[]

istanbulla ilgili 3 soru

1- istiklal de adini metropol olarak hatirladigim unlu bir muzik market vardi yillar once kapanan, yeri hala bos.(isvec konsoloslugu yakinlarinda) nedeni nedir? miras kavgasi vb.

2- sizce bir turisti cezbedecek kadar gezilecek tarihi yeri var mi istanbulun?(yalnizca tarihi siteler acisindan soruyorum, kultur, yemek, turk hamami, raki baligi saymiyorum.) ortalama avrup sehirlerinde bile dah cok gibi geliyor bana?

3- ucuncuyu unuttum. aklima gelirse sorarim.

tesekkurler

 
2- var.
3- olur öyle arada bana da sık oluyor

  • sormayın bana sen o musun diye  (06.12.14 23:48:38) 
2. ortalama avrupa şehirleri kültürel ve tarihi miraslarını koruyolar çünkü, ondan öyle geliyor. yoksa istanbul dediğin yer muazzam bir tarihi miras ama işte o mirasın yarısı çoktan yok edildi ama eldekiler bile hala çok değerli.


  • fengari  (06.12.14 23:55:57 ~ 23:56:26) 
2: İstanbul tarihin başlangıç yerlerinden biri.


  • angelus  (07.12.14 00:00:42) 
2-saka mi yapiyorsun abi?butun ogrenciligimi sultanahmet meydaninda gecirdim.her tasin hikayesini bilirim o derece.bir gun ayakkabimi baglamak icin egildim ve karsimdaki deligin icinde fresk gordum.senelerce indigim tramvay istasyonunun dibinde gormemisim iste,anlatmamista kimse.

Istanbuldakilerin yuzde 90 inin bilmedigi bir ornek vereyim sana.yaz google a anastasios surlari diye.bunun gibi yuzlerce ornek cikartabilirim.sehrin her yeri boyle.
3-olur bazen
  • cizgilipijama  (07.12.14 00:04:19) 
avrupalı, avrupaya alışık. sana nasıl camiler çok sıradan geliyorsa, onlara da artık avrupa şehirleri sıradan geliyor. senin mahalle arasında suratına bakmadığın cami, onlara çok farklı geliyor. bu nedenle hem otantik, hem de avrupa'ya yakın olduğu için istanbul tercih ediliyor. bir de ucuz ve çok büyük

edit: turisti cezbedecek diye sormuş, yukarıda tabiki bir ton var, eğildim gördüm vs denmiş ama turist elindeki haritada ne işaretliyse onu görüyor zaten. her taşın altına eğilip bakmıyor.
  • hellojack  (07.12.14 00:05:31 ~ 00:06:34) 
istanbul un tarihi onemini sorgulamiyorum yanlis anlamayin. roma, kudus le beraber gunumuze kadar gelmis en onemli yerlerden biri olduguna inaniyorum. fakat gezilecek 3-4 cami bir iki saray(topkapi sasali bile sayilmaz) kapali carsi disinda pek biryer dusunemiyorum. tabi surusune bereket orda bu var, surda da su var bulunur herhlde.


  • oharro  (07.12.14 00:09:56) 
konu istanbulsa orhan pamuk okumanızı öneririm. hem de şiddetle. istanbul doğumlu olmama rağmen hiç yaşamadım ama seviyorum şehri orhan pamuk kitaplarından dolayı. cevapların hepsi orda var. hatta üçüncü sorunun bile :)


  • sehpa fx350  (07.12.14 00:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.