[]

toyota vs citroen gelin agalar gelin

araba alicam bu ay. iki araba arasinda cok kaldim.

www.arabalar.gen.tr

citroen cactus. sekli falan hosuma gidiyor. ikinci elini satamasam da uzun sure kullanirim ? acaba ariza cikarir mi diye korkuyorum. vites gecislerini cok hissettiriyor diyorlar dogru mu acaba ? ama buyuk olmasi hosuma gitti. sedan arabada arkada 3 kisi koyunca biraz sikisiyorsun. bunda arkada 3 kisi rahat olur. sizce nasil araba ? alnir mi? 70bin civarinda

www.arabalar.gen.tr

toyota corolla

bu marka en dayanikli arabalari yapiyor. en cok satan modellerden. tamamiyle guvenli bir bahis. ici disi da fena degil. sedan olmasina ragmen arkada ayaklarini uzatabiliyorsun. park yeri sikintisi yok buuyk araba gibi. bu model toyotanin oturmus modelinden oldugu icin servisi mervisi sikinti yaratmaz pek. ikinci eli de kolay satar gibi geliyor.

siz ne diyorsunuz ? ikisi arasinda cok kaldim ve cactuse karsi sanki biraz agir basiyor. nedeni ise cactus beni heyecanlandirirken corrolla sanki duz araba gibi. cactus eglenilecek kiz iken corrolla ogretmen ? kiz gibi. iki aracta dizel otomatik. onereceginiz varsa o aracalar da dizel otomatik olursa sevinirim.

 
yani biri citroen biri toyota iken seçeneklerin ne dememizi bekliyosun? toooyo toyota


  • klar  (05.12.14 22:36:21) 
sıfır alacağın arabanın ciddi bir arıza çıkaracağını sanmıyorum. zaten garantisi var.
ancak farkında olduğun gibi kolay kolay satamazsın. sattığında da zararla satarsın. ayrıca tasarım fazla fütüristik bence. ben hiç beğenmedim mesela bu modeli.

toyota daha mantıklı görünüyor (gerçi fazla şirket arabası) ama cactus'le alakası yok. sizi mutlu edecek mi bilmiyorum. 70 bin liraya başka suv araçlar bakabilirsiniz bence bunu almak yerine.

edit: daha önce citroen c5'e bindim. kazasız ve tüm bakımları yapılmış olmasına rağmen uzun süre satamadım. en sonunda öldüm fiyatına galeriye verdim. aynı dönemde annem de toyota corolla kullanıyordu (boncuk gözlü ve iğrenç bir yeşil renkteydi) ve 2 günde sattık.
  • marla is in my head  (05.12.14 22:37:46 ~ 06.12.14 13:11:59) 
Ya şöyle başlıklar açmayın artık. Japon varsa Japonu al bitti gitti ya.


  • Nocturne  (05.12.14 22:38:36) 
sitröen'in futuristik konseptlerini maksimum seviyede koruyarak seri üretime koyması gerçekten takdire şayan. hastasıyız.
yeni c4 picasso çıktığında çok heveslendiydim gidip test bile etmiştim ama biraz daha bekleyip yabancı forumlardaki yorumları okuyunca caydım. Ki picasso bu kaktüsten daha iyi araba.
bu iki araba bambaşka arabalar. seni çok iyi annıyorum kalbin kaktüs diyor ama mantığın korolla diyor.
ben olsam mantığımı dinlerdim.
  • battal gemalmaz  (05.12.14 23:05:27 ~ 23:15:30) 
arabaların net ölçülerini bilmiyorum.fakat corolla d sınıfını zorlar boyutlara gelmiş.yani arka koltuk genişliği olarak corolla öndedir.Kaktüsün 2014 yılında ncap ten 4 yıldız alması araç hakkındaki kararınızı fazlasıyla etkiler bence.Ki b veya c sınıfın araçtan bozma yani çakma suv ları her daim başarısız bulmuşumdur.


  • fikox  (05.12.14 23:14:11) 
toyota tabiki.. şekline aldanıp ciroen alma pişman olursun.


  • dokuzonbeş  (06.12.14 09:03:31) 
öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Her malın bir alıcısı vardır elbet, o nedenle satamazsın filan eleştirilerini bir kenara bırakalım.

bana kalsa özellikleri ve yakıt tüketimi bakımından citroen derim.

*pejo sahibi
  • teknikekip  (06.12.14 09:13:56) 
bende bunu anlamıyorum ha citroen alma diyenlerin kaçı 2 günden fazla citroen kullanmış ki, bende c4 var 4 senedir bir kere sorun yaşamadım, günümüzdeki markaların hiçbiri bakımları aksatılmadığı sürece lak diye yolda bırakmaz, toyota nın kalitesi tabii ki çok tartışılabilecek bi konu değil fakat bu nasıl bir ön yargıdır?, mazda da çok kalitelidir ve arıza yapmaz, www.forumalew.org fakat buraya mazda mı toyota mı yazsaydın yine aynı cevapları alacaktın


  • mirty  (06.12.14 09:26:27 ~ 09:27:16) 
sitroeni tavsiye etmedik diye bide küfür yiyecektik neredeyse..


  • dokuzonbeş  (06.12.14 09:54:14) 
toyota saglamligi stabilligi konusunda meshurdur zaten. aynı fiyat araliginda onunla rakip olacak pek araba cikacagina inanmiyorum.

her arac, "her" arac eger duzgun kullaniliyorsa zaten uzun vadeli kullanilabilinir. neden sorun cikarsin ki? o tamamen şans.

merc. de de aldigin gün sorun cikabilir, toyota dada, pejoda da. bu biraz şans.
ama toyota, saglamligini ispatlamis bi arac. hem kaporta olarak hem motor olarak hem aksam olarak.

ztn @char da soylemis; en dayanikli, tamamen guvenli. oyle yani. toyota daha iyidir. ama citroen kotu mudur? neden kotu olsun lada degil ki.
  • sage  (06.12.14 09:59:17) 
toyota hemen her arabasını sevdiğim bir markadır. ancak cactus ü çok beğeniyorum. ben şimdi alacak olsam cactus alırım.


  • jaaaccckkk  (06.12.14 11:27:14) 
boyut olarak cok farkli arabalar, ya ufaklardan ya buyuklerden yeni alternatifler cikar bi de oyle bakalim?


  • disq  (06.12.14 11:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.