[]

Yapmak istenilene ulaşmak için sevmediğin bir şeyi yapma motivasyonu

Umarım anlatmak istediğimi anlaşılır bir şekilde aktarabilirim.

Kötü olmayan ama çok zevk almadığın bölümün mezun olunca sana para kazandıracak ama bir yerden sonra bu parayı istediğin işi yapmak için kullanacaksın. bu istediğin işi yapma yoluna giderken sevmediğin işi yapabilme motivasyonu nasıl oluyor?


 
arkadaşım zorla odun mu kırdıracaklar? sevmediğin iş ne olabilir ki? gir bir yere çalış işte üstelik okumuş adam olacaksın. motivasyona gerek yok, işsiz kalınca anlarsın.


  • sehpa fx350  (06.12.14 23:13:28) 
Yarin yazacagim buraya duyuruyu silmeyin.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (06.12.14 23:57:11) 
şöyle ki, mesela benim hayalim bir vintage kafe açmak olsun. ama benim o kafeyi açacak param yok. ailem de kafe mafe boş işler, o kadar sene boşa mı okudun, gül gibi mesleğin var git okuduğun işi yap deyip para vermiyor. şu durumda ben o kafeyi açmam için gereken parayı kazanana kadar üniversitede eğitimini aldığım mesleği yaparım. ha zamanla işe alışırsam vintage kafe hayalim emekli olunca bodrum'da meyhane açmaya dönüşebilir. :) ama yok işi sevmez de sırf parası için çalışırsam ihtiyacım olan parayı denkleştirene kadar yemem içmem para biriktiririm.


  • vesna  (07.12.14 00:03:06) 
@vesna yanlış anladınız, ne demek olduğunu biliyorum. bu iş nasıl oluyor, nasıl beceriyorlar onu soruyorum.


  • zebragibi  (07.12.14 00:05:26 ~ 00:05:38) 
hocam sindi bu ikilemi senelerdir yasayan biri olarak diyorum ki yapmak istenilen seyden %100 emin misin? eminsen isin biraz daha kolay. istedigin seye ulasman kac seneni alacak?

benim yapmak istedigime ulasmam icin minimum 8 9 sene istemedigim seylerle ugrasmam gerekecekti ve hayatimin en canli en enerjik senelerini onlarla geciremeyecegimi farkettim. az mi la 9 sene. cok guzel herkesin gitmek icin ugrastigi bir ulkeyi birakip memlekete dondum sirf bu sebepten. hedefine gidecek en direk yolu bulmani tavsiye ederim, seneler oyle hizli geciyor ki. bir sure sonra bakmissin 10 sene gecmis hala hedefine yaklasmamis olursun. o cok aci olur iste. simdi cekecegin zorluklari cok kafana takma, insani olgunlastiran gelistiren zorluklardir, zorluklar karsisindaki tavirlarimiz butun kaderimizi belirler. sonunda hedefine ulastiginda bu zorluklar istedigini daha degerli hale getirecek emin ol. simdi sana direk versek lazim olan parayi istedigini yapsan bugun, mutlu olursun belki bir kac gun ama sonra degerini bilmezsin onun. insan dogasi... zorluklardan korkma.

simdi de istemedigim bir seyle ugrasiyorum ama 6 7 ay icinde sonuclanacak ve hafiften zevk bile almaya basladim bu sevmedigim seyden. sunun farkina iyi var: su anda istemeden yaptigin sey seni istedigin yere goturecek, bunu biliyorsun evet ama surekli surekli tekrarla kendine. bunun gercek anlamda farkina varmak cok onemli. sesli tekrarla, kagida yaz, uyumadan once uyandiktan sonra dusun yemek yerken dusun. yapman gereken belliyse onunla ugrastigin her saniye seni hedefine daha cok yaklastiracak bunu unutma.

ve bu arada elinde o para olana kadar kendini olabildigince cok gelistir yapmak istedigin is konusunda. altyapin saglam olsun, bilmen gereken seyleri bil donanimli bir insan ol tek eksik para olsun gerekirse. git kutuphanede konunla ilgili tum kitaplari oku mesela.

haydin kolay gelsin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.12.14 12:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.