim. canım ne isterse onu yiyorum. onun dışında açlıktan ölsem abur cubur yemiyorum.


  • justinho26  (07.12.14 00:09:10) 
salt abur-cubur üzerinden konuşmak gerekirse, müsabık değilsen, fiziğinle hayatını kazanmıyorsan vs. abur-cuburu tamamen kesmek yerine akıllıca ikame edip hem tatmin sağlayabilirsin hem de kilo alımını yavaşlatabilirsin, günlük beslenme ve spora bağlı olarak da yine kilo vermeye devam edebilirsin. mesela düzenli besleniyorsun, ama çay-kahvenin yanında canın atıştırmalık istiyor demi, marketteki o pakete giren abur-cuburları unut mesela haftalık yarımşar kilo kestane ve kabuklu yer fıstığı al bunları keyfine göre yap, abartmamak kaydıyla keyfini çıkar. zaten kabuğundan çıkarma zahmeti olduğu için bir anda yüksek kalori yüklenemeyeceksin. günde 1-2 avuç kavrulmamış kuruyemiş çeşitleri de işini görür.

diğer bir ikame olarak haftada bir falan kendi abur-cuburunu kendin hazırlamandır, internette çeşitli kurabiye tarifleri falan bulabilirsin, yulaf ezmeli/kepekli, kuru meyvelerden falan. ha şimdi bunların da glisemik indeksi şöyle, şekeri şöyle zıplatır, şöyle kalori alırsın vs. türünden açıklamalar gelebilir, bu bahsettiklerimi hiç tüketmeyerek daha hızlı sonuç alabilirsin elbet, benim önerim biraz daha hayatın keyfini çıkarmak yönünde, bira gibi güzel nimetleri içiyorsan haftada bir 2-3 şişeyi geçirmeden takılmaya bak derim.
  • candanag  (07.12.14 00:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.