[]

Programlar Aniden Kapanıyor

Yepyeni HDD üzerine yepyeni WinXP Pro SP2 kurdum. Kısa bir süre öncesine kadar gül gibi geçinip gidiyorduk ama, birkaç gündür bazı programlar zınk diye kapanır oldu.

O kadar hızlı kapanıyor ki bu programlar, ben X işaretine basarak kapatmaya kalksam bu kadar hızlı olamaz. Hiçbir uyarı vermeden, apansızca kapanıyor yahu. Nedendir acaba? Ne yapayım da düzelsin?


 
bende de oluyor bu.. spyware yok hem de.


  • hlathguth  (27.06.07 17:00:39) 
o bazi programlar ekran kartinizi yoran programlar olabilir mi ? bu sicaklarda yorulan ekran kartlari kendilerini yoran programlari sonlandirma yetkisini haiz gorurler de kendilerinde ondan $eyettim.


  • notorious  (27.06.07 17:08:48) 
notorious'un dediği gibi bir havalandırma problemi olabilir. ama bu durum genelde pc'yi çok kasan oyun falan gibi şeylerde öne çıkar. kasa kapağını açık tutmayı deneyebilirsin. değişiklik olursa havalandırma problemidir.


  • can see  (27.06.07 17:15:31) 
evet, genellikle hayan grafik karti isteyen oyunlari kastirirken oluyor..


  • hlathguth  (27.06.07 18:53:12) 
tahminler isabetli. ben de dikkat etmiştim, meselâ gpu, il2 sturmovik oynarken sisli bir map'te (hayvan kasıyor gpu'yu) 60fps verebilmeye çalışıyordu en son. derken birden bire çıktı oyundan.


  • actionary  (27.06.07 20:50:36) 
o zaman soyle yapin, ekran kartinizin fani var midir bilmiyorum ama once bi cikartip guzelce ustunu basini temizleyin toz toprak kirec falan olmasin kartin ustunde, sonra kasada takili olan fanin\fanlarin ufleme yonlerine bakin eger iceriden disariya dogru hava akimi varsa fanlari yerlerinden sokup ters takin disaridan iceriye uflesinler. olmadi bi fan daha alin, yok param diyorsaniz kapak acik yontemi ve kasayi vantilatore balkon kapisina olmadi merdiven bosluklari cok soguk oluyor oralara dogru koymak i$inize yarayabilir.


  • notorious  (28.06.07 09:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.