[]

RTE - Aziz NESİN

Şu video hakkında ne düşünüyorsunuz? rte aziz nesin'in eline vermemiş mi?

O değilde 94 yılından beri bir şeriat gelememiş.

Ben akp'nin şeriat getireceğine falanda inanmıyorum, bunlar hırslı kapitalist müslümanlar.

Siz ne diyorsunuz?

alkislarlayasiyorum.com

 
Ne yapmaya calistigini bir anlayabilsek,napiyosun abi.


  • duptıs  (06.12.14 21:36:00) 
Video eklemeyi unutmuşum. Hemen ekliyorum :)


  • yatagants  (06.12.14 21:37:02) 
ne şekilde eline vermiş? adam ben şeriatçıyım demiş, benim senin ateist olduğuna saygı gösterdiğim gibi sen de göster demiş.

atladığı bir nokta ateistler laik sistemi değiştirmek için uğraşmazlar ancak şeriatçılığın temeli laik sistemi yıkmaktır.

her zamanki gibi lafı dolandırmış.
  • justinho26  (06.12.14 21:44:43) 
Şeriatın gelmesi "kapitalist müslümanlar"ın aleyhine değil ki lehine. Parası olan Avrupa'ya gider özgürce yaşar. Ama parası olmayan gariban müslüman, şeriat kuralları gereği başka milletlere, dinlere hatta mezheplere düşman olarak doğar büyür, 3-5 kuruşa çalışır ömür boyu ve bunu "kader" diye yorumlar, "kapitalist müslümanlar"a tehdit oluşturmayacak şekilde de ölür gider.

Şeriat kapitalizme karşı olsaydı, Körfez ülkeleri yıkılırdı. Gerçi adamların hakkını yemeyelim, bu ülkeler bile kendi halklarından daha fazla korkuyorlar. Kendi vatandaşları isyan etmesin diye türlü ekonomik yardım yapmaya başladı Suudi Arabistan, Arap Baharından sonra.

Bu videoda da, RTE güçsüz durumda olduğu için "demokrat" takılmış.
  • maxim gorki  (06.12.14 21:49:54 ~ 21:51:27) 
rte herzaman iyi konuşmacıdır beğen beğenme.


  • jamswety  (06.12.14 21:50:21) 
ana hbb o zaman ronaldo barcelona da oynuyordu


  • partizan  (06.12.14 21:52:18) 
@jamswety + 1


  • sage  (06.12.14 21:56:09) 
mesele anayasa ise tkp diye bir parti nasıl var ben de bunu anlamıyorum.


  • partizan  (06.12.14 22:03:29) 
erdoğan eskiden retorik kurmak konusunda oldukça beceriksizmiş, benim tek anladığım bu.

"ben senin ateistliğine saygı duyuyorum, o halde sen de benim şeriatçılığıma saygı duy" demek bir kere en başından tam bir saçmalık. ateist bir insanın kimseyi kendi inandığı şeye inandırma derdi yoktur, dayatma yapmaz ve kimseye de bir zararı yoktur. ama şeriat dediğiniz şey herkesi tek bir dine inandırmaya zorlayan ve uymayanların da orasını burasını kesmeyi salık veren bir dinin pratiğidir. şeriata inanan hiç kimse onun dışında bir alanda var olanların o varlığına saygı duymaz, onları yok etmeye çalışır. o yüzden erdoğanın aziz nesinden kendi şeriatçılığına saygı dilenmesi iki yüzlü ve cahil bir demogojiden ötesi değildir.

ezcümle: rte aziz nesinin değil canlısının, ölüsünün dahi eline veremez.
  • fengari  (06.12.14 22:05:16) 
benim gözümde rte bu ülkeye gelmiş kültürel-etik-siyasi yönlerden en fakir figürdür.yabancı dili yoktur, üniversite diploması şaibelidir, akıl sağlığı şaibelidir, yakışıklı? kesinlikle değildir. şu an bu kadar popüler olmasını da biraz meydanın boşluğuna veriyorum. yoksa şu an 40-45 yaşında bi süleyman demirel-erbakan ya da bülent ecevit sahnede olacak tüm akp kadrosu evde çekirdek çitliyordu.

çok hayati noktalarda bu adama görünmeyen yardım elleri uzandı (2007 de dyp-anap birleşiminin gümbür gümbür gelirken aniden bozulması, numan kurtulmuş, süleyman soylu ,savcı sayan gibi isimlerin muhalefetin en yüksek makamlarındayken akp ajanı çıkması, mhp genel merkezini dinleyen arabaların ve deniz baykal kasetlerinin sorumlularının bulunmayıp örtbas edilmesi vb)

belirli müdahalelerle bu kadrolar buraya kadar getirildi. neyin karşılığında?
henüz bilmiyoruz.

-apoya ibb den 10.000 kadro sözü verildi mi?
-dolmabahçe görüşmesinde nelerin pazarlığı yapıldı?
-gülen cemaati dün ciciyken niye bugün kaka oldu?
-kardeşim esad niye 2 sene sonra eset oldu?
-suriyede ne işimiz var?
-suriyelilerin burada ne işi var?(mülteci dediğin kampta savaşın bitmesini bekler. gelip dibimde dükkan açmaz. bu beni ırkçı yapıyorsa ırkçıyım mına koyyim!)
-ak saray gerekli bir yatırım mıydı?
-2014 belediye seçimlerinde oy sayımlarına bakanlar neden müdahale etti?
-7 yıl süren ergenekon davasında ne yapıldı? insanlar 7 sene neden hapis tutuldu? iktidar bu davaları niye canla-başla savundu? eğer ergenekon bir terör örgütüyse niye teröristler salıverildi? yok eğer bu uydurma bir örgütse bu insanlar neden 7 yıl hapis yattı? dönemin başbakanı ve adalet bakanı ergenekon tutuklularından özür dileyecek mi?
  • hatasızcoololmaz  (06.12.14 22:09:38 ~ 22:19:09) 
Adam akıl sağlığına takmış, resmen komedi


  • diss0640  (06.12.14 22:14:52) 
akp gerçekten şeriatçı mıdır ya da şeriati getirecek midir? www.milligazete.com.tr


  • gargamel  (06.12.14 22:30:40 ~ 22:32:27) 
@hatasızcoololmaz: erdoğan varlığını sizin gibi içi boş muhalefet eden insanlara borçlu, bunu anlamak lazım artık. bu ülkedeki her hikaye bir noktada mistik, efsanevi ve metafizik noktasına kayıyor, çok enteresan. yok gizli eller yardım etmiş de, birileri korumuş da.. adamın örgütlenme işini iyi yaptığını, halkın cumhuriyetin kurulmasından bu yana aşağılanan kısmının yumuşak karnına oynadığını, din gibi çok güçlü bir olguyu tüm bunlara alet ederek ve bir çok kritik noktada da doğru hamleler yaparak buraya geldiğini kabul edin artık arkadaş. sorunu doğru tespit edemediğiniz için, çözüm de üretemiyorsunuz, böyle kendi kendinize kıvranıyorsunuz olduğunuz yerde.

bu sorular nedir ayrıca? kime soruyorsun bunları? retorik sorular mı bunlar?
haha süper ya. sözcü gazetesi ayağımıza geldi.
apoya ibbden 10.000 kadro (on bin!) sözü verildi mi? apo dediğin adam koca bir doğu bölgesini kontrolünde tutan bir adam, on bin kadro nedir canım ya? ay allahım hiçbir şey bilmiyorsunuz, yemin ediyorum.
  • fengari  (06.12.14 22:31:14) 
@fengari deniz baykal' ın sağ kolu olan hatta istifa konuşmasında "daha bitmedi " diye ağlayan savcı sayan neden şu an il il gezip rte güzellemesi yapıyor? ayrıca ibb yıllık bütçesi 10 milyar doları aşan bir belediye bu belediyeden 10.000 kadroyu beğendiremediysek özür dileriz. ha yine senin dediğin doğruysa bütün bir doğu bölgesini pkk/kck nın kontrolüne kim teslim etti?

küçük bir ekleme: muhalefet gerçekçi teşhis koyamadığından çözüm de üretemiyor demişsin. chp nin soma için aylar önceden hükümeti uyarması, mhpli sinan oğanın ışid için günler öncesinden meclisi uyarması. chp nin yaz tatillerinde peyderpey askerlik projesi, 2b barışı projesi, yeni sınav sistemi önerisi,mhp nin emekliler için yasa teklifleri yine mhp nin yerli üretimi destek önerileri daha sayayım mı?. bir muhalefet daha ne yapabilir?
  • hatasızcoololmaz  (06.12.14 22:40:45 ~ 23:01:47) 
@hatasızcoololmaz: ben muhalefet proje üretmiyor demedim, hatta muhalefet partilerinden bahsetmedim bile. benim dediğim şey, akp nin karşısında olan insanların "bu adamların" nasıl bu kadar yükseldiğine dair inanmak istedikleri hurafelerdir. "neden- sonuç" ilişkisinde "neden" yanlış kurulunca, sonuca ulaşmak da mümkün olamıyor haliyle.

mhp'yi geçiyorum, nazarımda hiçbir önemi yoktur. chp daha geçen antalyada kurduğu "kampta", "omega 3 çok önemli bir besin kaynağıdır, beyni çalıştırır. hatta bunu halkımıza dağıtmalıyız ki kafaları çalışsın ve bizi seçsinler" diye sunum yapmış bir partidir. evet yapılan doğru işler de oluyor zaman zaman ama akpyi mecliste önerge vererek yok etmek mümkün değil maalesef.

türkiyede yaşayan kürt sayısı en az 15 milyon. bu insanların en azından 10 milyonunu kontrolü altında tutan bir insan 10bin kadroya mı tav olacak? böyle bir mantık olabilir mi? o kontrol çok uzun zamandan beri o şekilde zaten, bunun sadece akp ile ilgisi yok, geçmişini araştırman lazım.
  • fengari  (07.12.14 01:12:07) 
@fengar bence muhalefetin tıkandığı asıl nokta da bu.halka gerizekalı diyorsun yine akp diyor; halka canım cicim çekiyorsun yine akp diyor. şimdi yol ayrımı bu: akp nin kirli siyaset anlayışı içinde zaten düzgün muhalefet yapmak mümkün değil ki. imza topluyorsun fişliyorlar. eylem yapayım diyorsun-gezi parkındaki gibi-dövüyorlar, öldürüyorlar. sendikaya üye olayım diyorsun işinden oluyorsun, interneti yasaklıyorlar, seçimde oy kullanayım diyorsun son belediye seçimlerinde olduğu gibi hile yapıyorlar. en son 2009 da ysk nın yazılımlarının hileli olduğunu ispatlayan bi avukatı ergenekondan 1.5 yıl tutukladılar.

ha bence akp ye yakın işyerleri boykot edilebilir. yandaş medyaya reklam veren firmalar yerine rakipleri benimsenebilir. ama hepsi bu! bunun dışında çok da yapılacak bir şey yok.

chplilere de bi şey diyemiyorum adamlarda müthiş bir yılgınlık var. adam omega 3 demiş tamam böyle bir şey ortalık yerde söylenmez de e be kardeşim! akp seçmeninin de profili belli! ne desinler? mahmut mu desinler?
  • hatasızcoololmaz  (07.12.14 01:32:18) 
@hatasız: bu mesele şimdinin meselesi değil. cumhuriyetin kuruluşundan beri "gerizekalı" çekilmiş bir halk var ortada. asker ve bürokrasi elitinin el ele verip bu ülkeyi kendi malları gibi kullanmaları var.

ha ben türk halkının da çok "parlak" bir halk olduğunu düşünmüyorum, başka türlü yönetilseydi de mutlaka yine gidip abuk subuk işler yapacaktı, orası ayrı. hepsi pırıl pırıl ve gelecekleri garanti altında olan ama sömürülen insanlar için mücadele verip de hayatlarından, okullarından olan, işkence gören çocuklara "domuz" demeyi başarabilmiş bir halktır bu nihayetinde, beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.
  • fengari  (07.12.14 02:06:41) 
RTE, ülkede halk devrimi yaptı da haberimiz yok galiba. :)


  • maxim gorki  (07.12.14 10:26:57) 
merhaba akp dönemi zenginleriii,
nasılsınız???

başka başlıklarınız da var mı bu tarz?
  • kosun lan mevzu var  (07.12.14 13:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.