[]

trafige çıksam mı

selamlar. kafamı kurcalayan bir konu var yaklaşık 3 yıldır ehliyetim var senede 3 5 gün dışında hiç trafiğe çıkmadım. sanırım korkuyorum mesela ben ne kadar iyi sürsem de karşımdaki hata yapabileceği düşüncesi biraz rahatsız ediyor beni. kullanabileceğim araba var boşta. ancak ben kendime güvenemiyorum. bazen yanımda biri olsun bazen olmasın istiyorum.

ani fren sorunum var yumuşak basmayı öğrenemedim. bu arada her yıl bayramlar da sürmeyi denerdim istanbul boşaldığı için. artık otobüs metrobüs çok sıkıldım ve artık dayanamıyorum soğuklara :(

napayım şimdi ben trafiğe çıkmam biraz canavarlık mı olur ? napayım yoksa aman be diyip çıkayım mı ?

 
Paranız varsa özel hoca tutun. Toplamda 400-500 liraya sizi trafiğe çıkacak hale getirir.


  • nereye bu gidis  (06.12.14 15:32:19) 
bilen bir arkadaşınızla trafiğin az olduğu semtlerde/zamanlarda birkaç kez deneyin sonra karar verin.


  • klar  (06.12.14 15:35:16) 
Arabayı hangi ilde kullanacağına göre değişir biraz aslında. Sakin bir yerdeysen yavaş yavaş çıkıp kısa mesafelere kendini alıştırabilirsin ama misal İstanbul'da ya da özellikle Ankara^'daysan tavsiye etmem. Nereye bu gidiş'in dediği gibi özel ders alabilirsin.


  • buff  (06.12.14 15:35:40) 
çıkmaman hata. korka korka araba sürmeyi öğrenemezsin.

kontrollü ve cesur ol.
  • doxanikee  (06.12.14 15:35:57) 
araçta kasko var ise korkmadan, gönül rahatlığı ile çık, ne olacak sanki en fazla sağını solunu çarparsın.

trafikte ne kadar çok pratik yaparsan, o kadar alışırsın.

diğer sürücüler seni idare eder zaten ama manyakta çok, dat daaat daaaaaaaat diye korna ile dibine girerler, onları hiç umursama.
  • grimer  (06.12.14 15:38:21) 
Aman be diyip çık yoksa korkuyu hiç atamazsın üzerinden.


  • capitatum  (06.12.14 15:50:25) 
iyi bilen birisinden onay almadan çıkma. çocuk oyunu mu bu, insanlar ölüyor trafikte.
ayrıca kimse seni idare etmez, kornaya yüklenip daha da panikletirler.

  • titiraprap  (06.12.14 15:51:04) 
@titiraprap

ölümlü kazaların %90nı usta olduğunu iddaa eden şoförlerin kural bilmezliklerinden kaynaklandığını biliyorsundur umarım.

acemi şoför zaten kurallara uyarak, rin tin tin ilerlerken çarpsa bile en fazla ufak tefek maddi hasara sebebiyet verir.
  • grimer  (06.12.14 16:00:47 ~ 16:01:38) 
@grimer okursan arkadaş fren yapma olayına tam hakim olamadığını belirtiyor. acemilerin en sık yaptığı gibi, panikle fren ile gazı karıştırırsa ne olacak? frene sert basıcam derken gaza sert basarsa ne olacak?

trafikte ölmek ve öldürmek çok kolaydır. azıcık bilinç.

trafiğe çıkmasın demiyoruz. öğrensin öyle çıksın. ne kendi canını ne de başkasınınkini tehliye atmasın diyoruz. bunun nesine muhalefet ediyorsun.
  • titiraprap  (06.12.14 16:10:37 ~ 16:12:01) 
@grimer

saçma şekilde yönlendirme yapmayın.daha frene alışamamış bir insana sen çık trafikte seni idare ederler demek nasıl bir düşüncedir? ya duramayıp kaldırıma çıksa yayayı ezse ne olacak?bu kadar bilinçsizlik olmaz.
  • lprytk  (06.12.14 16:15:10) 
bu onun kendi insiyatifi, tercihi, kaldırıma çıkıp yayayı ezerse, taksirle adam öldürmekten/yaralamaktan cezasını çeker, sanane bundan, ayrıca frene alışamadım derken demek istemiş ki, aniden küt diye durduruyorum aracı, aracı bu şekilde durduran bir insan kaldırıma çıkıp nasıl insan ezsin ? ayrıca ehliyeti almışsa bir kişi, yeterli eğitimden geçmiş demektir, kaldırım ile yolu ayıracak kapasitededir, herkese özürlü muamelesi yapmaya çalışan bir toplumumuz var.

araç sürmenin eğitimle, kültürle alakası olmadığını kamyon, dolmuş ve otobüs şoförlerine bakarak görebilirsiniz, tamamen pratik ile alakalı bir durum.
  • grimer  (06.12.14 16:23:40 ~ 16:25:22) 
@grimer

söylediklerine ciddimisin bilmiyorum ama ciddi olmadığına inanmak istiyorum.böyle bir mantık kabul edilebilir değil.

artık senin tanıdığın birine vs biri çıkar böyle tam kullanmayı öğrenmeden çarpar öldürürse kendi inisiyatifi gitsin cezasını çeksin dersin sonuçta banane dimi?duyarlı olup insanları yanlış yapmamaları için uyarmak o insana özürlü muamelesi yapmak dimi?

araç sürmek eğitim ve kültürle son derece alakalı.kamyon,otobüs ve minibüs şöförlerine bakarak sadece ülkede alllaha emanet seyahat ettiğimizi görüyorum.
  • lprytk  (06.12.14 16:33:02) 
Araban paslanmış ya! Atıyorum Son bir ay da azar azar kullansaydın bu duyuruyu açmazdın



Arabam olacak varya neler yapardım neler :(

Yok işte
  • indescribable  (06.12.14 16:33:24) 
Ayrıca fren olayı da alışırsın
ben de ilk kullandığımda babam telaş ettirince dan diye basıyor dum
Gaz a da fren é de
  • indescribable  (06.12.14 16:34:19) 
Nerede kullanacaksan buraya yaz, duyuru ahalisi olarak oralarda takılmayalım. En azından can güvenl.. Asfhkjgd


  • sehpa fx350  (06.12.14 16:38:47) 
frene alışamadım derken sert basıyorum ani duruş problemim var. gaz ve freni ayırt edebiliyorum onun sıkıntısı yok.
dreksiyon hakimiyetim var ama ani olayda ne yapacağımı bilmiyorum insiyatf alma fikri sıkıntısını çekiyorum.

diğer sürücelerden korktuğumu belirttim. hani bn mükemmel sürdüm diyelim karşımdaki süremiyorsa yine kaza yapacağım vs korkusu sanki.

istanbulda süreceğim.
  • burchak  (06.12.14 16:45:36) 
sen çıkma.
bu kafayla sürmeyi de öğrenemen.

  • seksen9  (06.12.14 17:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.