[]

banyodan gelen koku

merhaba,
evde iki banyo-tuvalet var. geçen seneden beri daha az kullandığımız banyodan anlaşılmaz bir koku geliyor. hatta havalandırmazsak yanındaki yatak odasını kullanılamaz hale getirecek kadar kokuyor. lağım kokusu gibi değil ama çok uzun süre beklerse lağım kokusunu da andırıyor sanki.

sitedeki binalarda zaten böyle bir sıkıntı var, bazı binaların en alt katında lağım sızması oluyormuş. ama biz 3. kattayız, ayrıca alttaki komşu aynı banyoda koku yok dedi. üsttekinin sıkıntısı var mı bilmiyorum.

bir yerde sızıntı mı var? nasıl anlayabiliriz? internette bu işi uzmanı olduğunu söyleyen bazı firmalar buldum ama 200-300 lira servis ücreti istiyorlar. bir kokunun sebebini bulmak için fazla değil mi yahu?

ne yapsam?

 
çatıya çıkın ve pis su giderinin çıkışında tıkanıklık vs bir problem var mı bakın.


  • gargamel  (05.12.14 22:16:32) 
klozetin alti sizdiriyor olabilir. bizde de ayni koku vardi. bir baktik klozet tesisati sizdiriyormus.


  • federer  (05.12.14 22:51:54) 
Semt neresi? Pendik - Tuzla civarıysa eğer deri sanayinin kokusudur.


  • iron  (05.12.14 23:12:31) 
semt zekeriyaköy :) gayet hijyenik bir yer yani :)


  • zawisza  (05.12.14 23:20:31) 
aydınlıkta, banyo giderinin içinde vs bir yerlerde ölüp kalmış fare cesedi olabilir.


  • rygard  (05.12.14 23:31:57) 
@rygard hocam sana rasim ozan "haydaaa"sı gönderdim şu an.


  • zawisza  (05.12.14 23:41:11) 
İşin sırrı o banyonun fazla kullanılmaması, U boruların içinde su olmadığı için tesisat kokusu doğrudan size ulaşıyor. Günde 1 defa su akıtın veya plastik tıkaçlarla boruları kapatın sorun çözülür.


  • creepy  (06.12.14 10:02:49) 
Creepy+1


  • boyalı kuş  (06.12.14 14:07:27) 
giderlerde süzgeç var mı? kanal kokularını önleme özelliği var süzgeçlerin...


  • synche  (06.12.14 14:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.