[]

Belgrad Önerileri

Haftaya Belgrad'a gideyim diyorum, henüz bilet bile yok. Gelmek isteyen ya da tavsiyeleri olan var mı?




 
kışın gitmiş biri olarak çok keyifli bir yer değil diyorum.

barları güzel oturursun barlarda bol bol. dışarısı buz...
  • ozdek  (06.12.14 15:47:29) 
Sıkı gezen bir turist iseniz 1-1.5 günde her yer bitiyor gezilecek. Zaten her yer birbirine çok yakın. Neredeyse her kilisesini, her parkını (natonun bombaladığı binalara kadar) gezdik. Geri kalan 1,5 günümüzde bit pazarı, market alışverişi gibi şeylerle vakit öldürdük.

Mutlaka yapın diyebileceğim bir şey yok açıkçası. Eski bir şehir. Otobüsler eski, binalar eski. İkonik şeyler yok mutlaka görülmesi gereken.

Gece hayatına dans etmek vb anlamında takılmadık. Güzel barlar var. Konsept mekanlar var (dekor falan). Lorenzo & Kakalamba diye bir yere gittik ve bayıldık. Konsept, dekor çok güzeldi. Yemekler de keza öyle. Biraz sapa bir yerde ama değer. Supermarket Concept Store diye bir bara gitmiştik. Çok güzel bir dekordu, müzik güzeldi ve muhteşem, bol alkollü kokteyller 10-12 tl falandı :))) İçtikçe içiyorsun :)).

Zemun tarafında çok güzel deniz ürünleri restoranları var ki, koca tabak ahtapot (içinde 10-12 bacak var) 19 tl falandı bizim paramızla. Tavsiye ederim. Šaran'a gittik biz ama bir kaç tane var yanyana. Bebek kalamar dolması ve ahtapot ızgara tavsiye ederim... Onun dışında Skadarlija sokağında lokantaların çoğunda türkçe menü var ve acayip ucuz gene.. Bizde 40-50 tl ye yiyeceğin koca tabakta 2 biftek 18-19 tl. Bacio'da dondurma çok güzel ve kocaman... oouff özledim :D

Löplöpçüler'in sitesinde bir yer görmüştük. pljeskavica yapıyor (büyük dev köfteler). Turistik bir bölgede olmamasına rağmen üşenmedik gittik ve bayıldık. Derme çatma bir kulübede amcanın biri köfte - ekmek yapıp satıyor ama çook lezzetliydi.

Otobüs ve tramvay sistemini öğrenin. sonrası çok kolay. Zaten herkesin dediği gibi günde 2-3 kere kullanmamıza rağmen para mara ödemedik. :)) Biz ödemek istedik ama şöför "ne diyorsunuz siz geçin gidin" dercesine anlamsız baktı İlk duraklarda bile bilet alacak büfe bulamadık vb :)) sonra da vazgeçtik :))

Bar harici bir şey yapalım derseniz gençlerin takıldığı park var, üniversitenin orada. Gündüz kimse yok ama gece 16-22 yaş arası gençler orada takılıyor büyük gruplar halinde. Şarkı söyleyenler vb... Biz konuşmuştuk 3-5 iyle. Belki oraya gidebilirsiniz, sosyalleşmek için.

Gördüğünüz gibi gezecek çok şey olmayınca kendimizi yemeğe vurduk :)) Çok da iyi yaptık. Normalde avrupa tatillerinde bütçeden dolayı istediğin gibi yiyip içemezsin. Burada acısını çıkardık :)) Daha başka bilgiye ihtiyacınız olursa seve seve sorabilirsiniz.

iyi eğlenceler..
  • sappho  (07.12.14 00:20:17) 
Tarihi turistik güzellik olarak çok etkileneceğiniz bir yer değil... Ama zaten biliyorsunuzdur, ucuz. Gidip görmelik birkaç gün takılmalık :)
Ben sonbaharda gittim, kışın sağlam üşütebilir.
Boutique'in yemekleri tatlıları güzel.
Knez Mihailova'ya yakın konaklamaya çalışın. Dilerseniz otel de önerebilirim.
Asıl olayı gece hayatı, biliyorsunuz. Peşpeşe akşam saatlerinde oturmalık pubları olan bir cadde vardı, ismini hatırlayamıyorum, bakar söylerim. Gece kulüplerinden ise Shake 'n' Shake ve Freestyler güzeldi. Kışın nasıldır bilemem. Bi de rezervasyon gerekebiliyor.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (07.12.14 00:30:13) 
Belgrad'dan bildiriyorum. Belki bana ozgudur ama feci eğlenceli burasi, ve gayet ucuz, icki sigara vs. Ara sokaklarda super publar var, yemekler cok lezzetli, insanlar cok yardimsever. Nicola Tesla muzesi var, görülmesi gereken, buyuk bazilika var, kalemegdan var, meydan kalesi anlamında, büyük bir kale. Bir de Türkiyeye cok benzettim ben. Mentalite işte.


  • sutsuz kahve  (07.12.14 02:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.