[]

Spor sonrası tutukluk

Salı günü spor yaptım. Bitiremedim programı. Bıraktığımda da esnemesiz, soğuyamayacak şekile bıraktım. Bayıldım var sayın... Kötü halim geçtikten 10 dakika sonra tansiyon ölçmek aklıma geldi, o zaman bile 9a5'ti siz hesap edin.

O gün bacak çalışıyordum. Cumartesi oldu, kaç kere uyudum. Fakat hala bacaklarım tutuk, ağrıyor. Esneme hareketi falan mı yapmam gerekiyor, yoksa vücudum çok ham olduğu için mi bunları yaşıyorum?


 
ham olduğun için ağrı çekiyorsun. gerçi supplement almıyorsan bacak antrenmanı ham olmasan da öldürüyor. ben muscletech amino fx aldığımda neredeyse hiç çekmiyordum böyle bir ağrı. ki bayağı ağır bacak antrenmanı yapıyordum.

ayrıca spor sonrası da spor öncesi de esnemek zorundasın. normalde böyle bir zorunluluk yok ama ben zorundasın diyorum. neden? çünkü ileride çok büyük sorunlarla karşılaşabilirsin, bunu önlemek için.

vakti zamanında ısınmadan omuz antrenmanına abanmıştım, bir de ağır çalışmıştım, 2-3 ay acısını çektiğimi hatırlıyorum. bu 2-3 ay hiçbir şekilde ağır giremiyorsun omuz antrenmanlarına. onu geçtim bench press yaparken bile etkiliyor. basamıyorsun.

o yüzden her antrenman öncesi ve sonrası ısın. kafan rahat olsun.
  • papillon7  (06.12.14 11:30:48) 
eksik soylemissin.
yeni bi programa mi basladin? ne yedin ne ictin, nasıl uyudun?

bacak programları adamın icine edebilir, dikkat etmek gerekiyor.
eger cok zor bi programa direk geçtiysen normal.

sabaha kadar esne alakasi bile yok :)
  • sage  (06.12.14 22:11:55) 
Uzun süre ara verip yeniden başladıysan ya da kendini aşırı zorladıysan olabilir.

Ben bir kez böyle kendimi zorladığım programı yarım bırakmış hatta salondan çıkınca da 5 dakika kusmuştum. :)
  • maxim gorki  (06.12.14 22:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.